Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 anahtardan cam kapatma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tohmak

Selamlar alfa sahibi elit insanlar :alfisti:

Yaklaşık 7 ay önce Alfa romeo 1.9Jts Distinctive veya Distinctive Plus modeli ile aranıza katıldım... Modeli tam olarak bilemiyorum çünkü araç sahibi distinctive olduğunu söyledi ama plaka sorgulaması yaptığımda distinctive plus olduğunu gördüm. Özellik bakımından plustan ayırıcı sadece koltuk ısıtma yok. Her hafta yeni bir özelliğini keşfediyorum. En son otomatik far özelliğinin olduğunu öğrendim mesela :)  Halen daha emin değilim hangi paketi kullanıyorum  :)

Sorunum şudur ki; anahtardan "kilit aç" butonuna basılı tuttuğumda camlar ve sunroof otomatik açılıyor. Fakat camları kapatmak için anahtardan "kilit kapat" tuşuna basılı tuttuğumda kapanmıyor. (Bu arada yedek anahtarla da denedim, pil de değiştirdim olmadı.) Acaba araçta açma özelliği var da kapatma özelliği yok mu? Yoksa araç Türkiye'ye girerken kapatma özelliğini güvenlik açısından kaldırıyorlar mı?  Veya aracımda bir bozukluk mu var? Bu sorunu yaptırmak için elektrikçiye vs. mi gitmem gerekir?

Sorunum bu arkadaşlar aslında bir sorun değil ama kafamdaki soru işareti diyelim. Bunun dışında araç her gün daha da yakışıklı olmaya başladı bu durum beni korkutuyor :)

Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum dostlar...

ali kaynak

Alfa sahibi değilim ama :) 159 da Kumandan cam kapatma özelliği yok diye biliyorum.
Lancia delta III

hiktor

Bende de aynı sorun var. Maalesef modele göre değişen bir özellik. Sonradan değişiklik yapılamıyor. Bazılarınkinde kumandadan camlar uzaktan kapandığı halde diğerlerinde kapanmıyor. Normal bir durum yani....
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)