Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 mk1'de su akıtma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Arka camın sağ ve sol direklerinden tahliyeler geçip,arka tamponda tekerin arkasından 2 hortum şeklinde çıkıyor,bunların uçlarında ince delikler olduğundan tıkanıyor,bu yüzden bu delikli kısımları kesip,hortumdan serbest akış yapmak lazım...Bu hortumlar tıkalıysa,arka camın sağ ve solundaki direklerden su çıkış yapıyor. Biz hortumu kestiğimizde rahat 1.5litre su akmıştı ve arabamın,ön arka cam direkleri resmen bardak dolduracak kadar su akıtıyordu,şiddetli yağmurda...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Tuncay Nergis

quote:

Sorun çözüleli epey oldu ama buraya da yazayım: Tıkalı olan sunroof tahliye deliğinden dolayı oradan su damlamış sanırım üstüme. Çok aşırı yağmurda deneyemedim hala o tip bi yağmur yağmadığından, ama şimdilik içeri aynı yerden su gelmediğini söyleyebilirim.

Bahsi geçen tahliye deliği arka tamponun sol tarafında, araç liftteyken gözüküyor. Tahliye deliğinin ucundaki plastik meme gibi şeyin içi tamamen toz toprak doluydu. Bostancı Carium'da o plastik parçayı çıkarıldı ve sorun halloldu.

Bir daha aynı sorunla karşılaşacak olan arkadaşların aklında olsun.

Bu başlıkta 1 sayfa önce belirtmiştim ben de aynı şeyi. Bende de aynı yerdeki delik açılınca epey su aktı. Sunroof tahliyesi oralardan mı geçiyor bilmem ama başka yerlerden de su gelmemesi için o delikleri açtırmakta fayda var.

(Benim durumumda sol taraftaki delik tıkalıymış. Su damlatan yer de sol taraftı. Tabii ki ikisinin de açılması iyi olur.)

ee1122

Benim de tahminim Bülent abi gibi arka cam fitilinde bir problem olduğu. ,direklerde bir problem yok ama o bahsettiğiniz deliklere de baktırmakta fayda var

147BLACK

24 Kasım gecesi öğretmenler günü yemeğine gitmiştim. Israrla telefonum çaldı ve açınca kız arkadaşım heyecanla bir şeyler anlatmaya başladı.
155'in kornası takılmış ve bütün mahalle ayağa kalkmış.
Komşular akü başını çıkartamayınca aralarından birisi sigortaları çıkartmış ve araç susmuş.
Ertesi gün servise götürüp bıraktık ve bir gün sonra teşhisi koydular.
Aracın ön camının alt tarafındaki bir boşluktan içeri yağmur girmiş ve bütün elektronik aksamın bağlı olduğu sigorta tablasını bozmuş. Alarm, korna, silecekler falan hep bu yüzden kafayı yemiş.
Cam fitili vs değişti bir de elektrikçide sigorta tablası değişip ve bazı elektriksel onarımlar yapıldı ve araç kendine geldi.
Hatta şu sıra ABS ışığı da yakmıyor.
Acaba halledilen elektronik şeylerden birisi de ABS ile ilgili bir şey miydi diye merak ediyorum.
Sonuçta, su sızması tehlikeli bir şey. Umarım kimsenin başını yakmaz bir daha.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Tuncay Nergis

Bugün yine çok enteresan bişey oldu

Vitesin önünde, küllüğün altındaki göze, genellikle kağıt, fiş, telefon gibi şeyleri koyarım. Bugün oradaki benzin fişlerini atayım derken bir de baktım fişler uçlarından ıslanmış Su oraya nasıl geldi hayret ettim.. Tek tesellim o kısımda suyun "birikmemesi" ama telefon koyduğum bi yere su gelmesi de biraz rahatsız etti açıkçası

Kronik su alan bir yer olarak da duymadım o bölgeyi.

Edited by - Tuncay Nergis on 21/02/2011  01:47:58

Orhan Isvan

quote:

Bugün yine çok enteresan bişey oldu

Vitesin önünde, küllüğün altındaki göze, genellikle kağıt, fiş, telefon gibi şeyleri koyarım. Bugün oradaki benzin fişlerini atayım derken bir de baktım fişler uçlarından ıslanmış Su oraya nasıl geldi hayret ettim.. Tek tesellim o kısımda suyun "birikmemesi" ama telefon koyduğum bi yere su gelmesi de biraz rahatsız etti açıkçası

Kronik su alan bir yer olarak da duymadım o bölgeyi.

