Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Guiletta 1.6 JTD Rolantide Dalgalanma ve Stop etme sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guilattalfist

Herkese selamlar,

Forumda buna benzer soruları gördüm ancak bire bir aynı sorunu yaşayanı bulamadım. Aracım Guiletta 1.6 JTD 2014 model 170bin km'de. Araçta rolantideyken motorda sarsıntı oluyor ve devir saati normalde 1 ile 0 arasında 0.5de tam ortada sabit duruyorken bir anda 0.3 0.2 gibi değerlere inip 1e fırlıyor bi kaç kere bunu yapıp stop edebiliyor. Bazense kendine gelip stop etmiyor. Eğer stop ederse uzun süre tekrar çalışmıyor. Marş motoru çalışıyor ama gaz almıyor. Bazen gaz alacak gibi yapıp marşı bırakıp tekrar stop ediyor.

Bu bahsettiğim durum bazen çok sık yaşanıyor bazen ise hiç başıma gelmiyor. Servise gittiğimde (alfa romeo servisi değildi.) motor hava filtresinin şiştiğini söyleyip değiştirip yakıt katkısı koydular belirli bir km 3. vites yüksek devirde kullanıp geçip geçmediğini gözlemlemi istediler. Gerçekten filtre ilk değiştiğinde bir kere daha bunu yaptı ancak sonra düzeldi yaklaşık 1-2ay düzgün bir şekilde kullandım. Ama sorun tekrarladı ve artık çok daha sık olmaya başladı.

Araç soğuk çalıştırdığında bu tarz dalgalanma yaptığında arkadan beyaz duman da atabiliyor atmadığı da oluyor.

Yarın internette gördüğüm kelebek kalibrasyonu sıfırlama yönetmini deneyeceğim ( Anahtar çevirili iken 15sn gaz pedalını basılı tutup kontağı kapattıktan sonra pedalı bırakıp 1dakika bekledikten sonra tekrar açmayı önermişler.) bakalım bir çözümü olacak mı bilmiyorum

Sizce bu sorun neden kaynaklıdır.

guilattalfist

Ek olarak konuyla ne kadar alaklı bilmiyorum ama araç durur haleyken klimadan sanki içeri motor gazı kokusu alıyor. Bununla ilgili bir durum var mı bu sorun ayrı mı bilmiyorum.