aracı çalıştırdığımda km saatiyle günlük km yanıp sonuyor bu oldugunda bagajda acılmıyor 2 defa oldu kendı kendıne düzeldi ama sorunu çözemedim bilgisi olan varmı ?
Aramıza hoşgeldiniz. Km saatinin yanıp sönmesi beyin ile iletişimde olan bir sistemin bağlantı hizası problemi olduğunu gösterir. Yanıp söndüğü zaman serviste veya kendiniz bilgisayara bağlayıp nedeninini öğrenebilirsiniz.
hoşbulduk diyim öncelikle. ağır reno hastasıydım 96 da 0 aldığımız 9 dan sonra ilk arabam bu. çok araba sürdüm ama ne bunun karizması gibi bi karizma ne verdiği zevk gibi bi zevk aldım. araçla yavaş yavaş bütünleşiyoruz :)
:) tadını çıkartın gerçekten özel bir marka Alfa Romeo. Bu yanıp sönmenin bir sebebi örneğin yeni bir teyp montajı gibi sisteme yeni eklenen elektronik aygıtlar olabilir. Bir başka sebebi hali hazırda bağlı olan bir aygıtın bağlantısının kopartılıp tekrar sisteme bağlanması olabilir. Bu durumlarda serviste "proxy alignment" yaparak çözülmesi olasıdır. Bunların dışında da sistem ağında artık ömrünü tamamlayan bir parça olabilir. Umarım sizin sorununuz bu hizalama işlemi ile çözülebilir.
proxy hizalaması yapılmasına rağmen hala arada sırada km saatinin yanıp sönme sorunu yaşıyorum. Aynı zamanda aracımda ara sıra ilk marşta çalışmama problemi de var. Bu iki sorun aynı anda ortaya çıkıyor. Yani ilk marşta zor çalışırsa km saati yanıp sönüyor kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda ise bu problem ortadan kalkıyor. Araç arıza göstermiyor. Benim düşüncem, bu hataya sebep olabilecek parçalardan birinin kablosunda temassızlık olabilir, yada parça ömrünü tamamlamak üzere olabilir. Hangi parçalar bu probleme neden oluyor, fikirlerinizi alabilirmiyim? sebep olabilecek parçaları ve kablolarını tek tek kontrol edip probleme ulaşabilirim diye düşünüyorum.
Arada bir yanıp sönen km saat sorununu cam açma ünitesinin bağlantısını söküp yeniden takarak düzelten insanlar varmış, enteresan. Sistemleri kontrol eden zımbırtının sigortası da direksiyonun altında en alt sıradaki mavi 15A miş. Akü işini ne yaptın abi ?
aküyü değiştirdim. cam açma ünitesini söküp bağlantılarını kontrol edeyim o zaman..
Bu sorun bende de var zaman zaman ortaya çıkıyor km saati zaman zaman yanip sonuyor kontagı cevirdigimde camlar 5 dk felan acilmiyor.. Bazende ön kapiyi actigimda bagaj da aciliyor.
Aküyü değiştirdim 60amper taktirdim sorun düzelmedi.. Fakat herzaman olmuyor gözlemlerime göre hava çok soguk oldugu zaman oluyor ne hikmetse..