Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 - Motor Control System Failure Hatası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

Arkadaşlar merhabalar. Şu sarı simge uzun zamandır vardı. Şimdi de sinyal verdi marş sonrası. Bilgisi olan var mı?sensör hatası mi var?

Az önce çalıştırdığımda hiçbirşey yoktu yağ seviyesi normaldi şimdi Max'in bir tık altında çubuğa baktım biraz eksikti tamamladım tekrar baktım ekranda hala bir tık eksik görünüyor araç düzlükte. Sorun ne olabilir?

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

rain man

Alfaowner'da crankshaft sensor yazmışlar. değişim gerekiyor diye. Bizdeki karşılığı nedir fiat servisi değişir mi?

blackgear

OBD miydi o yoksa ECU scan mi bilmiyorum. Compuetst işte, yakınlarda bosch car service yada lpg montajı yapan bir yer varsa, sorunu tespit edebilirler.

Ama şu ilginç, sarı renkli mıtor ışığı uzun süredir yanıyor diyorsun. Normalde her marş sonrası o ekrandaki uyarıyı görmen gerek Veyselim.

Bazen beyin sensörlerden hatalı sonuç okur ve bu uyarıyı yapar. Bir süre sonra sağlıklı değer gelince de hatayı kendi siler. Çünkü arıza yoktur, hata vardır. Bazen silmez, bilgisayarla silersiniz.

Benim 156 da lambda iki sürekli bu uyarıyı veriyordu. Bilgisayara bağlattığımda, arıza değil, hata okuyordu. Hatayı silip devam ediyordum ama 100 km sonra tekrar yakıtordu. Kat iptalinden sonra sorun biraz düzeldi. Bazen yanıyordu bazen kendikendine sönüyordu.

fatihmehmet

Kadir abiye katılıyorum. Examiner'e bağlanıp hata kodu ne ona göre yorum yapmak lazım.

Obd cihazlarda satılıyor ve gerçekten pratik oluyor. Bende de bir kez lambda uyarı verdi sildikten sonra bir daha da gelmedi abi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
OBD miydi o yoksa ECU scan mi bilmiyorum. Compuetst işte, yakınlarda bosch car service yada lpg montajı yapan bir yer varsa, sorunu tespit edebilirler.

Ama şu ilginç, sarı renkli mıtor ışığı uzun süredir yanıyor diyorsun. Normalde her marş sonrası o ekrandaki uyarıyı görmen gerek Veyselim.

Bazen beyin sensörlerden hatalı sonuç okur ve bu uyarıyı yapar. Bir süre sonra sağlıklı değer gelince de hatayı kendi siler. Çünkü arıza yoktur, hata vardır. Bazen silmez, bilgisayarla silersiniz.

Benim 156 da lambda iki sürekli bu uyarıyı veriyordu. Bilgisayara bağlattığımda, arıza değil, hata okuyordu. Hatayı silip devam ediyordum ama 100 km sonra tekrar yakıtordu. Kat iptalinden sonra sorun biraz düzeldi. Bazen yanıyordu bazen kendikendine sönüyordu.

Kime sorup gösterdiysem 2 yetkili servis ve bir çok usta dahil bilgisayara bağlamadı. Kendi kontrollerinde bağlayıp da bana söylemedilerse bilmem bir sorun belirtmediler. Ben de o uyarı ışığı motor çalışana kadar yanıp hareket ettikten sonra geçtiği için çok da umursamadım.

Bugün marş sonrası yanıp söndü ve sesli bir şekilde yazan uyarıyı verdi. Bilgisayara bağlatıp baktıracağım ancak pahalı veya ucuz bir çok sensör hatası olabilirmiş... Tam net bilgiye bağlatamadan ulaşamadım.

İşin sıkıntı kısmı on beş dakika öncesinde bu hatayı vermediğinde yağ seviyesi max idi. Şimdi bu hatayı verdiğinde yağ seviyesi hatası verdi. Bekledim ve aracın altına baktım muhafazadan geçer mi bilmiyorum ama altta birşey göremeyince kaputu açıp seviyeyi kontrol ettim. Çizginin biraz altında idi 250 ml kadar takviye yaptım 5 dk sonra tekrar çubuğa bakıp çizgide gördüm. Ancak kontağı çevirince yine max'ın bir altında görünüyordu. Acaba yağ seviye sensörü gibi birşey mi hatalıdır? Aracı çalıştırmaktan vazgeçtim kontağı kapatıp eve çıktım.

Bir çok kez bu sorunu yaşayan da olmuş alfaowner'da çok para ödeyip canı yanan da. Hatta kimisi timing belt değişimine falan gitmiş. 150 veya 160 binde değişmesi gerekiyor ama trigerin.

Üstüne düştüğüm birşey umursanmayıp bana sıkıntı çıkarınca usta diye geçinenlerin alayının canını yakasım geliyor.

Kadir abiye katılıyorum. Examiner'e bağlanıp hata kodu ne ona göre yorum yapmak lazım.

Obd cihazlarda satılıyor ve gerçekten pratik oluyor. Bende de bir kez lambda uyarı verdi sildikten sonra bir daha da gelmedi abi.

Yarın ilk işim o olacak fatihim. Olmadı ben alıp bir tane bulundururum. Çoktan aklımdaydı ama teknik sayılabilecek bir parça olduğu için almadım.

Yorumlar için eyvallah.

fatihmehmet

Abi bir de triger değişeli ne kadar oldu? Bizimkilerde 60 bin yazıyor ama İstanbul'a gitmişken Zeki ustaya da uğradım. 42 binde koparan da var Trigeri deyince tırstım. 2,5 yıl ve 40k km oldu alalı, alırken değişmişti. Şu aralar bütçe yok kyk'yı bekliyorum yaptırmak için ama jtdler de boyle midir acaba diye aklıma geldi.

rain man

Abi bir de triger değişeli ne kadar oldu? Bizimkilerde 60 bin yazıyor ama İstanbul'a gitmişken Zeki ustaya da uğradım. 42 binde koparan da var Trigeri deyince tırstım. 2,5 yıl ve 40k km oldu alalı, alırken değişmişti. Şu aralar bütçe yok kyk'yı bekliyorum yaptırmak için ama jtdler de boyle midir acaba diye aklıma geldi.

20-25 bin kadar ancak olmuş dostum. Triger herkesin bildiği ve çekindiği bir şey. Kaputun altında değişim bilgisi var. 82binde değişmiş 150 veya 160bin'e de değişim tarihi vermişler. Süre olarak da 1 yıldan ancak biraz fazla olmuş.

blackgear

Sarı ışık yanıp ardından sönüyorsa sorun yoktur. Sanırım sensörler devrede ama okunan bir değer yok, o yüzden yanar, tüm sensörler sağlıklı çalışmaya başlayınca ışık söner.

Bu uyarıdan sonra muhtemelen sarı ışık hiç sönmüyordur.

Yağ eksilmesi normal, zira yağ, su gibi akışkan değil. Viskoziteye sahip. Motor çalışmaya başladığında, yağ pompası yağı alıp olması gereken yerlere yağı gönderir. Motor durduğunda da bu yağın tamamı bir anda kartere inmez. Sabah tekrar kontrol ederesen eksilme olmadığını gözlemlemen gerekecektir eğer motor sağlıklı ise :)

Uyarı konusu da, araştırmışsın zaten, neredeyse her sensör potansiyel suçlu :) bilgisayara bağlatmadan yorum ve öneri vermek pek mümkün değil.

Geçmiş olsun, inşallah ufak bişidir :)

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah Kadir abi.

Yağ konusunda onu akıl edememiştim bak. Belki o yüzden fazla yağ koymuş bile olabilirim şimdi contalardan kaçırmasın :P

Yarın sorun yol almama engel olmadığı sürece bi examiner yolunu tutmak gerek. Arkadaş sorun olmasından çekinmiyorum da ar yetkili servise uzaklığım 250 küsür km, fiat servise uzaklığım 70 küsür km. Yolda giderken birşey olursa diye korkuyorum. Yoksa servise kadar gidersem sorun bir şekilde çözülür elbet :D

Tekrar teşekkürler arkadaşlar.

blackgear

Yolda mümkün mertebe 3000 rpm i geçme, sorun olmaz inşallah

rain man

Fiat yetkili servisi uyumlu tespit cihazının bulunduğunu söyleyebildi sonunda :) Yarın sabah servisin yolunu tutacağız bakalım.

Şu bluetoothlu obd cihazlarından birisinin siparişini vermek istiyorum yalnız. En azından elektrikçi tespitçi bilmem ne aramadan önce elimin altında kendi hata kodumu bilerek ona göre yön çizerim.

You are not allowed to view links. Register or Login abi sizin kullandığınız bir ürün vardı bir ara linkini atmıştınız foruma ama linki bulamadım. wi-fi, usb, bluetoothlu tipleri var. Telefonlar bağlayabilirim sadece. Bluetoothlu olanı alsam yeterli olur sanırım?

You are not allowed to view links. Register or Login abi 3000 devirin üstüne çıktığında kimisinde loss of power tarzı şeyler yazıp motor kapatıyormuş. Deneyip baksam mı öyle bir sorun var mı diye :) Ya da usul usul bekleyip yarın sabah gitsem mi.

fatihmehmet

Bluetooth tipli olanın en son Iphone destegi yoktu şuan durum ne bilmiyorum. Iphone kullanıyorsan aklında bulunsun abi.

halil

Fiat yetkili servisi uyumlu tespit cihazının bulunduğunu söyleyebildi sonunda :) Yarın sabah servisin yolunu tutacağız bakalım.

