Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Guilietta Vites Geçişi Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efe-ist

Merhabalar.
Bende Alfa ailesine yeni katıldım.Daha önceden Alman arabalarına takıntım vardı.Fakat arkadaşımın ısrarı üzerine bir Guilietta sahibi oldum.Pişman değilim.Gayet de memnunum.Bunca yıldır paraları havalara saçmışım boş yere.(araç 1.4 TCT 170 hp 2012)
Bir maruzatım var.Vites değiştirirken P den R ye geçişlerde vites bazen arada takılıyor ve aracı otomatik P konumuna alıyor.Ben R ye gectiğini düşünüp gaza bastığımda da arabadan küt diye ses gelerek şanzımandan acayip bir ses cıkıyor.Bu normal midir.Daha önce böyle bir sorun yaşayan arkadaş var mı..Bir de P nin yanındaki kırmızı ışık yanıp yanıp sönüyor.Yani vitesi tam geçirmedin sinyali veriyor sanırım.Ama dediğim gibi daha önceki araçlarım da hep otomatikti fakat vites hiç boyle arada kalmıyordu geçişler çok netti.Yardımcı olursanız sevinirim.

gokselsahan

ben de 5 aydir tct kullaniyorum hic boyle birseyle karsilasmadim.normal degil diyebilirim.bence servise goturun malum sanzuman hatasi sıkınti cikartabilir ..


Sent from my iPhone using Tapatalk

alisto

Merhaba

Aracınız hayırlı olsun, aynı aracı ben de iki senedir kullanıyorum.

Söylediğiniz gibi bir sorunu hiç yaşamadım, sanıyorum servis yolu görünüyor.



admin

Öncelikle yetkili veya ellerinde mevcut teknik donanım var ise özel serviste yazılımın güncellenmesini sağlayın. Yani bir nevi kalibrasyon. Eğer sorun yine devam ederse diğer şeylere bakılır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

efe-ist

Vitesin r ye tam olarak geçirdikten sonra sorun olmuyor. Fakat hızlı bir şekilde park etmem gerektiği zaman bu sorun oluşabiliyor.

mertcancagla

Tct de o vites araliklarindaki gecisler cok yumusak bu sebepten araci tam durdurarak p den r ye gectigine emin olmak gerekiyor. Ilk kullandigim zamanlarda bendede bazen r ye taktigim zamanlarda bir kere tam takamamistim. Isik yanip sonmustu. Vitesler degistirmeden once arac tam olarak durursa sanzuman icin iyi olur. Buarada ek bir bilgi olarak yokuslarda once el frenini N de cekin yuku frenlere verin ardindan parka alin araci. Sanzumana cok yuk binince tct sikisabiliyor.

efe-ist

Haklısın hocam. Ben de kullandıkça alışmaya başladım. Tam olarak durduktan sonra vites geçişini yapınca problem yaşamıyorum. Geçişler biraz nazik dediğiniz gibi.
Sagolun.

nazamarya

R ye geçişlerde 2sn gibi bekleme süresi oluşuyor. Eğer beklemeden hareket etmeye kalkarsanız vites geçmediği için araç akıyor. Bunu Giulietta TCT incelemesinde görmüştüm. Hatta TCT nin eksilerinden biri olarak nitelendirildi. Özellikle park ederken R ye geçiş çok seri olmuyor
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik