Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sürekli Çıkan Anten

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Arkadaşlar bildiğiniz gibi GTV'de sabit bir anten yok. Sol arka çamurluğun üzerinde teybi açtığımda uzayıp çıkan bir anten var. Ben arabada pek radyo dinlemem genelde cd dinlerim. Fakat bu direk gibi uzpuzun anten cd, radyo fark etmeksizin uzuyuor. Teybin kitapçığına baktım. Herşeyi denedim ne yaparsam cd modunda anten aşağıya inmiyor. Bugün bagajda anten motoruna giden elektrik kablosunun soketini söktüm. Böylece anten hiç çıkmıyor. Fakat radyo dinlemek istediğimde tekrar bagajı açıp bu soketi takmak pek rahat olmayacak.
Aklına alternatif bir yol gelen var mı? Ben bir çözüm ürettim ama oda içime pek sinmedi. Şöyleki: bu bahsetiğim soketin kablosunu döşeme altından şöför koltuğundan uzanabileceğim güzli bir yere uzatıp araya bir kontak düğme koyucam. Bu düğmeye basınca devre tamamlanacak ve motora elektrik gidip anten uzayacak. Başka çözümleri bekliyorum.

Cem

Mevcut motorlu anteni iptal edip,çok uzun olmayan bir sabit anten taktırmak bence çözüm olur.

tolga_ozhan

Eski sahibi zaten bir tane anten takmış arka cama. Fakat işe yaramıyor. Fakat onu sökememde bazı yerleri delmiş oarlar delik kalacak çünkü. Birde ben 3. anteni takarsam iyice gezici radar olacak araba.

agucba

Teyp açıldıkça anten çıkacaktır. Bunların modeli böyle...

///////////////

selim

Tolga bence teybini değiştir.Bende olmuyor öyle birşey.Sadece radyo açılınca anten dışarı çıkıyor cd dinlerken anten yerinde kalıyor.Daha önce de bahsettiğim gibi teybin Af/Ta düğmesinde sorun olabilir.Çok uzun bir anten gerçekten,açıkken Gtv tıpkı uzaktan kumandalı arabalara benziyor:)

Edited by - selim on 28/02/2009  22:37:53
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

tolga_ozhan

Abi ne yaptın teyibi değiştirmek süper masraflı olur. Pire için yorgan yakmak gibi. Denedim Af/TA olayından bağımsız bende bu bahsetiğin şey. Kötü ama öyle. Dediğim gibi zihni sinir bir proje bulamazsam yapıcam bu kontak meselesini.

ottoman

anten ve teyp değiştiremiyorsan en iyisi kendi çözümün ama kontak için koycağın anahtarı iyi gizle senden baskası görmesin

ATA

Teyple alakası yok, sakın böyle bir şey için anaünite değiştirmeyin =) Teybin arkasındaki antenna/remote control ucunu anten beslemesinden ayırın ve Vural Beyin dediği gibi araya bir anahtar koyup kontrol edin. Çok basit bir işlem.

Yada GTV'lere çok yapılan bir uygulama ile mevcut elektirkli anteni cop anten denilen, orjinal anten yuvasına oturan kısa siyah antenler ile değiştirin.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Bu ilk dediğini yapıcam Ata. Taa bagajdan kablo çekmektense teybin arkasından anahtar olayı daha mantıklı.
2. fikir hiç hoşuam gitmedi. Anten hangi araba olursa olsun göz zevkimi bozuyor benim. Mesela mk2 156'ların antensiz olanlarına hep imrenmişimdir.

gurcell

Teybi açtığınız zaman remote 12v çıkışı ile anten çalışıyor. Remote 12v rengi iso terminolojisinde açık mavidir. Bu kabloyu bulun ve araya bir düğme takın. İstediğiniz zaman kaparsınız anten açılmaz, istediğiniz zaman düğmeyi açarsınız, anten açılır.

tolga_ozhan

Sağolun gürsel bey. Bunu alfadan anlayan x bir elektrikçi bulabilir mi.