Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

75 çalışmama,elektrik sorunu yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

sağ taraf torpido altı,yolcu ayak dayama kısmında
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login ,az önce dün attığım ve tolganın çevirdiği ilk hareket çizelgesine bakınca elektrikçinin durumu yanlış yorumladığını düşündüm.hani ecuda elektrik var,kontak elektriği yok,ateşlemeyi beyin yapar.ama 1.sayfadaki sıralamaya göre öyle demiyor,1.ve2.adımlar kontakla röleler arsında gerçekleştikten sonra 3.adımda röle ecunun 35.pinine elektrik yolluyor,bu mantıkla ecu da kontak elektriğinin olmaması normal,roleler devrelerini tamamlayıp sıralamayı You are not allowed to view links. Register or Login kaldı yakacam birazdan kafamdaki devreleri,ne menem bi arızadr bu yahu :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:

milano 75

çok şükür buldum sıkıntılı noktayı,3 gündür ara ara muhsin abiyi arayıp durumu aktardım,oda ilk başta rpm yapar falan dediydi,eledik deneyerek, sabah aradım ded,m aabi,sıkıntı ilk kısımda,yani anahtar role arasında bi yerde,rolelerden birinde 30 aykta sabit akım ,85 veya 86 da kontak ceryanı olmalı dedi,ben ana roleyi kontrol ettim,sabit akım var,diğeri yok.akuden 85 ayağa direk elektriği verdim çıt çıt  sesi duydum :haydi: şimdi akuden araya anahtar atrak geçici böyle çalıştırcam,muhsin usta gelincede sıkıtılı hattı gözden geçirip bulacaz.yorum ve yardımlar için teşekkürler dostlar

Bandırmalı

Muhsin abinin alfa üzerine bir numara olduğunun  tekrar tekrar ispatıdır. İyiki var.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

cem_dogan

alfa sevgisi

milano 75

sağolun.araba sırf çalışmıyo vaziyete kalmasın diye direk aküden aldığım akımla çalışıyo,içim rahat etmediği için zaruriyet dışında kullanamam sıkıntıyı bulmadan.şu an direksiyonun önünde çıtçıt tabir ufak anahtar var,önce onu açıyorum ateşleme devreye giriyor,sonra kontak ve marş.stop ederkende aynı şekilde.kaç gündür beynim şişti google amcaya bakmaktan,bu akşam hırsımı lastiklerden çıkaracaktım, direksiyona geçipte sesini duyunca elim aayağım buz tutmuş vaziyette petrole girip bi güzel yıkadım,yine kandırdı beni  :))

tolga_ozhan

erkan

Abi 75 hayranı olarak aracın konusunu keyifle takip ediyorum , kendi ugrasinla birçok  soruna çözüm bulabiliyorsun tebrik ederim seni  :yukari-ok:  sabırlı adam isi eski alfa yürütmek ,sırf bu yüzden aşık olduğum  75, g tv serilerine  sahip olamiycam herhalde .

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi 75 hayranı olarak aracın konusunu keyifle takip ediyorum , kendi ugrasinla birçok  soruna çözüm bulabiliyorsun tebrik ederim seni  :yukari-ok:  sabırlı adam isi eski alfa yürütmek ,sırf bu yüzden aşık olduğum  75, g tv serilerine  sahip olamiycam herhalde .
teşekkürler.her ne kadar uğraşmaktan gerçekten zevk alsamda sabırsız biriyim You are not allowed to view links. Register or Login biliim,seviyorum heralde arabamı  ;)

milano 75

akşam biraz dolaştım,pendik,akfırat falan,sıkıntı yok,rpm soket kabloları berbat haldeydi dişi taraf,3 lü soketi kesip attım ,3 kabloyu ayrı dişi soketlerle tek tek taktım.şimdi sıra geldi sıkıntıyı bulmaya,kontak termiği geldi aklıma,benzer sorunlara yol açabiliyo ,söktüm kontağı hepi topu 3 kablo var,eledik.diyceksiniz ki elektrikçiye gitsene,en son tabiiki gitcez ama herhangi bi elektrikçi sistem konusunda benden yabancı,benim yönlendirmelerimle iş yapıcak,muhsin ustada sanırım  bi süre yoğun olacak,ben bu arada yapabileceklerimi yapayım.burdan takıldığım bişey olursa paylaşmaya devam edicem,beraber çözcez inşallah

milano 75

BU ARADA You are not allowed to view links. Register or Login tekrar teşekkürler abicim,senin çevirdiğin yazı ışık tutmasa beyin meyin işine girecektik yalan yere,rahat 500 durduk yere kasnaklanacaktı

Alfadanadam

Geçmiş olsun. Sana da ayrı hayranım Mehmet Hocam  :yukari-ok: :alkis: :nazar:

Gouki

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler,biz bu yola tulumumuzla çıktık  :)) You are not allowed to view links. Register or Login sağol kardeşim,henüz işi bitmedi ama çift kontak kullanarakda olsa çalışıyo.c.tesi arabanın kaldığı yerde su birikintisi,fenada bi soğuk vardı.şifayı kapmmışım ama olsun ,nasıl olsa bi şekilde kapılacaktı o şifa,şu an dükkandayım,tam karşımda duruyo,elime takımları alıp girişmemek için zor duruyorum,elektrikçiye şimdilik götürmiycem,bütün şemaları indirdim ama pek bişey anlaşılcak gibi değil,fazla teknik.ben bilinen yöntemle girişçem ilk fırsatta,kommple göğüsü sökecem,sıkıntıyı bulup onarıcam inşallah.bu bahaneyle silecek motorunun yanında oluşan çürük noktalar var,içerden onları yamıyacağım fiberle.

sacak

Mehmet abi yabancı kaynaklardan Dosya indire indire sen bu İngilizceyi kapacan :) :)
Azmine hayranım abi senin Soğuk,kar kış demeden iyi uğraşıyorsun valla
156 2.0
INFINITI FX -35

milano 75

Mehmet abi yabancı kaynaklardan Dosya indire indire sen bu İngilizceyi kapacan :) :)
Azmine hayranım abi senin Soğuk,kar kış demeden iyi uğraşıyorsun valla
ingilizce tarzanca seviyesinden 1 level yukarda zaten,lisede çok severdim ingilizceciyi  ;) ,iş başa düştü kardeşim ,giriştik You are not allowed to view links. Register or Login 15 sene falan önce olaydı burdan yürürdüm ben elektrik ,aksesuar işleri yapılır,tesisat çekilir falan girizgahıyla  ;)

milano 75

beyler alttaki sayfada vatandaşın bahsettiği durum elektrik yükleri açıkken alt devirde isteksizlik,bozukluk durumu mu?burda bir fabrikasyon hata olduğundan bahsediyor kendince ve kablolamada bi değişiklik You are not allowed to view links. Register or Login yapmış,nasıl yapmış.mevzu benim anladığım gibimi?

Gouki

Abi biraz hızlı oldu ama şöyle çevirdim senin için:

Alıntı Yap
Düşünceme göre Alfa Romeo sağdan direksiyonlu 75 üretimlerinde bir hata yapmış. Alfa sigorta kutusu için elektriği, akımı taşıyabilmesi için 2 adet 8 gauge kablo kullanarak sağ iç tarafta bulunan terminalden almış.

Ama Alfa şunu unutmuş: bu terminale güç marş selenoidinden tek bir 8 gauge kablo ile geliyor ve bu terminal aynı zamanda radyatör fanına ve klima kompresörüne güç sağlıyor.

Radyatör fanı çalışıyorken tek bir 8 gauge kablo tüm gücü kaldıramıyor.

Twin Spark'ta bu sorun fan açıkken ve alt devirlerde hızlanırken hafif bir cansızlık olarak kendini belli ediyor.

Yeni bir 4 gauge (yaklaşık 8 mm çapında bakır) kabloya ihtiyacınız var. Kablo 1050 mm uzunluğunda olmalı ve her ucunda yuvarlak konektörler olmalı. Bu yuvarlak konektörlerin biri 6 mm (terminal tarafı için) diğeri 8 mm (selenoid tarafı için) genişliğinde delikler içermeli. Aküyü sökün, hava filtresi kutusunu çıkarın ve kabloyu değiştirin.

Kabloyu yerleştirirken dikkatli olun ve şase yapmamasına dikkat edin çünkü bu kablo aküden sigortasız geliyor.

Aşağıdaki fotoğrafta marş selenoidinden gelen kablo yeni bir 4 gauge kablo ile değiştirilmiş. Normalde bu kablo immobilizer yazan kablo ile aynı boyutlardaydı.

milano 75

eyvallah özgün,sağdan direksiyon demiş ,bizle pek ilgili değil o zaman.teşekkür ederim

milano 75

aynı adamın arka cam otomatiği için tavsiyesini uyguladım ve olumlu sonuç aldım,tarif ettiği yöntemlede geçen sene arkadaşın liftte şanzıman indirmeden baskı balatayı sökmüştüm.hoş,geçen ay ihsan usta indirdiği yöntemi gösterdi,daha kolaydı ihsan ustanınki.bilmeyen komple şanzımanı indiriyo(misal ben  ;) )