Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta TCT vitesi kontrol ediniz arızası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

basaran

Arkadaşlar selam,

1 hafta önce otokoç 2.elden 2020 model 1.6 jtd sprint tct otomatik araç aldım. Araç 116 bin kmde. Aracıma bir kaç güm bindim bu sürede her şey normal ve sorunsuzdu fakat aracım birden motor arıza ışığı ve vites ışığı yaktı ekranda vitesi kontrol ediniz yazdı bu sırada araç 1.viteste kaldı ne r ye geçti ne de vites arttırabildim sadece 1.viteste yavaş yavaş ilerleyebildim akü başlarını söküp taktığımda düzeldi fakat tekrar aynı hatayı verdi 10 km sonra.

Aracı servise götürdüm servis başka serviste şanzıman robotunun işlem gördüğünü bu parçadan hata çıktığını söylüyor kalibrasyon yaptılar düzelmedi şimdi de servis aracın o servise çekilmesi gerektiğini orada bakılması gerektiğini söylüyor ( bu işlemleri garanti kapsamında yaptırıyorum ). Sorum size şu aracı piyasaya göre bir tık uygun fiyattan aldığımı düşünüyorum ve aracı kullanmak istiyorum fakat size bu sorun düzelir mi? Kısa sürede servis halledip sorunsuzca binebilir miyim? Başına daha önce gelen var mı olay şanzıman robotuyla mı ilgilidir? Aracı iade etmek için uğraşayım mı sonuçta kurumsal bir yerden aldım ama dediğim gibi araca binmek istiyorum önceliğim iade etmek değil. İlk alfa aracım ve dakika bir gol bir böyle olay yaşayınca ister istemez gözüm korktu.

Not: Aracı Otokoç beylikdüzü'nden aldım bu parçayla ilgili işlemde yine Alfa romeo beylikdüzü servisinde yapılmış. Bursa'da yaşıyorum şuan araç Bursa mengerler şubesinde ve aracın beylikdüzüne çekilip orada işlemlere devam etmesi gerekiyor diyorlar.

WOLURAX

Merhaba,

Ben de aynı problem ile karşı karşıyayım. Şanzıman robotu değişimi ile sorunum çözülmedi bilgin olsun.

You are not allowed to view links. Register or Login

basaran

Hocam sizinkini okudum fakat sizden farklı benimki sadece 1.viteste ilerliyor 1 3 5 veya 2 4 6 yapmıyor sadede 1 de kalıyor ve devir yükseliyor gaz verdikçe. Sizinkine benzer bir kaç arıza okudum kavrama volant değiştirerek çözenler var bakmış mıydınız bunlara?

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba,

Ben de aynı problem ile karşı karşıyayım. Şanzıman robotu değişimi ile sorunum çözülmedi bilgin olsun.

You are not allowed to view links. Register or Login

WOLURAX

You are not allowed to view links. Register or LoginHocam sizinkini okudum fakat sizden farklı benimki sadece 1.viteste ilerliyor 1 3 5 veya 2 4 6 yapmıyor sadede 1 de kalıyor ve devir yükseliyor gaz verdikçe. Sizinkine benzer bir kaç arıza okudum kavrama volant değiştirerek çözenler var bakmış mıydınız bunlara?

Daha da gaza bastığınızda 3'e atmıyor mu? Aracım benzinli olduğu için devir aralıkları farklı olabilir, benim 4000 devir civarında 3'e atıyor.

Kavrama değişimini de deneyeceğim fakat pahalı bir çözüm şuan benim için. Son çare olarak bakıyorum.

basaran

Hocam açıkçası çok fazla zorlamadım şuan araç serviste olduğu içinde deneyemiyorum ama yanlışlıkla gaza yüklenip 6000-7000 devirlere çıktığımı hatırlıyorum 1.viteste kalıyordu. Manuele alıp atmaya da çalıştım onda da vites devre dışı uyarısı aldım.

You are not allowed to view links. Register or LoginDaha da gaza bastığınızda 3'e atmıyor mu? Aracım benzinli olduğu için devir aralıkları farklı olabilir, benim 4000 devir civarında 3'e atıyor.

Kavrama değişimini de deneyeceğim fakat pahalı bir çözüm şuan benim için. Son çare olarak bakıyorum.

WOLURAX

You are not allowed to view links. Register or LoginHocam açıkçası çok fazla zorlamadım şuan araç serviste olduğu içinde deneyemiyorum ama yanlışlıkla gaza yüklenip 6000-7000 devirlere çıktığımı hatırlıyorum 1.viteste kalıyordu. Manuele alıp atmaya da çalıştım onda da vites devre dışı uyarısı aldım.

Araç 1.6 JTD değil miydi, o devirlere nasıl çıktınız?

basaran

1.viteste kaldığını fark etmeden yanlışıkla gaza bastım motor bağırarak devir yükseltti 6-7 bin olmasa da 3.vitese atacak bir devire çıktı

You are not allowed to view links. Register or LoginAraç 1.6 JTD değil miydi, o devirlere nasıl çıktınız?