Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 159 direksiyondaki boşluk

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frsarda

arkadaşlar iyi akşamlar. 3 ay önce aldığım 159 umda direksiyonda hafif bir boşluk vardı ancak pek rahatsız etmiyordu. bakım ve motor rektefiye işlemlerinden dolayı araçtan 1 ay uzak kaldım. şimdi ise düşük süratlerde belirgin bir boşluk yok iken yüksek süratte (120-130) boşluk daha da belirgin hale geliyor. aracı şeritte tutmak için sürekli bir temas gerekiyor direksiyonda. direksiyon ustasına gittiğimde abi bu direksiyonda belirgin bir boşluk yok sen alt takımları ve ayarları kontrol ettir dedi (ne kadar işin ehli güvenemedim açıkçası). alt takım kontrollerinde bir sıkıntı çıkmadı zaten . aracın rot ayarını da yaptırdım ancak problem devam ediyor. aranızda belki daha önce bu problemi yaşayan vardır diyerek size danışmak istedim.

DcD-Semih

Kutuda ve ön takımda bir boşluk yoksa muhtemelen direksiyon mafsalındadır boşluk, tespiti çok zor değil aslında, pedalların oraya eğilip bakarsanız direksiyon kolonunun bağlandığı noktayı görürsünüz, bir elinizde tabandaki bağlantıyı tutup bir elinizle de direksiyon simidini sağa sola küçük küçük çevirdiğinizde boşluk var ise elinizde hissedersiniz.

Komple mafsal değişimi pahalı olabilir, ancak söktürüp iyi bir tornacıya veya şaft tamiri yapan bir yere verirseniz burçları çekiçleyip biraz şişirir yada değiştirir, frezedeki boşluğu da alır uzun süre daha sıkıntı çıkarmaz.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello