Alfisti Turkey

Alfa Romeo => Teknik Bilgiler, Teknik Yardım => Konuyu başlatan: GONENC - 29 Ağustos 2007, 10:32:27

Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: GONENC - 29 Ağustos 2007, 10:32:27
Arkadaşlar, arabam normalde (göstergeden tam okuyamıyorum ama) 70 derece civarında çalışırken, klimayı açtığımda ve özellikle şehir içindeyken hararet tahminime göre 100 dereceye yaklaşıyor ve fan çalışmasına rağmen bir türlü de düşmüyor..
aynı sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı acaba?
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: BARLAS - 29 Ağustos 2007, 10:37:49
Çözümü hakkında bir yorum yapamayacağım ama hazır böyle bir topik açılmışken ben de şöyle şekillendireyim soruyu; ben de arabamı aldığım 2005 Ocak ayından beri hiçbir zaman arabamın derecesini 90 dereceden farklı bir değerde görmedim. hava ne kadar sıcak ya da soğuk olursa olsun, tüm diğer şartlar ve benim arabayı kullanışım nasıl olursa olsun, bir kere bile ne 89 ne 91 derece gördüm. Hep 90.. Bir tuhaflık olabilir mi acaba??
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: GONENC - 29 Ağustos 2007, 10:48:46
bence olması gereken seninki gibi..
gariplik benimkinde bence..
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: burcintun - 29 Ağustos 2007, 12:01:11
Bu sorun benim topic de tartışıldı. Ama yardımcı olmam için şunu söyleyin. 100 derece olan Radyatör suyu sıcaklığı mı? Motor yağı sıcaklığı mı? Sizin sorunu bana gelecek bilgilerinize göre burdan çözebilirim. Olmadı nedenini size söylerim yaptırırsınız. Ama önce sorduğum sorunun cevabını alayım.
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: agucba - 29 Ağustos 2007, 12:14:17
Burçin Bey, 155'lerden sonra olan modellerde yağ ısı gösterdesi olmadığından su ısısından bahsediliyor.
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: burcintun - 29 Ağustos 2007, 13:23:09
O zaman 100 dereceye yaklaşması çok tehlikeli. Fan 2. kademeye geçmiyor olabilir. Redresörde arıza olabilir. benim şuanki sorunum. sizinkilerde de 155 lerdeki gibi tek fan mı var ortak kullanılan. Eğer tek fan varsa iki radyatör arası klima ve su radyatörü arası tıkanmış olabilir. Böcek, toz vs. Burayı da temizletebilirsiniz. Veya termostatta arıza olabilir. Normalde 87 derecede fanı devreye sokuyor. Birde normali 90 derece uzun yolda çok daha altlara iniyor. Barlas bey buna bakın lütfen sizinde düşüyor olması lazım.
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: GONENC - 29 Ağustos 2007, 14:21:55
arkadaşlar,
sorunu servisime danıştım ve basınçlı suyla hem klima radytörünün hemde ana radyatörün kanalcıklarının arasını temizle dediler..
işlemi bizzat ellerimle yaptım ve sonra da test yaptım.
gösterge 90 dereceye yaklaşıp sabitlendi. daha yukarıyı görmedi.
fanın çalışmasına da baktım, 1. ve 2. kademelere geçişlerde hiç sorun yok. yani bu tip durumlarda ilk yapılan hamle buymuş.
bende başarı elde edildi ama sonuç alamayan arkadaşlar için 2. kademedeki çözüm önerisini de öğrenebilirim...
Başlık: KLİMANIN HARARETE ETKİSİ
Gönderen: Alfa 156 - 29 Ağustos 2007, 16:41:20
Geçmiş olsun buda bize örnek oldu teşekkürler