Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TCT Şanzıman Frene Basarken Gelen Ses - 3 den 2 ye veya 2 den 1 e düşerken

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

improveyourselfforever

Herkese İyi günler ,
İlk defa bir alfa romeo aldım , ancak araçtan gelen bir sese çok takılmış durumdayım .ŞÖYLE ANLATMAYA ÇALIŞAYIM , umarım anlatabilirim Ör; Işıklar için yavaşlıyorsun , 3 den 2 e veya 2 den 1 e vites düşerken bir ses geliryor. Forumlarda çok araştırdım , "Metal Sesi" , "Tak diye bir ses" "Clutch" vb. ses tanımları yapılmış bu ses için. Bende şöyle anlatayım sanki bir boşluk  "Tık-Tık" diye birşey yani bu sorunu yaşayan bir çok kişi var ama çözüm yok . 3 ustaya götürdüm hiçbiri net bir cevap veremedi . Yardımcı olursanız çok sevinirim....

Kibitzer

Hoşgeldiniz  :))

You are not allowed to view links. Register or Login

Ortak fikir bu seslerin şanzımanın çalışmasına ait normal sesler olduğu. Tüm otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda bu tip sesler geliyor. DSG-EDC-Powershift hepsinde var.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

improveyourselfforever

Eyw hocam - hepsini okudum şimdi yani katılmıcak bişey belki doğru ama biri yazmış klima borularından diye ne alaka anlamıyorum kafayı yedirtir , birkaç ustaya daha göstericem tam anlamda çözene kadar inş....

Üstad hakimsindir sormak isterim , kalkışlarda birinci viteste iken henüz vites atmadan ayağımı gazdan çekersem fiat egea düz vites gibi birden gaz kesiyor yavaşlıyor aniden tekrar gaza hafif yüklendiğimde ileri birden ileri atılıyor , yani silkelenme oluyor , hani düz vites araçlarda 1. vites de ileri geri yaparya sert öyle oluyor , hepsinde normal mi yoksa güncelleme veya başka bişey mi gerekli