Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA ROMEO 147 KLİMA SICAK SOĞUK PROBLEMİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cool21

ARKADAŞLAR ÇOK ZOR DURUMDAYIM NE OLUR BİLEN VAR İSE YARDIMCI OLSUN. makyajlı kasa alfa romeo 147 progression marka aracımı yeni aldım. aracımı soğuk yerden aldığım için klima ve soğuk sıcak ayarına hiç bakmadım. Adana' ya geldiğimde araç sıcak üflüyordu. soğuk üflesin diye çevirdim ama hala aynı şekilde sıcak üflemeye devam etti. Sanayiye gittim usta flap motorunda arıza olabileceğini söyledi ve motora bakmak için torpidoyu söktüğünde flap motorunun olmadığını söyledi. bende sipariş verdim geldi ancak taktığımızda motor çalışmadı. aracımın bagajını karıştırdığımda üzerinden çıkan flap motorunuda buldum. motor arızalı olabilir diye diğer sokete taktık ama her iki motorda çalışıyordu. kalorifer kontrol panelini söktük elektronikçiye götürdük adam kontrol etti. klima devreye giriyor, cama üfleme ayaklara ve karşıya üfleme çalışıyor, kalorifer çalıştırma 1-2-3-4 haneleri çalışıyor ama sadece sıcak soğuk ayarlama bölümünü çevirdiğimde motoru çalıştırmıyor. Ayrıca km saat göstergesi devamlı yanıp sönüyor. aracımın sigortalarına bakmamızı söylediler ama bişey çıkmadı. aracın yazılımımda olabileceğini söylediler. kalorifer kontrol panelinin sıcak soğuk ayar kartında olabileceğîni söylediler.

Aracımı nereye götürmem gerekiyor ne yapmam gerekiyor şaşırmış durumdayım. Aracımın aküsünü akşam çıkardım sabah taktım olmadı. km saati yine yanıp sönüyor ve flap mpotoru yine çalışmıyor. aracın yazılım hatası olabilrmi yada başına böyle bişey gelen varmı? ne olur yardımcı olun 15 gündür ne yaptıysam çözüm olmadı.
nOT: ALINTIDIR benimde araçta aynı durum var bir taraf sıcak bir taraf soğuk üflüyor ve sadece cama vuruyoe başka yerlere gelmiyor birde km saati gösteren ekran yanıp sönüyor.

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

satoya

bende de mk2  156 var

ilk aldım klima zaten çalışmıyordu , sonra maslak da bir servis 2 kez gaz bastı kaçağı yaptık dediler, daha sonra sağdan soğuk, soldan sıcak üflemeye başladı klime açıkken. şimdi hiç soğuk bile gelmiyor iki taraftan.

şimdi yönlendirmeler de sapıtmaya başladı, aşağı yukarı veriyor yüze üflemiyor vs..
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

mahoretti

Klima motoru sıcak hava üfleme amacı ile çalışmaz bildiğim kadarı ile. Klasik, motorun sıcak suyu ile ısıtma işlemi görür. Havanın sıcaklığına bakmadan klimayı açıp soğuk üfletmeye kalkarsanız da bu sefer kış aylarında kullanılmayan klimaların gaz sorunlarından dolayı çalışmayabilirler. Klima motoru devreye girmez, soğuk hava da gelmez. Bizim araçlarda klima gazının basıncı tam olmalı yoksa motor devreye girmiyor. Az bir basınç eksikliği bile motoru devreye sokmuyor.
Benim araçta (147 MK1) yaz başı Klimayı denemek maksadı ile (SOĞUK) açtığımda sağ tarafta soğuk diğer tarafta sıcak üfleme vardı. Klima gazı için usta ters basma işlemi yaptı (ne demekse ?) sonra tamponun alt tarafında bulunan klima radyatörünü basınçlı su ile temizledi. Çokça kir çıktı. Sorun çözüldü.