Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA ROMEO GİULİETTA 1.4 170 LİK LPG SÖKÜLMESİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YasinC

İlk mesajda da aslında dedim, artık benzinli araçlarda turbo olmasından dolayı yüksek sıcaklığa dayanacak malzemeler tercih ediliyor. Üzerine seramik başlığı altında yapılan özel kaplamalar mevcut ise evet lpg nin sıcaklığının zarar vereceğini sanmıyorum. Özellikle seramik kaplamalar dizel motorlarda uzun süredir kullanılıyor. Hem sıcaklıktan hem de aşınma gibi etkenleri en aza indirmek için.  Bu yüzden lpg'nin sıcaklık farkının zarar vereceğini sanmıyorum. Tabi atmosferik motor daki lpg sıcaklığı ile turbo beslemeli motordaki lpg nin üreteceği sıcaklık farklı olacaktır. Ancak bahsettiğim kaplamalar zaten çok daha yüksek sıcaklıklarda yapılıyor.

konu benzin vs lpg olayına döndü ancak ilk yazdığım mesajlar gözden kaçmış anlaşılan.

Ben benzinin yağlayıcılığı konusunu araştıracağım ancak böyle bir etkiyi gözlemlesek hatırlayacağımı düşünüyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Dellobaltino

Yanlış anlaşılmasın, benzinin içinde yağ var derken kastettiğim şudur. Yakıt firmalarının ham benzine kattığı katkının içinde hafif yağlar bulunur bunlar miktar olarak satın aldığımız yakıtın içinde eser miktarda bulunur. Yoksa gidip de benzinin içine 10/40 yağ koymuyorlar.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]