Edited by - Tuncay Nergis on 21/02/2011  01:47:58

Yerine bakılırsa kalorifer radyatörü veya hortumları veya musluğu falan su akıtıyor olabilir.

bussone

Enteresan bir şekilde 156'larda içeriye oradan buradan su giriyor. Benim 156'ımda iki noktadan su girişi tespit edilmişti, çok şükür sorun kalıcı şekilde çözüldü ama ben farketmeden önce bu girişler büyük olasılıkla birçok defa tekrarlanıyordu, bu nedenle halen çıkan bazı arızalar ile bedelini ödüyorum.

İlk sorun tahliyelerin tıkanması nedeni ile ön konsol arkasından kabine su girmesi idi. Şu an ısıtma-soğutma devresi tamamen sapıtmış durumda, bilgisayar ile sisteme ulaşılamıyor, sebebi ise büyük olasılıkla zamanında olan su girişi ile sistemin ıslanması ve kuruması. Tüm konsol sökülecek ve çözüm aranacak. Bu nedenle konsol civarında, sürücü ve ön yolcu paspaslarında hafif nemlilik bile hissetseniz ilk fırsatta serviste etraflı bir inceleme yaptırmanızı tavsiye ederim.

İkinci giriş noktası ise sağ arka stop kenasından oluyordu. Benden önceki sahibinin yaptığı ufak bir ezik işini bilmez biri tarafından abuk sabuk çekiçlenmiş ve stop ile kaporta sacı arasındaki fitil ve gerekli izolasyon yapılmamış. Eh önce bagaj sonra kabin ıslandı. Sonuç olarak bütün döşeme söküldü alttaki izolasyon malzemesi değiştirildi ve suya maruz kalan şasi bölümleri anti korozif bir kimyasal ile spreylendi. Çok şükür hiç bir korozyon çürüme olmadan olay tespit edildi, ama ciddi bir masraf ve zaman kaybı yarattı. O zaman canım bu konuya o kadar sıkıldı ki detaylarını bile bilmek istemedim.

Sonuç önerim: 156'da her türlü su emaresini dikkate alın, yıkama ve yağmur sonrası paspas altlarındaki döşeme halısını el ile kontrol edin.

Dr.Ingegnere Bussone

Alfadanadam

Bir düzeltme yapmalıyım:

Sunrooflu 156'ların arkaya doğru her iki taraftan uzanan tahliyeleri de mevcutmuş, bizzat görmüş olduk. Arka tekerleklerin arkasından tahliye oluyor. Aklınızda olsun...

ee1122

quote:

Bir düzeltme yapmalıyım:

Sunrooflu 156'ların arkaya doğru her iki taraftan uzanan tahliyeleri de mevcutmuş, bizzat görmüş olduk. Arka tekerleklerin arkasından tahliye oluyor. Aklınızda olsun...

Evet Bülent abi haklısın. bildiğim kadarı ile de tıkanma ihtimali yüksek bir nokta, ben de bu kış yaşadım problem.

dnr1

tavan aydınlatması civarı ıslanmış şıp şıp damlıyor.. yagmur  suyu  nerden girmiş olabilir..sanruf yok..kapılardaki  fitillerin tüm deliklerini açmıştım..ön camdan girebilme ihtimali varmı..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Özellikle kışın cam fitillerinde kalan suların donması sebebiyle fitil-conta bölgeleri hasarlanıyor. Yaşı da ilerlemişse içeriye su almaya başlayabiliyor.
Hatta karıncalanma şeklinde ufak ufak paslanmaya başlamış olabilir o bölge.

Anıl

Ön camdan girmeside bir olasılık, eğer cam orjinal ise! İlk olarak yapılacak şey bütün kapı fitillerini sökün ve silikon takviyesiyle tekrar yerine takın,yine olmadıysa ön camda fitillerin tam basmadığı yerleri silikon ile doldurun.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

dnr1

kapı fitillerinin a sututununda ön cam fitili ile birleştigi noktada sagda ve solda yarım cm boşluk vardı..oralara silikon bastım doldurdum..tahminimce oralardan ön camın ve tavanın içine dolup oradanda içeri girmiş olabilme ihtimali üzerinde durdum..bir dahaki üç.dört saat aralıksız süren bir yagmur bekliyorum..sonuç alamazsam kapı fitillerini içten silikonlıycam..sonucu paylaşırım
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]