Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Multiair Motora Yazılım ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

Yaklaşık 1.5 sene önce Dr. Ecu'da yaptırdım. Dyno üstünde 28.5 hp aldık, bir sıkıntı yaşamadım.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
Yaklaşık 1.5 sene önce Dr. Ecu'da yaptırdım. Dyno üstünde 28.5 hp aldık, bir sıkıntı yaşamadım.
çok güzel feedback oldu Oğuz teşekkürler. Maliyetler konusunda aşağı yukarı fikri sahibi olabilirsek süper olur.

Senin yorumun nedir bu arada! O kadar firmalar 20 hp vaadediyor ama de.ecu 28.5 hp yüklemiş. Extra olarak başka birşey yapıldı mı? ( filtre egzoz dp gibi )
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Oğuz

çok güzel feedback oldu Oğuz teşekkürler. Maliyetler konusunda aşağı yukarı fikri sahibi olabilirsek süper olur.

Senin yorumun nedir bu arada! O kadar firmalar 20 hp vaadediyor ama de.ecu 28.5 hp yüklemiş. Extra olarak başka birşey yapıldı mı? ( filtre egzoz dp gibi )

Downpipe + düz boru ve ITG kutu içi filtre var.

Filtre ve 63.5'lik komple egzoz ile 215 hp oluyor diyen de var.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

engin uzun

Valla multi air motordan neden daha fazla güç istiyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Motor zaten 1,4 lt ve gerçekten sınıfında lt ,beygir oranlarına bakınca oldukça iyi. Motor zaten bana gore doğuştan chip li :) yapılacak her şey yapılmış gibi.
1,4 120 lik gium vardı yazılım yaptırdım, dizel motorları anlıyorum ama 170 i inanın anlamıyorum   
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

E.Ç.M. (MiTongin)

Valla multi air motordan neden daha fazla güç istiyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Motor zaten 1,4 lt ve gerçekten sınıfında lt ,beygir oranlarına bakınca oldukça iyi. Motor zaten bana gore doğuştan chip li :) yapılacak her şey yapılmış gibi.
1,4 120 lik gium vardı yazılım yaptırdım, dizel motorları anlıyorum ama 170 i inanın anlamıyorum
bence yanlış düşünüyorsunuz. Emsali olarak 1.4 tsi Motor 8 9 lt lerde yakıyor 180 hp Stock. Yazılımla 50 HP'ler alınıyor. Size Stock fiyatına yazılımlı verseler 230 hp araca binmek istemez misiniz :) Alfa olarak MA üstünde beygir üreten bir araç vardı da bizmi almadık :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

alisto

bence yanlış düşünüyorsunuz. Emsali olarak 1.4 tsi Motor 8 9 lt lerde yakıyor 180 hp Stock. Yazılımla 50 HP'ler alınıyor. Size Stock fiyatına yazılımlı verseler 230 hp araca binmek istemez misiniz :) Alfa olarak MA üstünde beygir üreten bir araç vardı da bizmi almadık :)

1.4 tsi 180 hp dediğiniz araçlar ibiza cupra, polo gti, fabia rs.. bunların hepsinde de turbo ile birlikte alt devirleri canlı tutmak için supercharger var. Bunu da göz önünde bulundurun. Ayrıca sadece yazılımla onlarda 50hp alamıyorlar, işi sağlıklı şekilde yapanlar 205-210 hp civarında bırakıyor.  Yani onlarda da stage1 dediğimiz olan 20-30 hp bandında.

Daha fazla gücü ben de arıyor muyum ? Evet.

Muhtemelen m.marelli'nin chipbox + BMC filtre ile turboyu da nar gibi kızartmadan 15-20 hp alabilirsem sevineceğim :)

Amaç sadece biraz daha iyi hızlanmak, ya da biraz daha fazla topspeed ise zaten alfa değil, ruhu olmayan başka bir makine seçmeliydik.