Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta UniAir Elektrovalf Sinyali Hatası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MachiaweLL

Selamlar, yaklaşık 1 senedir severek kullandığım aracımda son zamanlarda bazı problemler yaşıyorum.

Birkaç ay önce ortada hiçbir problem yokken ve henüz bakımları yeni yapılmışken 120km hızla normal şekilde seyrederken aniden motor arıza lambası yaktı. Kenara çekip stop ettim, bir süre sonra çalıştırdığımda ışık sönmüştü ve 300 km kadar yol gittim. Ertesi gün tekrar aynı problem yaşandı.

OBD ile bilgisayara bağlayıp kontrol ettiğimde aşağıdaki hatayı aldım. Arızayı sildiğimde araçta herhangi bir problem yok, fakat arıza lambasını yaktığında 160 170 km'nin üzerine çıkamıyorum ve çekişten ciddi anlamda düşüyor. Atmosferik herhangi bir araba gibi gidiyor diyeyim.

Magneti Marelli IAW 8GMF CF5/EOBD Injection (1.4 16V)
ISO Code: 7A 07 C4 0B 25
Errors found:
P1063-71 - 3.silindir UniAir calistirma elektrovalf sinyali
P0236-62 - Hava besleme hatti anormalligi

Birkaç yeri aradım ve problemin MultiAir'de de olduğunu söylediler. Fakat şüphelerim var ve danışmak istedim.

Eğer bu detaylar önemliyse ; Araçta LPG yok, Shell ve Opet harici herhangi bir yerden yakıt alınmadı, arıza öncesi MultiAir filtresi, bujiler, bobinler orijinalleriyle değişti, araç bakımları en geç 8000 Km'de bir yapıldı.  Aracı sürekli sıkıştıran biri değilim, arada sırada uzun yollar haricinde genelde devirli ve yüksek süratlerde kullanmam, ısınmadan hareket etmem, soğumadan stop etmem.

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlar, yaklaşık 1 senedir severek kullandığım aracımda son zamanlarda bazı problemler yaşıyorum.

Birkaç ay önce ortada hiçbir problem yokken ve henüz bakımları yeni yapılmışken 120km hızla normal şekilde seyrederken aniden motor arıza lambası yaktı. Kenara çekip stop ettim, bir süre sonra çalıştırdığımda ışık sönmüştü ve 300 km kadar yol gittim. Ertesi gün tekrar aynı problem yaşandı.

OBD ile bilgisayara bağlayıp kontrol ettiğimde aşağıdaki hatayı aldım. Arızayı sildiğimde araçta herhangi bir problem yok, fakat arıza lambasını yaktığında 160 170 km'nin üzerine çıkamıyorum ve çekişten ciddi anlamda düşüyor. Atmosferik herhangi bir araba gibi gidiyor diyeyim.

Magneti Marelli IAW 8GMF CF5/EOBD Injection (1.4 16V)
ISO Code: 7A 07 C4 0B 25
Errors found:
P1063-71 - 3.silindir UniAir calistirma elektrovalf sinyali
P0236-62 - Hava besleme hatti anormalligi

Birkaç yeri aradım ve problemin MultiAir'de de olduğunu söylediler. Fakat şüphelerim var ve danışmak istedim.

Eğer bu detaylar önemliyse ; Araçta LPG yok, Shell ve Opet harici herhangi bir yerden yakıt alınmadı, arıza öncesi MultiAir filtresi, bujiler, bobinler orijinalleriyle değişti, araç bakımları en geç 8000 Km'de bir yapıldı.  Aracı sürekli sıkıştıran biri değilim, arada sırada uzun yollar haricinde genelde devirli ve yüksek süratlerde kullanmam, ısınmadan hareket etmem, soğumadan stop etmem.

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ucuncu silindirin MA unitesi elektro valfinde sikinti var gibi gorunuyor. Bilmeyen anlamayan bir ustadan ziyade taninmis ve deneyimli alfa servislerine ulasmanizi oneririm. Sorun buyumeden engellemis olursunuz. MA unitelerinde biraz bakim ve yag hassasligi bulunuyor.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

MachiaweLL

You are not allowed to view links. Register or Login
Ucuncu silindirin MA unitesi elektro valfinde sikinti var gibi gorunuyor. Bilmeyen anlamayan bir ustadan ziyade taninmis ve deneyimli alfa servislerine ulasmanizi oneririm. Sorun buyumeden engellemis olursunuz. MA unitelerinde biraz bakim ve yag hassasligi bulunuyor.
Teşekkür ederim

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

furkan.34

Merhabalar. Sorunu çözebildiniz mi acaba?

MachiaweLL

Multiair Ünitesi değişti 1 Yıldır problemsiz devam.

eminbykay

You are not allowed to view links. Register or LoginMultiair Ünitesi değişti 1 Yıldır problemsiz devam.

