Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Göstergede yanan uyarılar hakkında Yardım ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alphaboy

Iyi akşamlar arkadaşlar acemilik olarak yinebi soru sormak istiyorum
Göstergede sürekli yanan bu ikazlar ne alama geliyor acaba ?

Birde şu cam açma tuşlarının yanındaki tuşların ne işe yaradığını bir türlü çözemedim

:)
Alfa 147 1.6 120hp benzina

jackoceans

merhaba Fotoğraf gönderebilirmisiniz?
ayrıca araba modeli, yılı nedir?

alphaboy

You are not allowed to view links. Register or Login
merhaba Fotoğraf gönderebilirmisiniz?
ayrıca araba modeli, yılı nedir?
Fotograf koymustum ama sanirim sizde gorunmuyor
Alfa 147 ,2003 model

oLYmpOs

Iyi akşamlar arkadaşlar acemilik olarak yinebi soru sormak istiyorum
Göstergede sürekli yanan bu ikazlar ne alama geliyor acaba ?

Birde şu cam açma tuşlarının yanındaki tuşların ne işe yaradığını bir türlü çözemedim

:)
İyi aksamlar sizede. Öncelikle üstteki resimde soldaki kapilardan birinin veye birkaçının açık olduğunu gösterir ki sizin sürekli yaniyorsa eğer kapı kilitlerinde veya bagaj kilitinde sorun olduğunu gösterir. Sağdaki ise aracın dış  lambalarindan birinin veya birkaçının  yanmadigini gösteren arıza lambasidir.

Ortadaki resimdeki ikaz lambası ise airbag lambasidir ve airbaglerde bir sorun olduğunu gösterir eğer sürekli yaniyorsa bilgisayara bağlayıp kontrol etmekte fayda var.

Alttaki resim ise soldaki tuş çam otomatiklerini kilitler arka kapıların sadece sol şoför tarafından kontrol edilebilir arka camlar sagdaki ni bende bilmiyorum ama bir bilen illaki çıkar. Umarım yardımcı olabilmisimdir...

Alfa Romeo mk1 156 2.0 TS

Theillest

0lympos hepsını acıklamıs :) ikaz lambasıda amerikan park fln varmı ondanda yanıyor olabılır ya da dıs lambalardan biri patlamıstır benım arka stop patlayınca almıstım aynı ikazı

alphaboy

jackoceans

Bende yeni konu açmadan devam edeyim.
Zaman zaman abs ışığı yanıyor fakat stop edip tekrar çalıştırdığımda sönüyor.
ABS ışığının zaman zaman yanmasının sebebi nedir acaba?

fatihmehmet

Sağdaki tuş arka camları kontrol etmek için kullanılır.

@jackoceans

Koltuk altında ABS sensörü bulunur. Temassızlık yaptığını daha önce forumda duymuştum. Sorununuz bir ihtimal bundan kaynaklanıyor olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

oLYmpOs

Bende yeni konu açmadan devam edeyim.
Zaman zaman abs ışığı yanıyor fakat stop edip tekrar çalıştırdığımda sönüyor.
ABS ışığının zaman zaman yanmasının sebebi nedir acaba?
ABS ışığının yanması sensorlerden de olabilir 4 tekerdeki okuyucu sensor veya porya üstündeki bantlarda, soket ve bağlantı noktalarinda sıkıntı olabilir. Sensorlerin belli araliklarla temizlenmesi gerektigini söylemişti servisteki ustam ki ön sensorleri temizlemisti benim aracimin. Bence aracinizi bir bilgisayara bağlayarak arıza tespiti yapabilirsiniz bir problem varsa çıkar ortaya.

Alfa Romeo mk1 156 2.0 TS

universeee

Koltuk altında ABS sensörü bulunur. Temassızlık yaptığını daha önce forumda duymuştum. Sorununuz bir ihtimal bundan kaynaklanıyor olabilir.

Burada ufak bir düzeltme yapmak lazım sanıyorum: Koltuk altında bulunan hava yastığı ile ilgili bir kablo. Alfa'larda bu sıkıntı biraz kronik gibi desek herhalde yerinde olur. Oradaki soket, koltuğu ileri geri hareket ettirdiğiniz zaman bile hatta belki az biraz sert şekilde bir çukura girseniz bile temassızlık yapabiliyor (böylesine önemli görevi olan bir soketi bu kadar malca bir yere bu kadar kolayca temassızlık yapacak şekilde konumlandıran insanları ayrıca öpüyorum). Yani ikinci fotoğrafta gösterdiğiniz direkt olarak hava yastığı ile ilgili. Elinizle o soketi bir yoklayın hata ışığının sönüp sönmediğine bir bakın. Eğer sönmüyorsa servise gitmekte fayda var zira gerekli durumda açılmayabilir hava yastığı.

ABS ile ilgili sensörler tekerlerde bulunuyor arkadaş belirtmiş zaten. Lastik değiştirildiğine yada sensör civarına yapılan bir müdahalade dahi sıkıntı çıkarma ihtimali mevcut. Yanlış okuma yaptığında sürekli ABS devreye girer hatta bir süre sonra ABS, vs hatası verir. Başıma geldiği için biliyorum. Sensörü söküp yuvasına basınçlı hava tutmak çözüm olabilir. Ama daha ciddi bir durum da olabilir.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

fatihmehmet

Burada ufak bir düzeltme yapmak lazım sanıyorum: Koltuk altında bulunan hava yastığı ile ilgili bir kablo. Alfa'larda bu sıkıntı biraz kronik gibi desek herhalde yerinde olur. Oradaki soket, koltuğu ileri geri hareket ettirdiğiniz zaman bile hatta belki az biraz sert şekilde bir çukura girseniz bile temassızlık yapabiliyor (böylesine önemli görevi olan bir soketi bu kadar malca bir yere bu kadar kolayca temassızlık yapacak şekilde konumlandıran insanları ayrıca öpüyorum). Yani ikinci fotoğrafta gösterdiğiniz direkt olarak hava yastığı ile ilgili. Elinizle o soketi bir yoklayın hata ışığının sönüp sönmediğine bir bakın. Eğer sönmüyorsa servise gitmekte fayda var zira gerekli durumda açılmayabilir hava yastığı.

ABS ile ilgili sensörler tekerlerde bulunuyor arkadaş belirtmiş zaten. Lastik değiştirildiğine yada sensör civarına yapılan bir müdahalade dahi sıkıntı çıkarma ihtimali mevcut. Yanlış okuma yaptığında sürekli ABS devreye girer hatta bir süre sonra ABS, vs hatası verir. Başıma geldiği için biliyorum. Sensörü söküp yuvasına basınçlı hava tutmak çözüm olabilir. Ama daha ciddi bir durum da olabilir.

Aynen ben hangi kafayla ABS yazdıysam :))

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

universeee

Aynen ben hangi kafayla ABS yazdıysam :))

Olur öyle şeyler, bir sürü harf sonuçta: ABS, ESR, HFG, DOC, KMG,  ***, vs  :haydi:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...