Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 - Katalizör Hatası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

punkerland

Herkese merhaba,

Aracımda son zamanlarda bir hata kodu çıkıyor, OBD cihazından baktığımda Katalizör hatası verdiğini görüyorum. Bu sorunu daha önceden yaşayan oldu mu? Araçta LPG var ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Theillest

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese merhaba,

Aracımda son zamanlarda bir hata kodu çıkıyor, OBD cihazından baktığımda Katalizör hatası verdiğini görüyorum. Bu sorunu daha önceden yaşayan oldu mu? Araçta LPG var ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
Soğukken ses yapıyormu aracınız kattan içindeki porselenler dağılmış olabilir. Malesef lpg katalizorün ömrünü kısaltıyor.20.000 ortalama anca gidiyor lpgde katalizor, orjinal kat biraz masraflı yerine susturucu ve ya universal bir kat takıyorlar ya da iptal ediyorlar ama bazı muayene istasyonlarında sıkıntı çıkarabiliyorlar.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

punkerland

Soğukken ses yapıyormu aracınız kattan içindeki porselenler dağılmış olabilir. Malesef lpg katalizorün ömrünü kısaltıyor.20.000 ortalama anca gidiyor lpgde katalizor, orjinal kat biraz masraflı yerine susturucu ve ya universal bir kat takıyorlar ya da iptal ediyorlar ama bazı muayene istasyonlarında sıkıntı çıkarabiliyorlar.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi
Ses yaptığını duymadım, arkadan bir ses geliyor son zamanlarda ama ondan değil gibi. Hani metali bir başka metale sürter gibi ara ara ses geliyor, frene dokununca kesiliyor ses. Muhtemelen onunla alakalı değildir.

Aracı bir alfa ustasına gösterdim, katalizör tıkanmış olabilir dedi. 200-300 liraya ilaçla temizlenip öyle bir denenir eğer olmazsa değişimi gerekir minvalinde konuştu. Zannedersem sıfırı da pahalıdır, 2. el kovalamak gerekir.

oLYmpOs

Merhabalar. Universal bir katalizör takabilirsiniz. Benim aracın eski sahibi küçük kat taktırmış devirli kullanımda araç kasılıyordu. Bende üniversal bir kat ile değişimi yaptım üstelik yenş takılan katalizörün içi seramik değil metal daha uzun ömürlü seramiğe göre tabi ücretide biraz farklı ama benim gibi uzun vadeli bir kullanıcı iseniz mantıklı olan içi metal olanı takmak. Temizlenip sorun düzelirse uygun fiyata halletmiş olacaksınız ama olmazsa 300-400 lira gibi cebinizden fazla para çıkıcak. Karar sizin. Ben çıkma bir kat ile uğraşmazdım işin gerçeği onunda ömrü ne kadar bilemezsiniz. En iyisi yenisi.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

melih123

Benim gt'nin eski sahibi katalizörün içini boşalttırmış.Araç herhangi bir hata vermiyor ama egzosdan benzin kokusu ve aracı soguk çalıştırmada 20 saniye kadar acayip bir tiz ses  çıkartıyor sonra kendi kendine kayboluyor.147 ile gt nin aynı olduğunu düşünüyorum katalizörün çift cıkışlı sanayide üniversallarına 700tl fiyat çektiler.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

husak

Merhabalar. Universal bir katalizör takabilirsiniz. Benim aracın eski sahibi küçük kat taktırmış devirli kullanımda araç kasılıyordu. Bende üniversal bir kat ile değişimi yaptım üstelik yenş takılan katalizörün içi seramik değil metal daha uzun ömürlü seramiğe göre tabi ücretide biraz farklı ama benim gibi uzun vadeli bir kullanıcı iseniz mantıklı olan içi metal olanı takmak. Temizlenip sorun düzelirse uygun fiyata halletmiş olacaksınız ama olmazsa 300-400 lira gibi cebinizden fazla para çıkıcak. Karar sizin. Ben çıkma bir kat ile uğraşmazdım işin gerçeği onunda ömrü ne kadar bilemezsiniz. En iyisi yenisi.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba..üniversal katalizorden memnun musunuz? muayenede sıkıntı yaşadınız mı? etkisini çabuk yitiriyor ömrü kısa diyorlar...bilgilendirirseniz sevinirim..

melih123

merhaba..üniversal katalizorden memnun musunuz? muayenede sıkıntı yaşadınız mı? etkisini çabuk yitiriyor ömrü kısa diyorlar...bilgilendirirseniz sevinirim..

Ben Gt'ye üniversal taktırmıştım. 2 vizeden sorunsuz geçti ama 3.'de kaldım :)

Ts'ler içinde 3 vizeyi kurtarır diyebiliriz.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

husak

Ben Gt'ye üniversal taktırmıştım. 2 vizeden sorunsuz geçti ama 3.'de kaldım :)

Ts'ler içinde 3 vizeyi kurtarır diyebiliriz.
üniversal katalizörlerinde iyisi kötüsü var sanırım. iyisi takılırsa 3-4 muayene geçebiliriz galiba. :) Bir denemek lazım. orjinal katalizör çok pahalı..bilgilendirme için teşekkürler..