Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Klima Yönlendirme Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demonics156

Beyler 2006 model 156 aracım var,iki bölgeli dijital klimanın hava dağıtım yönü olarak ayaklara ve yüze üfleme konusunda sorunu yok ancak cama üfleme moduna getirdiğimde ayaklara üflüyor,cama hiçbir modda üflemiyor, sorun nerde olabilir acaba?teşekküler şimdiden

tolga_ozhan

Bahsettiğiniz hava dağılımını yapan elektronik bir ünitenin kontrol ettiği bir motor ve bu motorun haraket verdiği mekanik flaplardan oluşur.
Manuel klima diye tabir ettiğimiz klimalarda arıza kesinlikle mekanik oluyor. Çünkü, mauel klimada çevirdiğiniz halkalr arka tarafta metal telleri haraket ettiriyor ve bu teller bu hava dağılımını sağlayan flapları açıp kapatıyor.  Aynısı sıcak/soğuk hava dağılımı içinde geçerli.
Sizin 156'nızda bir elektronik kontrollü klima var ve söylediğiniz arızaya sebep olabilecek çok fazla bileşen var.
1. Elektoronik kontrol ünitesi (hemen kontrol halkalarının arkasındadır) flap motoruna (aktüatör) pozisyon bilgisi için sinyaller gönderir ve motordan gelen geri bildirim sinyallerini de işler. Muhtemel hatalardan birisi budur.
2. Flap motor aldığı elektronik sinyalleri mekanik harakete çevirir. Bu mekanik haraketi yapmakta sorun yaşanıyor olabilir. Fakat bu durumda yapmadığı haraketin geri bildirimini gerçekleştiremeyeceği için dijital göstergenin getirmek istediğiniz pozisyona br türlü gelmediğini görürsünüz. Bu durumda siz butona basarsınız ama bir türlü sonucu display üzerinde göremezsiniz.
3. Bir diğer problem ise hava dağıtım kazanı (türkçe adını tam bilmiyorum) üzerideki mekanik haraketi sağlayan ve havanın istediğiniz yere yönelmesini gerçekleştiren flaplardır. (kapakçık) Benzer problemi bir 164 için yazıyor olsaydınız, problemin %90 bu plastik flap bağlantı parçalarının kırılması olduğunu söyleyebilirdim, ancak 156'da bunun gerçekleşmiş olması ile ilgili bir bilgim yok.

Kısacası bu problemi çözmek istiyorsanız bu üç unsurunda kontrol edilebilmesi için Alfa Romeo'yu iyi tanıyan bir elektrikçinin aracı görmesi gerekecek.

demonics156

çok teşekkürler,konsolun sökülmesi gerekecek anlaşılan

KAKIRMAN

Fiat grubu araçlarda klima resetleme olayı vardı. Belli tuş kombinasyonlarına basılarak açılıyordu. Eğer klimada hata varsa hata kodunu klima dijital göstergede sayısal olarak yazıyor. Bunu kuzenin stilosunda görmüştüm. Aynı olay Alfalarda da varmı araştırmak lazım...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

demonics156

yabancı forumlarda da araştırdım klima resetleme kombinasyonunu ama bulamadım, aracı bilgisayara bağlayarak yapılabiliyor galiba

Alfadanadam

Çözüm sökmek gibi görünüyor ancak eğer bir resetleme yöntemi var ise gerçekten ve bu yöntemi de bilmiyorsanız(-ki ben de bilmiyorum zaten) en azından akü bağlantısını söküp yarım saat falan beklemeyi deneyebilirsiniz. Bu durumda muhtemelen -eğer oluyorsa tabi, resetlenecektir.
Baktınız olmuyor bir an önce bir çare bulmanız lazım zira önümüzdeki günlerde ki hava şartları malum, ön camınız bol bol buğulanacaktır.

demonics156

zaten anormalliği yazın farketmiştim ama ihtiyacım olmadığı için umursamadım o an,camlar buğu yapmaya başlayınca sıkıntı yarattı,gerçe ön cam buğu çözme tuşuna bastığımda cama üfleme olmamasına rağmen buğuyu yok ediyor,onu da klima sistemi aktif hale gelip kabin içi nemi aldığı için açabiliyor diye düşünüyorum

burakaltun

Akü eksi kutbu ayırın
5 dakika bekleyin
4. Takın
5. Kontak kapalı, 5 dakika bekleyin. Klima kalibrasyon yapip resetliycek
6. Radyo kodunu girin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ArinFırat

konuyu hortlatmış olayım. giulietta, renegade ve fiat'ın bazı modellerinde ortak kullanılan çift yönlü dijital klimalarda flap kalibrasyonu nasıl yapılıyor?