Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Klima problemi ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mfkoktas

Selam arkadaşlar. 2 senedir bindiğim 2012 model Giulietta 1.4 TB mi alırken klima problemi mevcuttu. Her iki tarafta soğuk üflemiyordu. Sonra 10 bin bakımını yaptırdığımda(Bostancı Carium) klima şikayetimi belirttim ve klima motoru veya kompresörü(tam teknik adına hakim değilim) değişmesi gerektiğini onunda zor bulunduğunu söylediler. Bakım yapılırken klima temizliği yapıldı ve o günden beri sağ taraf soğuk sol taraf ise sıcak üflüyor. Benzer sıkıntı yaşan var mıdır? Çift yönlü klima olduğundan dolayı ve bir tarafın soğuk üflediğinden dolayı sorun valflerde olabilir mi acaba diye düşündüm ama emin değilim. Bilen varsa beni aydınlatabilirse çok memnun olurum.

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginSelam arkadaşlar. 2 senedir bindiğim 2012 model Giulietta 1.4 TB mi alırken klima problemi mevcuttu. Her iki tarafta soğuk üflemiyordu. Sonra 10 bin bakımını yaptırdığımda(Bostancı Carium) klima şikayetimi belirttim ve klima motoru veya kompresörü(tam teknik adına hakim değilim) değişmesi gerektiğini onunda zor bulunduğunu söylediler. Bakım yapılırken klima temizliği yapıldı ve o günden beri sağ taraf soğuk sol taraf ise sıcak üflüyor. Benzer sıkıntı yaşan var mıdır? Çift yönlü klima olduğundan dolayı ve bir tarafın soğuk üflediğinden dolayı sorun valflerde olabilir mi acaba diye düşündüm ama emin değilim. Bilen varsa beni aydınlatabilirse çok memnun olurum.

Geçmiş olsun. Carium gibi bir mekanikçi olan yerde klimaya çare bulamazsınız. Ben kendi alfamı Kadosan da koyuncuoğlu klimaydı sanırım tam emin değilim. Tesisatla beraber komple tüpü, kompressörü elden geçti. Klima tüpü delinmiş hat içine bilyalar dağılmış hattı tıkamıştı. Harika işçiliği vardı. Tesisatı çok güzel sanki fabrikasyon gibi işçilik yapmıştı. Klimam çok güzel çalışıyor. Size önerim Carium'da bakımdan öte bekletide bulunmayın. İşleri değil. Klimacı bu işi çözer

mfkoktas

çok teşekkürler. En yakın zamanda bir uğrayıp bilgi alacağım.

mustafaguleryuz

Selamlar,

Linkteki testi deneyerek başlayabilirsiniz.

Test sırasında göstergelerde 0 görünüyor. Test sonucu olarak sağ tarafta test ok 1, test not ok 2 olarak sonuç gösteriyor.

Bir arkadaşın yeni aldığı 1.4 giu'da vardı benzer bir problem. Sol taraf hep sıcakta, sağ üst ayara göre, sağ ayak hizası ne sıcak ne soğuk denebilecek sıcaklıkta hava geliyordu. Sağ taraf ayak hizasındaki problem hiç beklemediğimiz bir şey çıktı, polen filtresi tam oturtulmadan takıldığı için filtreden geçmeden dış hava kabine giriyormuş.

Sol taraf için sıyrılan dişliyi değiştirdik düzelmedi, sonrasında aktüatörden de şüphelenip içini açtık. Aktüatörde de sorun olduğunu görünce onu da değiştirdik. Sorun bu kadarsa masraf çok büyük olmuyor ama göğsü sökmeden yapabilmek için de uğraşmak gerekiyor. Test sonucu 2 olursa yapılacaklar lintekiler olabilir.

2015 Giulietta Bianco Lunare

mfkoktas

çok teşekkürler. İlk olarak bunu deneyeceğim. 1 mi 2 mi çıktı çözebildim mi vs diye güncel bilgi geçerim

murat

Siz Carium'a filan bakmayın onlar net tespit olmadan genel bi yanıt vermiştir, gidin işin ehli bir klimacıya. Bostancıda da Sarıtaş'tı yanlış hatırlamıyosam, bizim arabalardan anlayan bir yerler var. Zeki abiye sorun söyler neresi olduğunu  :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

mfkoktas

teşekkürler. Buna da bakacağım kesin.

mfkoktas

You are not allowed to view links. Register or LoginSelamlar,

Linkteki testi deneyerek başlayabilirsiniz.

Test sırasında göstergelerde 0 görünüyor. Test sonucu olarak sağ tarafta test ok 1, test not ok 2 olarak sonuç gösteriyor.

Bir arkadaşın yeni aldığı 1.4 giu'da vardı benzer bir problem. Sol taraf hep sıcakta, sağ üst ayara göre, sağ ayak hizası ne sıcak ne soğuk denebilecek sıcaklıkta hava geliyordu. Sağ taraf ayak hizasındaki problem hiç beklemediğimiz bir şey çıktı, polen filtresi tam oturtulmadan takıldığı için filtreden geçmeden dış hava kabine giriyormuş.

Sol taraf için sıyrılan dişliyi değiştirdik düzelmedi, sonrasında aktüatörden de şüphelenip içini açtık. Aktüatörde de sorun olduğunu görünce onu da değiştirdik. Sorun bu kadarsa masraf çok büyük olmuyor ama göğsü sökmeden yapabilmek için de uğraşmak gerekiyor. Test sonucu 2 olursa yapılacaklar lintekiler olabilir.

Bunu denedim sonuç 1 çıktı fakat hala sol taraf soğuk üflemiyor. Müsait olduğum vakit klimacıya gideceğim.

mfkoktas

Güncelleme : Sarıtaş'a gittim. Klimanın gazı tamamen bitmiş. Gaz bastırdım ve şu an süper soğutuyor fakat klima pompasına mı kompresörüne mi birşeyine fazla yük biniyor dedi. Bi 8 - 10 gün bu şekilde izleyip soğtumasının performansına bakıcam. Eğer 10 gün sonra soğutma performansı hissedilir şekilde düşerse Radyatörü değiştirmemiz gerekecekmiş.