Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Rötuş ve Boya Koruma-parlatma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Arkadaşlar aracımın kapısında ve arka çamurluğunda başka araç sahiplerinin kapı açarkenki umursamazlıkları neticesinde oluşan ufak beyaz noktalar mevcut.

Register or Login" border=0>

Bir de arka tamponumda 5 cm2'lik bir bölgede boyanın kalkması söz konusu, ama çok ilginçtir ki sanki boyanın üstündeki katman kalkmış. Altı yine kırmızı. Oranın da daha büyümesini engellemem gerekiyor.

Şimdi ben bu beyaz noktaları rötuşla falan kapattırsam da ondan sonra mı boya korumaya soksam aracı, yoksa önce boya koruma, ardından rötuş mu yaptırsam...

Bu arada rötuş diyip duruyorum ama başka bir çözümü var mıdır ki bu işin?

Sağolun şimdiden.

edit by agucba: Lütfen resimlerin 640x480 veya azami 800x600 boyutunda olmasına özen gösterelim.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ejelibonum

abi çok kötü gözüküyor valla umarım halledersin

Passione

Bence daha önemli olan arka tamponunuzdaki vernik atması, en kısa sürede çaresine bakın derim ben.
"centocinguantanove"

ATA

Rötujleri boya korumadan önce yaptırın, çünkü rötuj işlemi uygulanan bölgeler sırasında boya koruma varsa bile özelliğini kaybedecektir. İyi bir boya ustası arka tamponunuzda ki boya/vernik atmasını giderebilir ama görmeden yazdığım işin sadece tahnim edebiliyorum.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa147black

benzer problemler bendede vardı oto king çorluda hallettim. 450 lira gibi fazla bir para verdim ayrıca kaskodan da mini onarım kullandım. ama memnunum. ufacık şeyler için boyadan uzak dur bence rütuşla halledilir ama benimde tamponumda seninkine benzer bir durum vardı o kısmı boyattım. çok da güzel oldu. en sonda boya parlatma ve koruma yaptırdım. gören herkes çok güzel olmuş dedi.

Calibra

Allahtan sadece boya dökülmesi bu kapıdakiler.. Göçük yok. Ama uyuz oluyorum, her ne kadar verilen paraya acısam da, artık daha fazla asabım bozulmasın diye arabamı otoparka koyacağım.

Şimdi iyi bir boya ustası lazım bana, sağolsun Jakomo bir isim vermişti, en kısa zamanda bir yanına gideceğim ustanın.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Dentist

Geçmiş olsun Alper;işte böyle titiz olunca sorunlar çıkıyor,belki de en iyisi hiç kafaya takmamak...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

beckher

Kafaya takmamakta mümkün değil ki arabaya binmeden önce etrafında bir tur yapıp öyle biniyorum böyle şeyleri görüncede insanın morali bozuluyor, en azından ben öyleyim maalesef...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Dentist

"En iyisi hiç kafaya takmamak" derken,ne mutlu böyle davranabilenlere demek istemiştim,yoksa ben hepinizden daha fazla titiz ve de detaycıyım belkide.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Anıl

Tamponu biran önce yaptır,vernik dökülmesi varsa onun sonu gelmez,her yıkamada daha da büyür,o kısmı lokal boya ile kurtarırsın ama büyürse komple tampon boyanabilir! Kapı içinse sanayide rötüş boyası yaptır, en son 100gr 10TL civarıydı,birde ince uçlu suluboya fırçası al o kısımları rötüş yap,birde gördüğüm kadarıyla, kapını açarken pek dikkat etmemişsin kapı kenarlarında sürtmekten boya kalmamış, bana göre en iyi çözüm tamponu boyatırken o kısımları rötüş yaptır,birde boyacıya söyle boyadan sanada ayırsın,zaman zaman kendinde uğraşırsın.
Bunlardan önce beyaz kısımlara cila sür belki onlar karşı tarafın boyası olabilir,vila ile çıkar.

Edited by - Anıl on 29/05/2009  14:09:23
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB