Konu baya eski ama yeni konu açmak istemedim. Aynısı 2007 1.9 jtd 262.xxx km 159 aracımda geldi başıma. Başka arkadaşlarda yaşarsa diye paylaşmak istedim.
Marş basıyor, araba çalışıp hemen stop ediyordu (ya da çalışır gibi yapıyordu). Takviye falan yaptım çalışmadı. Çekici ile götürdük sanayiye. Bağlantıları ve pompaları kontrol ettiler sorun yoktu. Hiç bir arıza lambası da yanmıyordu. Ben de araştırdığımda krank sensörü herhalde demiştim, ama sorun YAKIT BASINÇ SENSÖRÜ çıktı.
Sanırım iki sensörün ve pompaların arıza belirtileri birbirine çok benziyor. Bu arızayı yaşayan arkadaşların kandırılmaması adına önce sensör bağlantılarını kontrol etmeleri, sonra ustalarına pompayı kontrol ettirmeleri önemli. Çünkü sensör 300 tl pompa 3000 tl. OBD den bağlayıp pompanın bastığı yakıtın basınç değerini görebiliyorlar. Sorun pompada değil ve araç hata vermemişse sensörleri değiştirip deneme yapılabilir. Bu arada bahsettiğim pompa yakıt deposu içindeki alçak basınç pompası. Aynı şekilde motorun yanındaki yüksek basınç pompası da arızalanabilir. Ancak o arızalandığında büyük ihtimal hata verdiği ve bilgisayara bağlandığında görüldüğü söylendi.