Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 156 GELEN SES

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JUNIOR

Herkese merhaba değerli forumdaşlarım Alfa Romeo 156 sahibiyim ve aracım ile 130-140 km hızla giderken klima yada fan açıkken ön kısımdan sanıyorum teybin arkasından yada kalorifer motorunun orda tıkır tıkır ses gelmektedir yardımcı olursanız sevinirim sadece bahsettiğim hızlardan sonra ses yapmaktadır.

emreyilik

Muhtemelen flap motorundandir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

DcD-Semih

Hocam bir çok şeyden olabilir, önerim göğsü teybi çıkartarak başlayıp göğüsün plastik aksamını komple sökün. Bir yeri yapsanız başka yerden başlayacak bu sesler sonuçta.

Flapları balata spreyi ile temizleyip hareketli kısımlarını çok az motor yağı veya şanzıman/direksiyon hidroliği ile enjektör kullanarak yağlayın. Sökülü vaziyette iken göğüse üstten vurarak sallanan titreyen bir şey var mı kontrol edin. Daha sonra plastiklerin birleşim yerlerine aklınıza yatan bir yalıtım malzemesi ile ince bir şekilde doldurarak civataların dibine de çok az pamuk veya yine kalın olmayan her hangi bir yalıtım malzemesi koyarak tekrar toplayın, geri toplarken bir diğer önerim bol bol kaliteli bir silikon sprey kullanın. Bir diğer öneride göstergeler de dahil olmak üzere tüm ufak dipsiz ampulleri değiştirin, hem aracın içine renk gelir canlanır hem de ileride patlama olasılığı olan bir ampul için tekrar söküp toplamazsınız. Cama hava akışını sağlayan uzun mazgala, göstergelere, airbag kapağına da aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

Bu dediklerimi yaparak hem plastik aksamların bakımını yapmış hem de uzun ömürlü bir tamirat/tadilat uygulamış olacaksınız. Söküp toplarken nerede ne civata var nerede ne türlü klips var iyice öğrenmek lazım, kırılan çatlayan bir aksam can sıkıcı olabilir. Ben bu işlemleri sadece göğüse değil iç aksamdaki nerede ise tüm trimlere uyguladım, bu sayede arabamın içi 2002 mk1 bir 156 ya göre çok sessiz denebilir. Zamanında tutukluk yapan flaplar için bir başlık açmış detayları paylaşmıştım aklıma geldi şimdi bu dediklerimi içeren trim aksam bakımı başlığıyla bir rehber oluşturulabilir aslında.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello