Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Gui vites kutusu arızası ve kavrama seti sonuç 10bin masraf

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Halit

Merhaba arkadaşlar uzun bir macera oldu sonunda çözdük ama masraflı oldu. Servis 13bin robot için istemişti en son 10500 olur dendi. Almaya giderken İstanbul'da bir arkadaş arayıp çıkma buldum dedi. 2000 TL ye aldım. Robotta ufak bir hasar vardı bendeki parçadan ekleme yaparak düzelttik. Serviste takıldı 150 km oldu bir sorun yok şuan.  Ama giu sevdam bitti. Hayallerimi bile bu araba ile kurarken gözümde karardı. Satışa koydum. Şimdilik alfa defterimi kapatacagım üzülerek.

ayredin1982

Geçmiş olsun.sorunu az maliyetle çözmüş sünüz

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba arkadaşlar uzun bir macera oldu sonunda çözdük ama masraflı oldu. Servis 13bin robot için istemişti en son 10500 olur dendi. Almaya giderken İstanbul'da bir arkadaş arayıp çıkma buldum dedi. 2000 TL ye aldım. Robotta ufak bir hasar vardı bendeki parçadan ekleme yaparak düzelttik. Serviste takıldı 150 km oldu bir sorun yok şuan.  Ama giu sevdam bitti. Hayallerimi bile bu araba ile kurarken gözümde karardı. Satışa koydum. Şimdilik alfa defterimi kapatacagım üzülerek.

Niye satışa veriyorsunuz?
Başka marka bir otomobilde arıza olmuyor mu? Veya daha ucuza mı hallediliyor?
2012'de bir ara bizim eski 145 QV'yi satışa çıkarmıştım çok kısa bir süre için. Bu esnada da bir tane DSG vitesli Seat Leon bulmuştum. Sahibi ile telefonda biraz samimi olduktan sonra, o zamanın parası ile DSG'yi 5.000 TL'ye tamir ettirdiğini söylemişti.
Sadece bir örnek vermek istedim.

///////////////

Kibitzer

Ben 2018 Ocak'ta BMW'yi aldığımda bir arkadaş da S60 dizel otomatik(powershift) almıştı. Ben bu okulda yeni olduğum ve çok samimi olmadığım için çok ısrar edemedim. Sadece "ben çift kavrama almayı düşünmüyorum, tavsiye etmem" demiştim. Hatta BMW'yi sırf tam otomatik olduğu için Mercedes A serisine tercih ettiğimi söyledim. A serisinde ıslak çift kavrama vardı.

Aradan zaman geçti ben bizim oğlandan sonra BMW'ye sığamayınca Kugaya geçtim. Yine tam otomatik aldım. Tam ben Kugayı aldığım zaman bu arkadaşın S60'ı şanzıman arızası verdi. Yetkili servise götürdü. Arıza listesinde bir aşamaya kadar olan kısmı gösterip "sadece buraya kadarki sorunlar olsaydı 6-7bin liraya yağ değişimi ve küçük işlemler ile çözerdik ama şu arızalar da olduğu için mecbur ağır işlem yapmamız lazım, 17bin liradan başlar, 25-30'a kadar gidebilir" demişler. Arkadaş S60'ı bütün sorunları anlatıp, arızayı anlattığına dair bir kağıt imzalatarak galeriye sattı. Değerinin yaklaşık 20bin lira aşağısına verdi. Galeri muhtemelen 3-5bin liraya tamir ettirip satmıştır. Bence TCT değişimi vs. için söylenmiş rakamlar gayet uygun.

Buraya kadar okuyan arkadaşlar şimdi "amma laf salatası yaptın düdük makarnası" diyorlardır ama tamamen şahsi görüşüm olarak söylüyorum ki; çift kavrama henüz kendisini ispat etmemiş bir teknoloji. Hele daha ucuz olan kuru çift kavramanın arıza yapmaması büyük özen ve şans istiyor.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT