Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Şanzıman sorunu, vitesi kontrol ettirin ikazı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaliyuga

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Bir hafta önce 2014 model giulietta (1.4 otomatik ) satın aldım. Malesef Araç önce star stop arızası veriyor sonra 1. Ve 3. Vites arızası veriyor ve arıza sinyali duyuluyor. Bir müddet sonra kendiliğinden düzeliyor ve günlerce hatasız kullanabiliyorum aracı. Geçen gün trafikte aynı hatayı verdi ve çok zor anlar yaşadım.  Akuyu degiştirmem gerektiği söylendi ben de uygun akü aldım ama sorun devam etti. Servis şanziman robotik arızası dedi. Yazılımla düzelir diyen özel servisler de oldu. Özel bir serviste yazılım güncellendi ama yazılımın tam ve orjinal olmadığı söylendi. Başka bir servisi aradım kalibrasyon hatası olabilir dendi. Bilgisi ve tecrübesi olan, bu durumu yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada araç 50 bin kilometrede. Servis geçmişinde şanzımanin sökülüp takıldığı belirtiliyor.

peyzaj44

Yani yardımcı olurmu bilmiyorum ama benimde 2013 guiletta vardı otomatik ilk otomatik kullandığım araçtı.İlk kalkışta araç kaydırıyor yokuş kalkış sistem olmasına rağmen araştırdım ettim ve sonunda debriyaj baskı balata değişti ve düzeldi sorun. Benimde ilk aldığımda araç 57.000 km idi. Bu km de olmaz demeyin bence ona baktırın derim .

agucba

Alfa Romeo Yetkili Serviste yazılım güncellemesi yaptırabilirsiniz.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Kaliyuga

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Ben de anlamadım araç kendi kendine düzeldi. Artık hata vermiyor.Umarım böyle devam eder.

Omer1994

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Bir hafta önce 2014 model giulietta (1.4 otomatik ) satın aldım. Malesef Araç önce star stop arızası veriyor sonra 1. Ve 3. Vites arızası veriyor ve arıza sinyali duyuluyor. Bir müddet sonra kendiliğinden düzeliyor ve günlerce hatasız kullanabiliyorum aracı. Geçen gün trafikte aynı hatayı verdi ve çok zor anlar yaşadım.  Akuyu degiştirmem gerektiği söylendi ben de uygun akü aldım ama sorun devam etti. Servis şanziman robotik arızası dedi. Yazılımla düzelir diyen özel servisler de oldu. Özel bir serviste yazılım güncellendi ama yazılımın tam ve orjinal olmadığı söylendi. Başka bir servisi aradım kalibrasyon hatası olabilir dendi. Bilgisi ve tecrübesi olan, bu durumu yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada araç 50 bin kilometrede. Servis geçmişinde şanzımanin sökülüp takıldığı belirtiliyor.
Merhaba, sorunu çözdünüz mü?
[url="http://yeniaraba.com.tr"]http://yeniaraba.com.tr[/url]

Kaliyuga

Malesef bir süre sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı. Arızanın mekanik olduğu düşünülüyor. P2931-72 arıza kodu veriyor bilgisayar kontrolünde. Aktivatör arızası. Ancak yaklaşık 7 bin km sorun vermeden kullandım aracı fakat şimdi başa döndük yeniden.

hkndmr

Hocam merhaba Bugün aynı sorunu ben de yaşadım bir çözüm Bulabildin mi acaba?

Yasin

Merhaba..2016 model giulitta arabamda vites kontrol ettirin ikazı çıkıyor ve vites geriye ve 1 vitese geçmiyor direk.2 Vitesse hareket ediyor..bu sorunla karşılaşan var mı acaba

dahaka45

merhaba aynı sorun bende de oldu aracın sol farın arka tarafında camurluga montajlı şanzıman beyni var sorun orada ya sokette yada beyin gidici başta start stop calışmadı uzun bir süre sonra komple gitti vitesi kontrol ettirin gibi bi arıza verdi nerden nerden derken kendim buldum degiştirdim parçayı çıkmasıyla sorun düzeldi.