Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Lpg ve LPG bujileri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bt1903

Arkadaşlar aracım 146 1.6L boxer 96 model...

Bazı forumlarda gorduğüme göre lpg bujileri kullanırsak yakıtta belirli oranda tasarruj ediliyormuş ve ciddi farklar oluşuyormuş şehir içinde bilgisi olan yada kullanan arkadaşlar varmı?

Alfadanadam

Geçmişte denemistim ancak net bir getirisi var diyemem.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

dnr1

Orjinali disinda hic bir bujiden hayir beklemeyin..o buji motorunuza gore dizayn edilmis olup,herhangi bir degisiklikte faydadan cok zarar getirecektir
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

bt1903

peki orijinal bujineri nerden alabilriizki ???

Birde lpg girince sisteme orjinallik bozuluyor doğal olarak sistemin butun dengesi değişiyor olmazı lazım sonuçta fabrikanın ayarladığından farkli bir fazda yakıt yanıyor..

sbk0655

Öncelikle 1,5 senelik bir hort yapalım. Önümüzdeki hafta 2.5 un bujileri değiştirecem şu an üzerindekiler Bosch ama hoşuma gitmedi. Ngk nın ürün bulma aracını kullanarak araştırdım orjınal bujı olarak 1998 156 2.5 v6 buji olarak PFR6B kodlu bujı görünüyor.Ngk nın sitesınde bu Kodu girdiğimde 2 tip ürün çıkıyor. Birisi normal ateşleme bujisi, diğeri LPG bujisi laser platınıum.
Yine Ngk ürün bulma aracı ile baktığımda bu sefer direk LPG seçtiğimde kod olarak PFR7B gösteriyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu kodunyazdığımda yine iki ürün çıkıyor biri normal diğeri LPG olanı. Şimdi teknik bilgisi ve tecrübesi olanlardan hangisini almam gerektiği konusunda yardım bekliyorum.

milano 75

kutay You are not allowed to view links. Register or Login buji konusunda bilgili sanırım. bana champion önermişti(ihsan usta da champion demişti 75 e)  bi sorun kutaya ne der acaba 2.5 için.ben bidahakine ya champion yada ebyden golden lodge alcam.gerçi onunda sahtesi çokmuş
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

iskoc

Bizim 8 valf TS,v6 ve v6 tb motorların bujisi Champion normalde.fakat seneler geçtikçe ülkemizde Champion buji NGK nın çok çok gerisinde kalmıştır.reklam,promosyon,ürün çeşitliliği,TR de stok vs..birde montaja parça verme konusunda ngk nin çok gerisinde kalmıştır.parçacılar genelde NGK karşılıklarını stoklarında tutar..

8 VALF TS -> RC6YCC  ------->NGK karşılığı BCP6ES
V6 TURBO -> N6YCC    ------> NGK karşılığı BP6ES 7ES veya 8ES(sıcaklık dereceleri) de olabilir aracta yazılım vs extra var ise..
2.5-3.0 V6 24V     -> RC8PYP ------> NGK karşılığı PFR6B veya 7B..7B LPG li ise araç tavsiye ediliyor.malum lpg olunca sıcaklık daha fazla oluyor...

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

sbk0655

Kutay bende ayni bilgilere ulastim , o yuzden ikisi arasinda karar veremedim , birde 6B nin lpg icin olanida var buji konusunda da cok bilgim yok lpg li olanlar nasil alirsak ondan mi almaliyim.

iskoc

You are not allowed to view links. Register or Login
Kutay bende ayni bilgilere ulastim , o yuzden ikisi arasinda karar veremedim , birde 6B nin lpg icin olanida var buji konusunda da cok bilgim yok lpg li olanlar nasil alirsak ondan mi almaliyim.

abi araçta lpg mevcut sıcaklık oranı yüksek olan 7B yi al derim.fiyat olarakta maliyetlerine baktım şimdi 1 Euro oynuyor.

sbk0655

Fiyati onemli degil muhim olan dogru olani yapalim maksimum verimi alalim , yapmisken bir kere adam akilli yapalim.

sbk0655

Tesekkur ederim araryip ngk ile de konusalim sonra siparisi verelim

iskoc

Fiyati onemli degil muhim olan dogru olani yapalim maksimum verimi alalim , yapmisken bir kere adam akilli yapalim.

abi şöyle açıklıyayim.mesela pfr5b kullanılan araca lpg takıldımı pfr6b lpg bujisi olarak öneriliyor.

senin aracın normalde bujisi pfr6b.lpgli olunca pfr7b öneriliyor.

ngk nın lpgli araçlar için özel serisi var.onların numarası LPG 1-2-3 diye gidiyor.

milano 75

pekala standart bir bujinin lpg li araçta ortalama ömrü ne olabilir.benim 75 i baz alırsak minimum diyelim,neticede 230000 km,20 yaş,eski debi,belki tam randımanlı olmayan ateşleme yanma falan dersek. bu arada You are not allowed to view links. Register or Login n11 den sipariş geçtim championları tanesi 6.90

iskoc

pekala standart bir bujinin lpg li araçta ortalama ömrü ne olabilir.benim 75 i baz alırsak minimum diyelim,neticede 230000 km,20 yaş,eski debi,belki tam randımanlı olmayan ateşleme yanma falan dersek. bu arada You are not allowed to view links. Register or Login n11 den sipariş geçtim championları tanesi 6.90

8 valf tslerin bujileri bi para değil.2 yada 3 yağ değişiminde bir değiştir abi You are not allowed to view links. Register or Login

milano 75

aldığımda golden lodgeler vardı,sonra 2 defa ngk.goldenleri saymazsak bu 3 olcak .10000 e tekabul eder,dediğin gibi kebap+künefe parası zaten,bigünde kuru ekmek yeriz  ;)

sbk0655

8 valf tslerin bujileri bi para değil.2 yada 3 yağ değişiminde bir değiştir abi You are not allowed to view links. Register or Login
Bugun buji siparislerimi verdim , sagolsun kutay la baya konustuk bu konuyu 156 2.5 V6 icin ngk pfr7b almistim ancak lpg ustamin lpg bujilerini tavsiye etmemesi ve israri uzerine orjinal bujileri olan pfr6b ile degistirdim.