Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Air bag uyarısı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Poweranka

Alfa rome guiletta 2013 jtd de surekli  Air bag uyarısı bir cikip bir kayboluyor bunu nasil cuzdurebilirim

burakalkilic

Benim 147'de yolcu koltuğunun altındaydı kablolar , her yıkamadan sonra airbag arıza lambası yanıyordu. Giu'da nasıldır hiç bilmiyorum.

MuRaT34

yüksek ihtimalle giu de de yolcu koltuğunun altında.

Servis e götürmeniz en mantıklısı olur. ordaki kablolardan dolayı oluşan bir durum.

Koful

Şu an kullandığım megane'da aynı uyarı lambası arada yanıyordu, sebebi yolcu koltuğunun altındaki soket. Değiştirdik yine aynı şey.. Eğer giu'da da oradaysa, el yordamıyla kurcalayıp uyarının sönüp sönmediğine bakın. Sönmüyorsa servis..

Ama sönüyorsa, benim bulduğum çözüm koltuk ileri geri ayarını motoru çalıştırmadan önce yapmak, uzun süredir hiç yanmadı... Ama çalıştırıp yapınca zınk diye yanıyor köftehor...

Edit: tabi bu benim kullandığım marka aracın kablo/cihaz kalitesiyle ilgili olup, giu'yla hiç bir alakası da olmayabilir.

alperuzi

Daha önce Vectra B ve son kasa Seat Leon da da aynı durumla karşılaştım, üreticiler nedense tam olarak çözemiyorlar bu durumu.

Vectra B'de hata mesajı da hatta "yolcu tarafı yan airbag bağlantı direnci yüksek" tarzı birşeydi. Devrenin direncini ölçüyor ECU sürekli ve belli bir değerin üstüne çıkarsa hatayı basıyor.

Alsift140

Direnc yuksekse oksitlenme vardir. Iletim kaybi yasanir. Bundan dolayi hataya geciyordur.

alperuzi

Oksitlenmeden çok toz ve kir sıkıntı oluşturuyor.

Gouki

Menüden yolcu havayastığını kapalıysa açın.

hi_cazz

Vectra B aracımızda zamanında bizde çok yaşadık. En sonunda servis soketi söküp direk bağlantı yaptı. Sorundan bu şekilde kurtulduk.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cAn16

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Büyük ihtimalle yolcu koltuğu altındaki airbag soketi ile alakalıdır . Kontrol etmenizi tavsiye ederim .
2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp