Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Çizik rötuşu için fix it pro deneyen var mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

Youtube'da birkaç video izledim. Gördüğüm kadarıyla derin olmayan çizikleri alabiliyor.

edit:
You are not allowed to view links. Register or Login
ebay pahalıymış.. Türkiye'de bir adet kalem 4,5-10 TL arası değişiyor.

edit: çiziklere tırnak takılıyordu diyeyim.

Şuan peki kaput ne durumda? Hala son resimdeki gibi mi yoksa çizikler biraz gün yüzüne çıkmaya başladımı
GTV 2.0 TS Phase 2

sp4rc0

Gayet iyi :yukari-ok: kalemden çok memnunum.

3-4 yıkama sonra daha derin olan çizikler çok az belli olur gibiydi. üzerinden tekrar geçtim şimdi çiziklerin yerlerini bile unuttum..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

misket

Boya kodunu verip sanayide 100-200gr.doldurttum bir ilaç şişesine, ufak tefek şeylere hafta sonları güzelce kullanıyorum maliyeti 5-10 TL sonuç garanti  :kahve:
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

iNtEGrAL

Bugün sabah arabaya geldiğimde öküz dicem öküze ayıp olacak ama arabayı boydan boya çizmiş. Arabanın sağ tarafı boydan boya çizik. Canım çok sıkılmış durumda ve düşündükçe sinirlerim oynuyor, çözüm bulamıyorum. Bu işi nasıl çözerim? Bu kalemler işe yarar mı? Rötuş mu gerekir bilemedim.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

TRSemih

fix it pro vernik çiziklerini kapatır diye düşünüyorum. çiziğe tırnak takılıyorsa rötuş yapılacak. sanayideki kaporta boyacıya götürürsen ya komple boyayalım der ya da sulu boya fırçasıyla üstünkörü rötuş atar. işinde uzman bir boya korumacı bulursan kat kat çiziği doldurma yöntemi ile kurtarırsınız.

Geçmiş olsun.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iNtEGrAL

Uzun uğraşlarım sonunda arabayı çizen adamı kamera kayıtlarından buldum. Gittim konuştum >:( 70 yaşlarında bir amcam sağolsun evinden çıkarken anahtarla benim arabayı çizmiş geçmiş. Şimdi sırada bu çiziği kaybetmeye geldi. Fakat araba yeni olduğundan dolayı (1 aylık) boya vs.. yaptırmak istemiyorum. Zorlu bir renk için (etna siyahı) bu kat kat doldurma yöntemi konusunda bana önerebileceğiniz bir yer vs.. var mıdır? Yoksa araç yeni olduğundan dolayı servise mi gitmek gerekir?

Ama servise gidersem kesin boya ile geçer diyecekleri düşünüyorum. Yardımlarınızı rica ederim.
-67 TC 644 -

TRSemih

Ankara'ya yolunuz duserse yardımcı olurum ama Istanbul icin bi yer oneremeyecegim.

•Tapatalk•

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iNtEGrAL

İlginiz için teşekkür ederim. Hiç yer bulamazsam Ankara'ya gelirim o zaman :) Bu arada bu ne kadar süren bir işlem?
-67 TC 644 -

hi_cazz

Uzun uğraşlarım sonunda arabayı çizen adamı kamera kayıtlarından buldum. Gittim konuştum >:( 70 yaşlarında bir amcam sağolsun evinden çıkarken anahtarla benim arabayı çizmiş geçmiş. Şimdi sırada bu çiziği kaybetmeye geldi. Fakat araba yeni olduğundan dolayı (1 aylık) boya vs.. yaptırmak istemiyorum. Zorlu bir renk için (etna siyahı) bu kat kat doldurma yöntemi konusunda bana önerebileceğiniz bir yer vs.. var mıdır? Yoksa araç yeni olduğundan dolayı servise mi gitmek gerekir?

Ama servise gidersem kesin boya ile geçer diyecekleri düşünüyorum. Yardımlarınızı rica ederim.

You are not allowed to view links. Register or Login adresinde bu işi yapan kişilerin garajlarına ulaşabilirsiniz.

iNtEGrAL

Adres çok faydalı oldu teşekkür ederim. Kısmetse bu hafta sonu araç ile ilgili işlemleri başlatacağım.
-67 TC 644 -

hi_cazz

Adres çok faydalı oldu teşekkür ederim. Kısmetse bu hafta sonu araç ile ilgili işlemleri başlatacağım.

İşinize yaradıysa ne mutlu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

iNtEGrAL

En sonunda 29 Ekim de tatilden de yararlanarak arabadaki çizikler üstünde işlemleri tamamladık.

öncelikle buradan Tokyo Garage Semih arkadaşıma emeği için teşekkür ediyorum.

İlk hali ile son haline ait resimleri incelediğinizde birşey belli olmuyor. Ancak aracın çok yanına gelince çiziği fark ediyorsunuz. Boyasız olarak sadece rötuş işlemi ile çizik %80 kapanmış oldu. Bilmeyen birisinin fark edebileceğini sanmıyorum. Saolsun Alfa servisinin oje sürmemi tavsiye etmesine göre son durum çok çok iyi :)

Sırası ile yapılan işlemler;

Rötuş ile çizik dolduruldu. Daha sonra kuruması için 3 gün bekledik. Dünde rötuş yapılan yer zımpara ile düzeltildikten sonra pasta yapıldı. Böylece aracımdaki kötü görünümler ortadan kalmış oldu. Bu işlemlerden sonra araç komple boya korumaya alındı. Resimler aşağıdaki gibidir.

-67 TC 644 -

TRSemih

Insan her kapiya yanasip o cizigi gördüğünde beyninden vurulmusa doner :) Geçmiş olsun. Sorunun cozulmesine sevindim.

Doldurma islemi ve zimpara sonrası vernik doldurma ve sonrasinda polisaj yapılırsa cok daha verimli sonuç alinacaktir. Tv market urunu olan fix it pro da vernik bazli bir urundur zaten.

•Tapatalk QV•
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)