alfa 146 mı yeni aldım. gaz yeme problemi var. baktık debimetre kiti boruları iki tarata da yırtıklar var. ve bu yırtıklar sıradan bir bantla sarılmış. gaz yeme sorunu bundan olabilir mi. boruları değiştirelim mi? böyle mi kalsın? yoksa başka bir çözümü varmı? hepinize teşekkür edrim. :haydi:
Ne kadar düzgün sarılırsa sarılsın motor ısındığı zaman bantların genleşmesinden yine kaçaklar olacaktır. Sebebin bahsettiğin gibi bantlarla alakalı olması yüksek ihtimal.
hocam peki bu hortumun adı ne yenisinin fiyatı nekadardır. tamir edilebilirmi
You are not allowed to view links.
Register or Login
hocam peki bu hortumun adı ne yenisinin fiyatı nekadardır. tamir edilebilirmi
Hortumların tamiri bana çok tatmin edici gelmiyor.
Motorun ts mi nedir tam olarak bilmiyorum. Açıkcası TS bile olsa parçaları hakkında pek bilgim yok ama eğer ki ts ise piyasada o kadar çok çıkma parça var ki, kesin bulursun.
hocam çok sağol. parçayı değiştiricem.
yırtık parça bu. iç tarafına dokundum içi yağ dolu, yapış yapış. bu şekilde kaç km gitti araba kim bilir. hava filtre ve debimetreden geçmeden, direk boğaz kelebeğine gidyormuş. bundan dolayı boğaz kelebeği de bozulmuş mudur?
bu parçanın adı nedir kaç paradır her yerde bulunur mu nereden sipariş verebilirim
Çıkması 50-60 TL civarı bir fiyata satılıyor. Sıfırı da 180 TL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Intake hose olarak aratırsan internet çok fazla sayıda bulabilirsin ya da direk çıkmacıyı arayıp motorunu söyleyip sorabilirsin :)
Umarım uzun zaman önce yırtılmamıştır.
hocam sağol. uzun zaman önce yırtıldıysa boğaz kelebeği...
Kelebek en fazla kirlenmiştir. Uzman ellerde güzelce temizlerler.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
teşekkürler hocam
sanırım bende bundan bir tane sağlam var ne tarafta oturuyorsunuz yakınsak verebilirim elden ama detaylı bi resim çekerseniz emin oluruz aynımı değilmi bide motor tipi nedir belki oradan bi şekilde bakarız
serdar hocam 98 model 146 ts 1.4 ama adanadayım ben
Kargo ne güne duruyo ki zaten :p benim ustanın arabasının aynı modeli pazartesi gidecektim zaten bi bakarım aynıysa gönderirim sorun değil
TEŞEKKÜR EDEDRİM
Hocam hayırlı günler maalesef bendeki parça sana uymuyor :'( istersen Turgay'ın tlf numarası 05327204035 onda muhakkak vardır kargoyla gönderir. Kolay gelsin hayırlı günler eğer yardımcı olunacak başka birşey olursa numaram0538 521 9667 aramaktan çekinme.
numaranı aldım serdar. teşekkürler. ilgilendiğin için. 98 model 146 ts aldım ama sıfır araba almış kadar mutluyum. ufak tefek sorunlar var. debimetre, boğaz kelebeği, lambda sensörü, varyatör hepsini elden geçirmem lazım. Adanada alfadan iyi anlayan bir usta bulmalıyım. gene de seni arasıra rahatsız edebilirim. çok sağol.
Rahatsızlık nekelime istediğin zaman yardımcı olurum çekinmeden arayabilirsin
beyler bu hortumdadaki akerdion kısımlar esneklik içinmidir,yoksa havanın önüne bariyer oluşturmak içinmi.benim 75 in hortumda dolgulanmış daha önce ve alttaki hortum girişlerinden çatlamaya başlamış.bunun yerine egzozcuda metal yaptırsak + - ne olur ?
Görevi esnekliktir abi. Hava filtre kutusu şasiye bağlı olduğu için sabittir, kıpırdamaz. Motor ise elastik takozlar üstünde haraket eder. Bir tarafı sabit, diğer kısmı hareketli iki üniteyi ancak körük şeklinde bir yapı bağlayabilir.
You are not allowed to view links.
Register or
Login bir ucu boğaz kelebeğine,yani emme nin başlangıcına,diğer ucu debiye,debide emmenin diğer ucuna bağlı.mantıken aynı parçanın üstünde.ama yinede haklısın orda alttan giren iki hortum falan bi esneklik gerekir,oda debi ve boğaz bağlantıları slikon hortumla 2 cm kadar boşluk bırakarak halledilebilir sanırım.bunu yapacak egzozcuda tutar sıfır hortum parası ister oda ayrı mevzu.
