Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sorunlar bitmiyor..!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AytacFx

Merhaba,

yaz geldi sorunlar cikti ortaya.

1: devir cubugu dalgalaniyor arada sirada yaklasik 400rpm kadar. Hafif gaz verdigimde duzeliyor ve genelde kirmiz isiklarda oluyor.
Ustune kapattigimda calistiracagimda motoru okadar cabuk calisiyoki masra basmam bir oluyor ve cok dusuk devir ile calisiyor. Sorun sensor mu ?

2: Amatisörler artik mukemmel derecede otmeye basladi. Nasil kesebilirim :)

3: Eksozdan hayla sesler geliyor bozuk yollarda bagzen rolantinede. Eksozu az assagiya bastirdigimda ses kesiliyor. kelepcelerdemi sorun var nerde bilemedik! Garaja goturdum onlarda bilemedi, bu boyle diyip geciyorlar

Cevaplarinizi bekliyorum, neler yapiyim ?
Tessekkurler

master

1- Alfa GT'nin elektroniğinden zerre haberim yok ancak 156'da bu probleme potansiyometre veya rölanti sensörü sebep olurdu.

2- Değiştirerek :) Gidin bir test yaptırın, eğer görevlerini artık yerine getirmiyorlarsa değiştirme vakti gelmiştir. Eğer ömürleri varsa belki de ses başka yerden geliyordur.

3- Tam olarak ses nerden geliyor? Önden? Ortadan? Arkadan? Bazen egsoz sürtmemesi gereken yerlere sürtebiliyor. Bozuk yollarda hareket ettiği için bu daha hissedilir hale gelir. O yüzden sürttüğü bir yer var mı kontrol etmek lazım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

cuneyt

1 )Gt ile ilgili benimde bir bilgim yok. Fakat onceki 156 imda bu sorun ortaya cikmisti. Potansiyometre degistirdik sorun ortadan kalkti.

3) egsozdaki plastik baglanti yerlerinden geliyor olabilir.

ATA

Bende düzeni bozmayayım =)

2.Amortisörler bozulursa genellikle ötmez tak tuk vurur. Öten süspansiyon sisteminde muhtemelen başka bir parçadır.

3. Isı kalkanlarıda bazen bu sesi yapabiliyor, detaylı incelemek lazım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

AytacFx

Yanitlariniz icin tessekkur ederim

Amatisor taktuk etmiyor sadece otuyor ve bir sure surdukden sonra. ozellikle bir yuksege yan cikarken yani once 1 tekerlek cikarken oturoyor. Giciir diye bir ses. Bir sure yol aldikdan sonra otmeye basliyor.

Eksoz'dan ise tam arka kisminden ses geliyor. Eksozun hemen cikisinin arkasindaki buyuk kutu gibi bolmede. ismini bilmiyorum o kismis :) Ses tam olarak 2 tenekeyi birbirine vurunca cikan ses.

Yanitlariniz doyurucu oldu gercekten. Tessekkur ederim :)

agucba

Önden gelen ses, sanırım salıncaklardan veya burçladan gelmekte.

Arkadan gelen ses ise muhtemelen egzozunuzun susturucusu bir yere vuruyor veya artık içi dağılmış olduğu için, içinden ses geliyor.

///////////////

AytacFx

quote:

Önden gelen ses, sanırım salıncaklardan veya burçladan gelmekte.

Arkadan gelen ses ise muhtemelen egzozunuzun susturucusu bir yere vuruyor veya artık içi dağılmış olduğu için, içinden ses geliyor.

Eksozum cift cikisli. Sol tarafdaki icindeki teller disarda. Daha once gostermistim ilk aldigimda sorun olmaz demislerdi ve oylede 1 yili geckin sure kullandim hicte bir sorun yoktu. Ici nasil birsey veya neler dagilmis olabilir ?

n / a

Egzoz bitmiş acil onun değişmesi lazım.Amortisor de olabilir porye rulmanıda yapar, Torsiyon takoz tamir takımıda yapar. Levye ile kanırtarak nerden olduğunu bulabilirsiniz.

AytacFx

quote:

Egzoz bitmiş acil onun değişmesi lazım.Amortisor de olabilir porye rulmanıda yapar, Torsiyon takoz tamir takımıda yapar. Levye ile kanırtarak nerden olduğunu bulabilirsiniz.

Hocam neden acil peki ? Teller cikmis derken, daha hemen icinde gozukuyor. Parcagimi icine attimmi anca ucuna degebiliyorum

Dr.HipPie

ıyı geceler arkadaslar...AytacFx arkadasımın sorunları hemen hemen neredeyse bende de var.fakat benim amortisörlerimden otobüslerde ki "o tıs"sesi You are not allowed to view links. Register or Login bu ses yol boyunca susmak bilmiyor.:(ve AytacFx arkadasımın 400rpm,benimde 1000-1100 rpm arasında dalgalanma olmakta...üstelik motordan 2000 devirde nereden geldiğini anlayamadığım bir boğaz gırıltı sesi geliyor...:S ilginç olan sadece 2000 devirdeyken bu sesi duymam,ve arada da arabayı ilk çalıştırırken rolantide alıyorum bu sesi...yardımcı olabilir misiniz..?teşşekkür ederim...keyifli sürüşler..

Dr.HipPie

ayrıca sormak istediğim bir şey daha var,burası yerimi bilmiyorum,yanlış yere yazmışsam af ola,bu kapı eşiklerinde silindikten sonra kalan ayak izlerini nasıl çıkartabiliriz? tskler..

AytacFx

temizlikten hic anlamam hocamda, sizin o Bogaz sesi bendede geliyor. Ilk rolantinede calistirdigindaki gelen ses motor sogukken oluyor. Normal birsey.. Aracimi aldigimdan buyanna ayni ses bendede var. Biraz bekledinizmi (ornegin motor calistirdiginizda 1200 devirde) 1000 devire dusuyor ve eksoz seside normale donuyor..

Dr.HipPie

hocam benim sorunum motor soğukkende sıcakkende yolculuk esnasında motor 2000-2100 devir arasında gelen bir boğaz hırıltısı...hararet 90 i bulduğunda da 70 te ikende ses devam ediyor...ama dediğiniz gibi ilk rolantide çalıştırdığımız sesin aynısı,üstelik daha şiddetli..

AytacFx

Bak o cok garip iste :) Okadarina bilgim yok malesef :/

Dr.HipPie

tsk ederım yınede ılgın ıcın :)