Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Elektrik Arızası ! ! !

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ali Rıza Kundakcı

2012 Giulietta marka 235.000 km'de aracım var. Araç marş basmıyordu, aküyü değiştirdim ama bir süre sonra aynı sorunu yaşıyorum.
Araç şehir içinde yolda giderken direksiyonu sertleşmeye başlıyor ve stop edince tekrar calışmıyor. Direksiyonun sertleşmesi anlatılacak gibi değil, öyle kol gücü ile çevrilecek gibi değil. Aracı tekrar çalıştırmaya ugrasıyorum ama marş basmıyor ve direksiyonu kontrol ettirin, EBD arızalı, start stop devredışı, airbag arızası, kılavuza bakın şeklide arıza veriyor. Ancak başka bir araçtan kablo ile şarj edersek çalışıyor, onda de ne zaman aynı hatayı vereceği belli değil. Balıkesir'de bunu anlayan birini bulamadım, Bursa ya da İzmir'e götürmek de çok masraflı olacak. Yardımcı olabilecek ya da yol gösterebilecek biri var mı? Gerekirse arızayı whatsapp üzerinden de gösterebilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login

stan

yüksek ihtimalle şarj dnamosunda sorun var, aküyü şarj edemiyor. direksiyonun sertleşmesi de, voltaj seviyesi düşünce elektrikli direksiyon devre dışı kalıyor.

Özel bir alfa servisine götürmenize gerek yok. İşi bilen bir elektrikçide şarj dinamosunu kontrol ettirin. Yüksek ihtimalle kömürlerini falan yenilerler, belki çıkıştaki voltaj regülatörünü yenilerler. Hepsi standart fiat araçlardaki ile aynı parçalar bunlar.

Eğer regüatörün bozuk ise, yeni taktığın aküyü de bozmuş olma ihtimali var. ama ilk iş, şarj dinamosu kontrol edilsin, çıkış voltajı ölçülsün.

confessinq.59

Arkadaşın dediği gibi şarj katında sorun var büyük ihtimal. Benimde akünün voltajı az olduğunda ABS ASR arıza veriyordu.