Bende de aynı hatayı verdi. 29 Aralık'ta özel servise götürdüm ve Multiair ünitesi açılıp temizlendi. Daha önce 0W-30 yağ vardı, şimdi 5W-40 yağ konuldu. 11 Ocak akşamı Shell'den 50 litre benzin aldım ve arabayı park ettim. Ertesi gün aracı çalıştırdım. 2 km ilerledikten sonra motor arıza lambası yandı. OBD'den baktığımda P1063 hatası görünüyordu. Arızayı silmedim. Kısa mesafe gittiğim yerde motoru stop ettim, 5 dakika sonra işim bitip tekrar çalıştırdığımda arıza lambası kendiliğinden sönmüştü. 10–15 km'yi Dynamic modda sürdüm ve araçta hiçbir sorun yoktu. Şu anda kullanmaya devam ediyorum, arıza lambası tekrar yanmadı. Acaba yakıttan kaynaklı bir durum olabilir mi? Oktan artırıcı aldım, deponun yarısındayken eklemeyi düşünüyorum.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or LoginBende de aynı hatayı verdi. 29 Aralık'ta özel servise götürdüm ve Multiair ünitesi açılıp temizlendi. Daha önce 0W-30 yağ vardı, şimdi 5W-40 yağ konuldu. 11 Ocak akşamı Shell'den 50 litre benzin aldım ve arabayı park ettim. Ertesi gün aracı çalıştırdım. 2 km ilerledikten sonra motor arıza lambası yandı. OBD'den baktığımda P1063 hatası görünüyordu. Arızayı silmedim. Kısa mesafe gittiğim yerde motoru stop ettim, 5 dakika sonra işim bitip tekrar çalıştırdığımda arıza lambası kendiliğinden sönmüştü. 10–15 km'yi Dynamic modda sürdüm ve araçta hiçbir sorun yoktu. Şu anda kullanmaya devam ediyorum, arıza lambası tekrar yanmadı. Acaba yakıttan kaynaklı bir durum olabilir mi? Oktan artırıcı aldım, deponun yarısındayken eklemeyi düşünüyorum.

Ma Ünitesi açılmaz. Açıldığında temizledik oldu bitti olmaz. Servislerin tamamı ile para kazanma teorisi.

Disk taşlama gibi disk taşlanmaz ama Türkiyede disk taşlıyorlar. 2.000 TL ön 2 disk. 2 Disk kaç para? 3.500 TL :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

eminbykay

You are not allowed to view links. Register or LoginMa Ünitesi açılmaz. Açıldığında temizledik oldu bitti olmaz. Servislerin tamamı ile para kazanma teorisi.

Disk taşlama gibi disk taşlanmaz ama Türkiyede disk taşlıyorlar. 2.000 TL ön 2 disk. 2 Disk kaç para? 3.500 TL :)

Peki bunun tek bir çözümü yeni multiair midir?

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or LoginPeki bunun tek bir çözümü yeni multiair midir?

Evet aski halde (isim tamamiyle örnekleme amaçlıdır) Ahmet ustanın, mehmet utanın, kurataran ustanın, hayrettin ustanın Ya yatını alıyorsunuz. Ya yazlıgını yaptırıyorsunuz ya da köydeki evinin bir kısmını :)

MultiAir Tamiri diye bir şey olsa yetkili servisler zaten yapar. Aracın garanti sürecince komple değiştirmez tamire gider. Fakat bizim ustalar tabiki daha iyi bildikleri için  :-*  :-*  :-*

Şimdi mutlaka şuna yorum yapacak bir vatandaş olabilir. E Viraj demir lastiği de değişmiyor ama siz satıyorusunuz bizlerde değiştiriyoruz. Evet doğru ama 6 ay sonra yine ses yapıyor ve 200 bin TL lik bir araç için 15.000 TL parça parası büyük rakamdır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

eminbykay

You are not allowed to view links. Register or LoginEvet aski halde (isim tamamiyle örnekleme amaçlıdır) Ahmet ustanın, mehmet utanın, kurataran ustanın, hayrettin ustanın Ya yatını alıyorsunuz. Ya yazlıgını yaptırıyorsunuz ya da köydeki evinin bir kısmını :)

MultiAir Tamiri diye bir şey olsa yetkili servisler zaten yapar. Aracın garanti sürecince komple değiştirmez tamire gider. Fakat bizim ustalar tabiki daha iyi bildikleri için  :-*  :-*  :-*

Şimdi mutlaka şuna yorum yapacak bir vatandaş olabilir. E Viraj demir lastiği de değişmiyor ama siz satıyorusunuz bizlerde değiştiriyoruz. Evet doğru ama 6 ay sonra yine ses yapıyor ve 200 bin TL lik bir araç için 15.000 TL parça parası büyük rakamdır.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.  Şuan araca bu şekilde binmeye devam etsem bir sorun olur mu? Araçta zaten çekişten düşme vb. bir problemde yok.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or LoginBilgilendirme için çok teşekkür ederim.  Şuan araca bu şekilde binmeye devam etsem bir sorun olur mu? Araçta zaten çekişten düşme vb. bir problemde yok.

Arada bir uyarı veriyor ise hayır ama masraf eli kulağında hazırlıklı olun. Birde sadece multiair ünitesi değişmeyecek. Contalar, Supaplar vs. o bölgedeki çoğu parçanın sıfırı takılması gerekecek.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm