Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

motor katkıları yağ katkıları hakkında görüşleriniz ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gkt94

Ben bu kımyasalların çalışma prensıbını bı turlu kavrayamadım.Bence para tuzağı
La Meccanica Delle Emozioni

tekin159

yağ konusunda bilgim yok ama toptan mazot alıyoruz taşımacılık yaptığımız için. tanker elemanı ile sürekli sohbet ediyoruz. abi bu v power nitro mitro farkı ne diyorum. abicim ikisine de aynısından koyuyoruz ben kendim yaanaşıp salıyorum mazotu hikaye o dedi.

belki abiden sonra 4 5 kutu katkı maddesi depoya salıyorlardır ama işte etkisi devede kulak bile değildir.

yağ işi de böyle bence. uzun yolda sürekli sıcak motorda yağ çabuk eskir. en fazla sürekli uzun yol yapan birisi için yağ değişimine kadar aşınma oranını düşük tutar bence. şehir içi soğuk sıcak çalış dur aralıklarında azıcık fark varsa o da yok olur.
tabi bunlar sadece tamamen mantıksal çıkarımım.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

agucba

Otomobil sahipleri, ister benzinli olsun ister dizel, tamamen tanker sürücülerinin "tecrübelerine" emanetler. Rastgele boşaltıyorlar. Bunu yazarken işkembeden sallamıyorum, yıllarca bu işin çalışmış birisinin söyledikleri.

Bu arada yağ konusu ile ilgili yakında geniş bir incelemenin olduğu bir başlığımız olacak. Bu başlık sonrasında yağ ile ilgili yanlış bilinen bilgileri de güncellemiş olacağız.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Alfista35

You are not allowed to view links. Register or Login
Otomobil sahipleri, ister benzinli olsun ister dizel, tamamen tanker sürücülerinin "tecrübelerine" emanetler. Rastgele boşaltıyorlar. Bunu yazarken işkembeden sallamıyorum, yıllarca bu işin çalışmış birisinin söyledikleri.

Bu arada yağ konusu ile ilgili yakında geniş bir incelemenin olduğu bir başlığımız olacak. Bu başlık sonrasında yağ ile ilgili yanlış bilinen bilgileri de güncellemiş olacağız.

Agucba by Tapatalk

Merakla bekliyorum. Uzun zamandır mobil 10w60 yağ kullanıyorum. Yeni önerilere açığım  :)
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

mrobinhood

asla...bor power vb .gibi ürünlerin gerçek bor partikülleri içermesi için gerekli üretim şartlarına sahip olmadığını düşünüyorum...ideal olan istanbul,izmir,bursa ve dahi ülkemizin bir çok ikliminde 5-30 yağ ve kaliteli filtre herşeye yeter...
bu arada 5-30 biraz eksilecektir...tamamlarsınız arada...eksiltmesin diye 10-60 koyma ihanetine servisiniz ne derse desin bulaşmayın bence..
05 april/aries

Dellobaltino

Kaygan bir tabaka oluşturup aşinmayi azalttiği söyleniyor.doğrudur da.lakin yağin tek görevi bu değil.yağ ayni zamanda soğutucudur.isiyi parçadan transfer ederek soğumasina yardimci olur.içine konan katkinin yağin isiyi absorbe etme katsayisini ne şekilde değiştirdigini bilmiyoruz.ayrica bu öyle "katkiyi koydum, yakit düştü motor daha sessiz" gibi kisa süreli kullanici yorumlarina bakilarak faydali denemez.bilimsel ve teknik analizi yapilmasi gerekir.iki motor katkili ve katkisiz uzun süre ayni şartlarda kullanilarak, ikisinin de içi açilip incelenmeli.motor üreticileri kanitlanmiş, teknik analizler sonucunda kesinleşmiş bir sonuç olmadan böyle ürünlerin kullanilmasina onay vermezler.kullanim kitapçiğinda herhangi bir katki koymayin diyorsa buna itibar etmek lazim.araç motoru uzun yillar içinde binlerce uzman mühendis ve bilimadami tarafindan, yillarca süren testlerden geçirilerek üretiliyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

admin

asla...bor power vb .gibi ürünlerin gerçek bor partikülleri içermesi için gerekli üretim şartlarına sahip olmadığını düşünüyorum...ideal olan istanbul,izmir,bursa ve dahi ülkemizin bir çok ikliminde 5-30 yağ ve kaliteli filtre herşeye yeter...
bu arada 5-30 biraz eksilecektir...tamamlarsınız arada...eksiltmesin diye 10-60 koyma ihanetine servisiniz ne derse desin bulaşmayın bence..

Hangi model için bu yazdıklarınız?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

mrobinhood

modelin bir önemi yok... benzinli,dizel ts yada jtd fark etmez...motor yağı katkısı yüksek teknoloji ile üretilen yağlardan daha verimli bir ürün olamaz...eğer olacaksa fiyatı zaten uçuk olurdu...kaldı ki her ürüne aynı katkı ilave edilirken aynı kimyasal etkileşimlerin yada hangi kimyasal bozulmaların olacağını öngörmek mümkün değil...nasıl farklı ilaçlar birbiri ile etkileşiyor ise ,her kimyasal ürün bir diğeri ile etkileşime girebilir...
05 april/aries

halil

modelin bir önemi yok... benzinli,dizel ts yada jtd fark etmez...motor yağı katkısı yüksek teknoloji ile üretilen yağlardan daha verimli bir ürün olamaz...eğer olacaksa fiyatı zaten uçuk olurdu...kaldı ki her ürüne aynı katkı ilave edilirken aynı kimyasal etkileşimlerin yada hangi kimyasal bozulmaların olacağını öngörmek mümkün değil...nasıl farklı ilaçlar birbiri ile etkileşiyor ise ,her kimyasal ürün bir diğeri ile etkileşime girebilir...

her başı ağrıyana doktorlar parol vermiyorsa ,her motora 5w30 yağ olmaz.kullandığınız 156 21 sene önce piyasaya çıkmış ve o zamanın teknolojisi ile üretilmiştir.motor içindeki parçaların çalışma aralıkları ,şimdiki motorlardan daha geniştir.aradaki boşlukları doldurmak için nispeten kalın yağ kullanılır.5w30 10w40 a göre gayet ince yağdır.iyi yağ eksilten ts motorlarda 5w30 kullanırsanız yağ tüketimi daha fazla olacaktır.yağ seçimi sadece kullanılan iklime göre değil ,motor üretim teknolojilerine de bağlıdır.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A