Abi söylemek istediğim şu.
Üzerinde beyaz alfa romeo yazan parça hava filtre kutusu ve resimde gördüğün gibi çamurluğun içine sabit. Yerinden 1mm bile oynamaz.
Sonra debi var. Debi'de bu kutuya bağlı olduğu için oynamaz. Çünkü arada esneklik sağlayacak bierşey yok. Debi'de sonra elastik hortum ve motor kulakları arasında haraket eden bir emme manifoldu var. Yani bu elastik hortum sabit olan debi ve haketli olan emme manifoldunu birleştiriyor. Bu araya metal boru mantık olarak takılamaz. Kısa sürede plastik olan hava filtre kutusunun bağlantı ayaklarını kırar.
O bölgede metal boru gördüğün arabalar genelde cold air intake sistemli oluyor. Onlarda da zaten hava filtre kutusu iptal olduğu için sabit bir parça yok.
(https://www.alfistiturkey.net/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2F6%2F6c%2FAlfa_Romeo_Twin_Spark_engine.jpg&hash=f0f0422e949d3101a23ea21840241b012689db18)
hah işte,bendede o kutu yok,aldığımdada yoktu,kn var debinin ucunda.kutu bagajdan çıktı aslındada yarım sanırım,borularıda yok.
O zaman sen metal boru değil, pimaş bile takabilirsin :)
Ben standart araç için konuştum.
Metal boru yapacaksan da esnek silikon hortumla birleştirme yaparsan sıkıntı olmaz.
(https://www.alfistiturkey.net/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi00.i.aliimg.com%2Fwsphoto%2Fv0%2F1603693066%2F2-1-2-64mm-Hump-Straight-Silicone-Hose-Intercooler-Coupler-Tube-Pipe-BLACK.jpg&hash=47f477a7b85c64996ca105a966afc37f8603fcc6)
You are not allowed to view links.
Register or
Login bu hortumdan bulabiliyomuyuz tr de,bahsedildiği gibi çok pahalımı.bayram sonrası arabayı kızağa çekip,motor bölmesinde çirkin kablo parçalarından ve emme ile blok arasındaki bitik hortumlardan kurtulmam lazım.bunlar tam oraya göre.nerden buluruz.
You are not allowed to view links.
Register or
Login pimaşı debi ile kn arasında denedim :)) güzel bi aluminyum boruyla o kısım cold intake gibi olur,ama gebzedeyiz kardeşim,sanayideki en baba hortumcuda hava emiş hortumu bulamıyoruz,gerisini swn düşün.yabancı forumlarda kaput altı ekmek bandırmalık arabaları gördükçe ayar oluyorum
You are not allowed to view links.
Register or Login
You are not allowed to view links.
Register or Login bu hortumdan bulabiliyomuyuz tr de,bahsedildiği gibi çok pahalımı.bayram sonrası arabayı kızağa çekip,motor bölmesinde çirkin kablo parçalarından ve emme ile blok arasındaki bitik hortumlardan kurtulmam lazım.bunlar tam oraya göre.nerden buluruz.
http://stores.ebay.com/kinz-Import-Store/Reduce-hose-/_i.html?_fsub=544400519&_sid=793260309&_trksid=p4634.c0.m322
Ben buradan alıyorum Tr de 80 lira civarın a satılıyor tanesi burada 10 dolar. 15 gün içinde geliyor. Gümrük problemi yaşamadım buğüne kadar toplu alımda yaptım.
You are not allowed to view links.
Register or Login
You are not allowed to view links.
Register or Login
You are not allowed to view links.
Register or Login bu hortumdan bulabiliyomuyuz tr de,bahsedildiği gibi çok pahalımı.bayram sonrası arabayı kızağa çekip,motor bölmesinde çirkin kablo parçalarından ve emme ile blok arasındaki bitik hortumlardan kurtulmam lazım.bunlar tam oraya göre.nerden buluruz.
http://stores.ebay.com/kinz-Import-Store/Reduce-hose-/_i.html?_fsub=544400519&_sid=793260309&_trksid=p4634.c0.m322
Ben buradan alıyorum Tr de 80 lira civarın a satılıyor tanesi burada 10 dolar. 15 gün içinde geliyor. Gümrük problemi yaşamadım buğüne kadar toplu alımda yaptım.
eyvallah .baya farkediyomuş.ebay den devam o zaman