Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 1.6 Carbon Clean uygulaması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

yaklaşık 1 ay önce Alfa'nın servis ve bakımınıda bünyesine alan Konya Koyuncu Otomotivde FIAT'ın kendi ve Alfalara özel çıkardığı Karbon Clean uygulamasını yaptırdım,tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim...bosch car service veya market raflarında satılanlardan çok farklı olarak cihazlarla özel işlemler uygulandı,eksozdan çıkan kurum ve artıklarını görünce uygulamanın başarılı olduğu kanaati uyanıyor zaten..motora gelen yakıt bağlantı hortumları çıkarılıyor ve motor yaklaşık 40 dkka uygulamaya özel bir sıvı ile çalıştırılıyor.işlemden sonra motor sesi ve çekişinde çok olumlu ve tatminkar sonuçlar aldım,varyatör sesi bile azaldı..ücret olarak 65 TL..uygulamadan sonra yağ eksilmesinde artış olabileceği ancak 1-2 değişimden sonra normale döneceği söylendi,nitekim aynen dedikleri gibi oldu.2000 km otobanda yol yaptım ve yaklaşık 0.8 lt yağ eksiltti..tatil dönüşü yağı komple değiştirdim ve 1000 km oldu yağ seviyesi hala aynı eksilme yok..3 yıldır mobil 10-40 kullanıyordum,bu kez castrol magnatec 10-40 kullandım..yağdan mı yoksa clean temizliğindenmi bilmiyorum ama yağ eksiltme gözle görülür şekilde azalmış gibi görünüyorserviste bu uygulamayı yapan başka arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim..

dnr1

Aman hocam naptin sen..cabuk kac..birazdan doverler seni..benden soylemesi...herkes bu olaya ocu gibi bakiyor,benzer konulari okumadinmi hic..kac kac geliyorlar..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Yiğit Doğukan

Ben bi ara yaptıracaktım da Bosch Car Servis'te ki arkadaşım "uzak dur,  özellikle 100.000'i deviren araçlarda çok sıkıntı yaşadık ama düşük km li araçlar için faydalı bir uygulama" diye yorum yapmıştı. Sizin aracınız kaç km'de acaba?

mahoretti

SIK yapıldığında enjektörlerde sıkıntı yaşandığını duydum. Ama ömrü hayatında ilk defa yapılıyorsa bu işlem şu anda sizin araçta güzel sonuç verecektir düşüncesindeyim.

ArinFırat

la la la korkutmayın beni :) ilk defa bu uygulamayı yaptırdım,km 105 bin...her 40 binde bir yaptırılması tavsiye ediliyor.blok kelebek vs vs yerlerin temizliği için(FİAT Kendi sitesinde yazıyor)..1 ay oldu yaptıralı ve gayet memnun kaldım bi sorun yaşamadım..üstelik yakıt sarfiyatı bile düştü.Diyarbakır-konya 900 km 85 lt lpg ile gittim,uygulamadan sonra 71 lt ile döndüm...

mahoretti

40000 dediğin yaklaşık 3-4 senede bir demek yani... SIK SIK değil de 4 senede bir nerdeyse...

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
40000 dediğin yaklaşık 3-4 senede bir demek yani... SIK SIK değil de 4 senede bir nerdeyse...
işlemde çıkan kiri pisliği görünce insanın ayda bir yapası geliyor :-))) evet kendi resmi sitesinde 40bin km de bir yapılması tavsiye ediliyor