Şu bluetoothlu obd cihazlarından birisinin siparişini vermek istiyorum yalnız. En azından elektrikçi tespitçi bilmem ne aramadan önce elimin altında kendi hata kodumu bilerek ona göre yön çizerim.

You are not allowed to view links. Register or Login abi sizin kullandığınız bir ürün vardı bir ara linkini atmıştınız foruma ama linki bulamadım. wi-fi, usb, bluetoothlu tipleri var. Telefonlar bağlayabilirim sadece. Bluetoothlu olanı alsam yeterli olur sanırım?

You are not allowed to view links. Register or Login abi 3000 devirin üstüne çıktığında kimisinde loss of power tarzı şeyler yazıp motor kapatıyormuş. Deneyip baksam mı öyle bir sorun var mı diye :) Ya da usul usul bekleyip yarın sabah gitsem mi.

benim aldığım böyle bir cihazdı.

bu da tr de satan firma

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, umarım sorunu kolaylıkla çözersin. Hazır yeri gelmişken, bu OBD cihazından ben de almak istiyorum. Ancak 2001 mk1 156 2.0 için obd2'den önceki versiyon gerekiyor gibi anladım. OBD1 diye bir şey de bulamadım. Konu ile bilgisi olan arkadaşların yardımı makbule geçer.

rain man

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Halil abi siparişi verdim ilandaki üründe yazanlar uyuyor teşekkürler.

Fatih, eyvallah kardeşim zaten babadan Androidciyiz sıkıntı yok :-)

Coyote, eyvallah üstad. Valla bağlatmadan öğrenemiyor olmak insanın huzurunu kaçırıyor. Umarm küçük bir sorundur ve hemen hallolur.mk1 için de uyumlu ürün vardır elbet kullanan arkadaşlar bilgilendirecektir gördüklerinde.

halil

telefonuna alfa obd programını yüklemelisin.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Doğa Tosun

Motor control system failure uyarısı varsa bi el altında wd40 bulundurun demedi demeyin :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

telefonuna alfa obd programını yüklemelisin.

Peki bu direksiyonun alt tarafındaki sigortaya yapacağım bağlantı için elimde alet edevat olması gerekir mi?

Motor control system failure uyarısı varsa bi el altında wd40 bulundurun demedi demeyin :)

Paslanan bir sensör veya temassızlık falan olabilir değil mi :) Elimde var ama umarsızca sıkmayayım şimdilik gördüğüm her yere :D

coyote

OBD olayına girdikten sonra seçenek çok. Torque bunların başında geliyor. Aşağıdaki linkteki paralı (10,75 TL) versiyonu. Ücretsiz versiyonu da mevcut.

tughan

Benim aklıma sensör geldi ilk başta ama baktırmakta fayda var. Cihazla tespitte çıkacaktır muhtemelen :)
Tuğhan.
156 Selespeed

fatihmehmet

Alet edevata gerek yok direk sokete oturuyor abi.

Aliexpressten taa Yılbaşı öncesi almıştım hala gelecek

Alfadanadam

OBD olayına girdikten sonra seçenek çok. Torque bunların başında geliyor. Aşağıdaki linkteki paralı (10,75 TL) versiyonu. Ücretsiz versiyonu da mevcut.

Alfaobd en iyi seçenektir.  Torque araca özel değildir. 

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

erkan

Bülent abi alfa o b d programıyla linkteki obd(mavi aparat) cihazıyla bağlantı kurmuyorum gt de eski konularda ayrıntılı olarak yapmışsın yapılması gerekenleri ama nafile ise yaramıyor yeri gelmişken neden ne olabilir ? Yanlis aparatimi aldık acaba?

Doğa Tosun

Bizim 147 Sefa'dayken verdi bu hatayı. Bilgisayara bagladık tam 2 bucuk sayfa hata kodu çıktı. 1 wd40 temizliği ile herşey düzeldi. Oksitlenme yapmış :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Alfadanadam

Bülent abi alfa o b d programıyla linkteki obd(mavi aparat) cihazıyla bağlantı kurmuyorum gt de eski konularda ayrıntılı olarak yapmışsın yapılması gerekenleri ama nafile ise yaramıyor yeri gelmişken neden ne olabilir ? Yanlis aparatimi aldık acaba?

Link göremedim ben ama piyasada en yaygın aparat.  Bence ya telefonla eşleştirme sıkıntısı var ya da cihaz arızalı.  Telefonuna ait özel bir durum yoksa tabi.  Cariumdayken keşke söyleseydin bakardık.