Mrb arkadaşlar 4-5 aydır yerinde duran arabam bugün yağ kapağını açtığımda şaşırdım.
Yağ krema gibi olmuş sebebi nedir acaba? Araba her hafta çalıştırılıyordu.
Alfa 147 1.6ts
Repsol 10w-40 yağ değişimi yapalıl 5000 km oldu.
(https://i.hizliresim.com/QVXEBy.jpg)
(https://i.hizliresim.com/MdY5p1.jpg)
(https://i.hizliresim.com/XPW7k3.jpg)
çubukta ki yağ normal ama kapakta bir tortu oluşmuş. bir an su karıştı mı diye korktum ama değil. bir katkı kullandınız mı? muhtemelen sıçrayan yağ veya buharlaşan yağın kapakta kalan bir tortusu. yağ ile alakalı olabilir mix oil denilen olaydan da olabilir. yani farklı yağların karışımı nedeni ile.
Üzerine 200-300gr. GM 10w40 ilave etmiştim. Bir sorun olur mu ki?
Yağ ile su karıştı yatan arabada su kartere çöker dibe yağ üstte kalır ve yağ görünümü normaldir. karter tapasını açıp biraz boşaltın ilk su geliyor ise yağ ile su karışmıştır. Bir de genleşme kabındaki su miktarı nasıl ?
Radyator catlak giderici ilac atilmis olabilirmi? Kapakta bu tip tortular gozlemlenebiliyor.
Sanırım bu durumda yağyı değiştirmek. Siz nasıl yağlar kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz
Sanırım bu durumda en iyisi yağyı değiştirmek. Siz nasıl yağlar kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz
Değişimden önce, https://alfayedek.net/productdetail/LiquiMoly1019-Alfa-Romeo-147-Liqui-Moly-Motor-Clean-4983,bu ürünü kullanmanızı öneririm.
Zira farklı ve daha kaliteli bir yağ değişimine de geçseniz,temizlik olmadan farklılıktan kaynaklı ilerde bu tip bir tortu gözlemlenebilir.
Mobil,Liqui Moly,Motul ilk aklıma gelenler.Uygun viskozite ile geçiş yapabilirsiniz.
Bende bu konu tam olarak ilişkili kafamda bir soru var.Bu motor temizleyicilerin yağ değişiminde sonra ufakta olsa içinde kalan temizleyici madde yağ ile reaksiyona girmez mi?
Bu katkı maddeleri de böyle kremamsı bir tabaka oluşturmaz mı?