Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 - Yol Bilgisayarı Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pallas00

Arkadaşlar aracım mk2 147 progression. Gösterge ekranı küçücük bişey.dictintive gibi değil.silecek kolunun üstündeki düğmeye basıyorum ancak bip sesi geliyor ama yol bilgisayarı anlık gösterge vs. Hiçbişey göstermiyor.aracın marşına bastıktan sonra km sayaç ekranı ve yol bilgisayarı gösterfigesine benzeyen ekrandaki rakamlar devamlı yanıp sönüyor.acaba yazılımında mı diyorum ama buralarda servis yok götüremiyorum.başına gelen yada bilen bir arkadaşım yardımcı olabilirse çok sevinirim.

pallas00

Arkadaşlar 147 mk2 aracım için kullanma kılavuzu indirdim.kılavuzda gösterge ekranı küçük olan 77kw büyük ekranlı yo bilgisayarı gözüken ise 88kw diyor. Ruhsatıma baktığımda 88kw yazıyor ama gösterge ekranım küçük.emniyette bir hata var desem gittim orayada baktım.ilk tescilden bu zamana kadar 88kw.gösterge değişti desem vidalarda oynama yok diyorlar.aklım almadı.fikri olan kimse varmı???

tolga_ozhan

Arabanızın şasi numarası ile eper'den sorgulayın.

halil

Devir saatinde kırmızı bolge 120 (88 kw) hp olanların 7200 de baslar.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

pallas00

Tşk ederim oraya baktım 88kw yazıyor şükür.ama kılavuzda gösterge paneli küçük olan 77 yazılması kafama You are not allowed to view links. Register or Login alaka çözemedim gitti :duvar: :duvar:

pallas00

You are not allowed to view links. Register or Login
Kusura bakmayın ama ben anlayamadım dediğinizi

tolga_ozhan

Tşk ederim oraya baktım 88kw yazıyor şükür.ama kılavuzda gösterge paneli küçük olan 77 yazılması kafama You are not allowed to view links. Register or Login alaka çözemedim gitti :duvar: :duvar:

Kılavuza takılmayın. Sonuçta modelin detayına özel hazırlanmıyor kılavuzlar ya da çok sevgili distribütörümüz bence Türkçeye çevrilmiş kılavuzların doğru arabaya doğu kılavuz olarak dağıtımını çok sallamaz.
Eper aslında garanti yol. Fakat siz yine de tatmin olmuyorsanız aşağıdaki resimdeki sarı ile işaretli parçaya bakın. Adı varyatör selenodidir. Varsa arabanız 120 HP'lik versiyon. Çünkü varyatörü var.

pallas00

Kılavuza takılmayın. Sonuçta modelin detayına özel hazırlanmıyor kılavuzlar ya da çok sevgili distribütörümüz bence Türkçeye çevrilmiş kılavuzların doğru arabaya doğu kılavuz olarak dağıtımını çok sallamaz.
Eper aslında garanti yol. Fakat siz yine de tatmin olmuyorsanız aşağıdaki resimdeki sarı ile işaretli parçaya bakın. Adı varyatör selenodidir. Varsa arabanız 120 HP'lik versiyon. Çünkü varyatörü var.

İlginiz için tşk ederim.sabah ilk işim ona bakmak olacak. Bulmuşken bi soru daha sorsam kusura bakmazsanız.benim araçta yol bilgisayarı varmı yokmu.silecek düğmesine bastığımda bip sesi geliyor ama ekran yanıp sönüyor ve değişme olmuyor.

tolga_ozhan

Bu sorun için examiner'e bağlayıp "proxy alignment" yapmanız gerekli.
Kendi imkanlarım ile yapacağım diyorsanız fiat ecu scan programının 3.0 ve daha üstü bir versiyonuna ve bir adet ve OBD bağlantısını yapacak bir arayüz cihazına ihtiyacınız olacak.
Anlattıklarım size karmaşık geldiyse ya bir servise gidin ya da söylediklerimi araştırmaya başlayın. Forum da çokça bilgi mevcut. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

pallas00

Tşk ederim ilginiz için.yarın bulabilirsem onada baktırıyımda artık şu kafama takılanları halledip alfamla huzurlu yaşıyım.

halil

Kusura bakmayın ama ben anlayamadım dediğinizi

devir You are not allowed to view links. Register or Login göstergesinin sağ tarafında olur.0 dan 8 e kadar bölünmüş gösterge.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

pallas00

Yokmu bilen bir alfisti  :alfisti: benim araçta yol bilgisayarı varmı yokmu bulamadım bi türlü

Gouki

Zaten yazmış yukarıda Tolga abi. Okumadan yeni konu açmanıza anlam veremiyorum. Üstelik forumda defalarca konuşulan şeyler bunlar, kilometre sayacı yanıp sönmesi diye arama yapsanız konuya gerek bile olmayacak.

Özet: Km sayacınız yanıp sönüyorsa bilgisayara bağlayıp "proxy allignment" yapmanız lazım.

pallas00

Tolga bey tşk ederim.gönderdiğiniz resimle aeacım uyumlu.eperde de 88 gözüküyor. Fiat servislerinde alfayı bilgisayara bağlarlarmı acaba.programı varmıdır.yoksa illaki alfa servisineemi gitmwm ferekir