Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Selespeed Vitesi Boşa Atma ve Titreyen Xenon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

since1910

Arkadaşlar merhaba, malumunuz Alfa Romeo 159'u sattıktan sonra yolumuza Alfa Romeo 156 Selespeed (MK2) ile devam ediyoruz fakat birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle Selespeed gerçekten çok keyifli olsa da boşa atma sorunumuz gün geçtikçe kendini gösteriyor, tecrübeli arkadaşlardan öncelikle şuraya bakmak gerekir şeklinde tavsiyelere ihtiyacım var. Utku ile de konuştuk ilk olarak pompa yada pompa kömürü değişimi ve soket aklımıza gelenler. Selespeed ile ilgili diğer sorum ise 2. viteste vuruntu ve ses gelmesi... Ses tam olarak dişli sesi, sürtme sesi gibi ve rahatsız edici bir ses, her zaman olan bir şey değil sanki soğuk havalarda yapıyor gibi, sadece 3'ten 2'ye geçişlerde ilk bir iki sefer yapıyor ve sonrasında normale dönüyor. Bu sorunun vitesi boşa atması ve 2. vitese geçişlerdeki sarsıntıyla ilgisi var mıdır bilmiyorum. Bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var.

Diğer sorum ise üzerinde bulunan orijinal xenon far ara ara titreme yaparken artık açılışta yaklaşık 30 saniye titreyerek yanma ve sonrasında sönme şeklini aldı, sorun sağdaki farda, forumda aradım cevap bulamadım, google'da aradım çeşitli yerlerde balast kaynaklı olabileceği yazılmış. Çok yabancıyım xenon konusuna, Ankara'da nereye baktırayım, balastta sorun var diyorsanız orijinali nedir hangi marka almak gerekir, çıkma bulunur mu vs ne yapmak gerekir.

Biraz uzun oldu, sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler...

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

OnurCangir

Cok daha tecrubeli arkadaslar yardimci olacaklardir biraz daha detay verirseniz. Ilk olarak kendi tecrubelerime dayanarak cikan ses bana senkromecle alakali olabilir gibi geliyor. En azindan bende oyleydi. Tabiri yerindeyse 'cirtlama'. 2. Vites senkromeci degismisti, parca cok pahali degil ama sanziman indirmek gerektiginden iscilikle beraber cep yakabilecek bir masraf cikabilir. Bosa almayla ilgili ayrinti verebilir misiniz? Eger devir dusunce robot otomatik olarak vites dusurmeye calistigi zamanlarda mi oluyor? Yoksa kendiniz vites yukseltirken de vitesin bosa dustugu oluyor mu?

OnurCangir

Telefondan yazarken devrik cumleler olmus, okuyanlardan ozur dilerim o konuda :) ek olarak, eger ornekte yazdigim gibi vites dusururken yapiyorsa ben de benzer sorun yasamistim, ozgur usta yanlis hatirlamiyorsam 20 pinlik soketi cikarip temizleyici bi sprey sikmisti, hallolmustu.

since1910

Vites düşürürken boşa atıyor özellikle 3'ten 2'ye geçişte daha sık boşa atıyor. Ses ile ilgili olarak da yine 3'ten 2'ye geçişte nasıl tarif edilir bilmiyorum ama "kurttt" diye bir ses denebilir belki ve bunula birlikte sarsıntılı bir vites geçişi. Ses her zaman olmadığı için kafaya çok takmıyorum ama şanzımana girmeden halledilir inşallah.

nanotechmilas

Selespeed sorununa bakacak olursak Pompa role soket den başlayarak... Pin ayarı vites ayarı olarak devam edilir. en güzeli bilgisayara bağlatmanda fayda var. ama sanırım senin sıkıntın şanzımanın içinden miş gibi geldi 2. vites sekromeçi yapabilir titreme vuruntu ve sarsıntılı geçişleri.... Ankarada sanırım alfin var iyi bir servis duyumlarımdan yola çıkarak söylüyorum... Far titreme olayına gelecek olursak aktif olarak far montajı mercek montajı ve far işleriyle ilgileniyorum... Orjinal mercekli farsa alfalardaki sistem d2s mercek ampul ve balast setinden oluşur ve biraz eski bir sistemdir. sıkıntın balast kaynaklı gibi gözüksede ampulun arkasındaki ateşleyiciden de kaynaklı olabilir. istersen d2s çıkma ballast gönderebilirm. ama sıkıntın devem ederse farın içini açtırıp ateşliyici değiştirmen gerekebilir... 05442025322numaram kaydet istersen. geçmiş olsun