Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1996 gtv v6 tb beyaz duman sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

herewego

Arkadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım daha doğrusu yeni keşfettim bana bi çözüm söyleyin aracım 96 model gtv v6 tb motor yeni yapılmış 2000 km oldu aracın motoru ısındığında gazladıktan sonra beyaz duman atıyor ve kesiliyor rolantide gaz verdiğimde yada kompresörde 3-4 kere beyaz duman patlatıp kesiliyor yürümesinde sıkıntı yok motor soğukken ne duman atma falan HİÇBİRŞEY YOK yağ eksiltme su eksiltme yok değişik bi durum bi kaç kişiye gösterdim duman lastiği dediler akışmetre dediler yardımlarınızı bekliyorum birde araçta hks blow off var onun bir zararı olurmu zengin karışımdan başka teşekkürler

Burak

Sıkıntı turbodan kaynaklanıyor olabilir. Bendede aynı sıkıntı vardı turboyu yaptırdım problem çözüldü fakat aynı şikayetten dün yine servise bıraktım garantili olarak halledecekler inşallah.
1997 Gtv V6 TB

ozoozo

Aramıza hoş geldiniz , ben kendimce beyaz duman atmanın ne olduğunu yazayım daha ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir ;

Normalde duman atmanın bir çok sebebi vardır , yag eksiltme , su eksiltme vs gibi ancak bunların olmadığını söylemişsiniz conta yanığı olabilir. Atılan beyaz duman daha ziyade buhar şeklindeyse ve aracı çalıştırdıktan sonra tuhaf bir şekilde çalışıyorsa , gaz yemiyorsa , tekleme vs gibi sorunlar oluyorsa , kapak contası piston üzerine su veriyor olabilir , yani conta yanığı. Conta yanığı mı , değil mi diye tespit etmek ise motor soğukken kaputu açın ve aracı çalıştırın , bir kişi içeriden belirli aralıklarla gazı kesmeden gaz versin yani 15-20 saniye boyunca gaz versin , bir diğer kişide radyatörün kapağını açsın ve gaz verilme esnasında eğer ki su seviyesi verilen gazla orantılı olarak yükseliyor ve dışına taşıyorsa araç conta yakmıştır.

Edit : 3-4 kere beyaz duman patlatıp kesiliyor demişsiniz gözümden kaçmış büyük ihtimalle sorun turbo ile ve turbonuzla vedalaşma vaktiniz çoktan gelmiş olabilir.  :-X

herewego

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar bursada aracı gösterebileceğim bir usta varmı alfanın dilinden anlayan

ATA

Bende de benzer durum var, aldiğimda böyleydi. Tahminim turbo egsoz tarafindan yağ kaçiriyor bende çünkü yağ isinmadiği sürece dumansoz çalisiyor ama yağ isinir birde üstüne devirli kullanirsan benzer durum bendede oluyor.  Ama yağ eksiltmiyor ilginçtir.

Beyaz yağ dumanini birde eskimiş-sertleşmiş supap lastikleri yapabilir.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

Turboda problem olsa , sicak ya da soguk gazlayin ya da gazlamayin duman atması gerekmez mi?
Motor yeni demissiniz eksantrikleriniz ne durumda peki?

Volkan

ozoozo

Gazladığınızda veya gazlamadığınızda kesik kesik duman atması net olarak turbo daki soruna işaret.

ATA

Hem Sportivo Yilmaz hemde Devko Mehmet bana turbodan dedi sorunuma. Hatta Yilmaz usta acelesi yok, çok abartilacak kadar değil demişti. Belkide benimki daha başlangiç evresindedir. Daha önce kullandiğim turbo dizellerde pek böyle sorunlar ile karşilaşmamiştim...

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

Dizel hep duman attigindan farkina varmamisindir :)

Volkan

herewego

teşekkürler arkadaşlar sıkıntı turbodan sanırım bikaç yer turbo dedi yakında öğreniriz sonuçları yazarım