Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 Mk2 1.6 TS - Garip oksijen sensörü arızası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yagizhco92

Arkadaşlar hayırlı geceler.
Aracım p0155 arıza kodunu veriyordu. Triger tarafı kat öncesi sensör yani. Multiecuscan ile değerlerine baktığımda 0,1v  ile 0,9v  arası sürekli ve hızlı bir şekilde değişen değer okuyordum. Enjektör süreleride sıcak motorda 2,7 ms civarlarındaydı. Normalde 0,4v ile 0,6v arası olması lazım diye biliyorum. Ayrıca aracın gidişinde çalışmasında bir sorun yoktu ama arıza kodundan kurtulmak istedim. Bu sebeple orijinal Bosch marka oksijen sensörü aldım ve değiştirdim. Asıl macera bundan sonra başladı.

Değiştikten sonra motor soğukken marş yaptım ve oksijen sensörü değerlerine baktığımda 0,4 ile 0,6 arası görünüyordu. Şükür düzeldi derken yaklaşık 2 dakika sonra sensör değerleri sabit bir ivmede düşmeye başladı. Aynı zamanda enjektör sürekeride aynı ivmeyle yükselmeye başladı. En son oksijen sensörü değerleri 0,009v ta sabitlendi ve enjektör süresi 6 ms oldu ve egzozdan çiğ yakıt atmaya ve pis bir koku yapmaya başladı ve motor sallantılı çalışmaya başladıı. Arıza koduna baktığımda hiç bir arıza kodu vermiyordu. Aracı tekrar çalıştırdım ve ancak düzelmedi. Araç soğuduktan sonra çalıştırdığımda aynı senaryo yine tekrarladı. Yani kısaca araç ısındıkça oksijen sensörü sanki devre dışı kalıyor ve aşırı çiğ yakıt atıyor ve motor sallantılı çalışıyor. Soketi söktüğümde ise çalışması düzeliyor ve çiğ yakıt sorunu ortadan kalkıyor. Ama böylede araç oksijen sensöründen veri alamadan ortalama bir değerde çalıştığını düşünüyorum.

Sonra tesisatta mı problem var acaba diye sensör soketine gelen voltaja baktığımda araç çalışmıyorken kontak açık bir şekilde 8volt güç geliyordu. Bunun 12volt olması gerekmez mi ? Araç çalışıyorken herhangi bir sorun olmasın diye bakamadım ama aklımda kaldı o şekildede bakıcam.

Yeni sensörün sağlamlığını kontrol ettiğimde direnç üretiyor yani bir sorun yok gibi. Zaten sıfır orijinal ürün bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Sorun nedir, neden dolayı böyle oluyor bir türlü anlamadım. Yardımınız dokunursa çok sevinicem. Yaşadığım şehirde Alfadan anlayan usta yok. Bir çok şeyi kendim çözmeye çalışıyorum. Umarım sorunu bilen bir arkadaşımız çıkar.