Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TRİGER SET DEĞİŞİM KİLOMETRESİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GONENC

Arkadaşlar, bu başbelası triger set değişim kilometresi hakkında deyim yerindeyse ağzı olan konuşuyor. Servisler 60-70 bin km. de değiştirin diyorlar, kimimiz 40binde değiştiriyoruz, kimi tanıdıklarım var 100bin km de değiştiriyor. Servis yorumlarına bakarasak serviler para kazanmaya yönelik olarak aralığı kısa tutmak istiyor diyebilir miyiz? ben gözümle şahit oldum babamın focus'unun triger setini değiştirmeye gittim ve ustalar kayış, bilya vs. söktüklerinde abi senin trigerin zaten yeni değişmiş niye değiştiriyosun dediklerinde arabanın daha önce triger değiştirmediğine inandırmam zor oldu adamları.. Yani acaba bu triger setinin gerçek (fiziki anlamda gerekli) değişim kilometresi örneğin 120bin km. olupta bizde keriğz gibi gidip 50-60 binde bir boşu boşuna mı banknotları sayıyoruz acaba ustaların eline???

ATA

Benim 156'mın eski sahibi 80.000km de set değişimi yapmış. bende aldığımda aklımda bi soru işareti kalmasın diye 120.000km de iken bir değişim daha yaptım. Sadece kayışın kopması değil, bilyelerin dağılması veya aşınan dişlerden kayışın sıyırmasıda motorunuza aynı kayış kopmuş gibi hasarlar verecektir.  

Örneğin ben ilk sahibinin triger set değiştirmesinden 40.000 km sonra yeni set takılırken, aracımdan çıkan bilyelerin çoğu bozuk ve bir plastik dişli (beyaz oluyor) parçanın anormal aşındığını gördüm.

Ben triger bakımınızı ihmal etmeyin derim.

Edited by - ATA156 on 04/12/2007  13:47:13
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

quote:

Benim 156'mın eski sahibi 80.000km de set değişimi yapmış. bende aldığımda aklımda bi soru işareti kalmasın diye 120.000km de iken bir değişim daha yaptım. Sadece kayışın kopması değil, bilyelerin dağılması veya aşınan dişlerden kayışın sıyırmasıda motorunuza aynı kayış kopmuş gibi hasarlar verecektir.  

Örneğin ben ilk sahibinin triger set değiştirmesinden 40.000 km sonra yeni set takılırken, aracımdan çıkan bilyelerin çoğu bozuk ve bir plastik dişli (beyaz oluyor) parçanın anormal aşındığını gördüm.

Ben triger bakımınızı ihmal etmeyin derim.

Edited by - ATA156 on 04/12/2007  13:47:13

Ata'nın bahsettiği beyaz plastikten dişlinin aşınma miktarına bakarak değişim zamanının gelip gelmediği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer iyice aşınmışsa, triger kayışındaki aşınmaya bakmadan set olarak değişim ya da en azından o dişli ve kayışın birlikte değişimi gereklidir.

n/a

gönenç çiğim ben (156 selespeed) 80 000 de değişmiştim....ama lanet şey hiç ikazı olmadan başımıza gelebilecek bi sorun,onun için 60 ta falan da yaptırsan kafan rahat olur

n/a

Ben bugun servise braktm arabayı 58bin küsür km'de triger set deişiyor ki daha önce de 2 kere triger kayışı varyatörle beraber değişmişti. Ben riske girmiyim dedim nolur nolmaz değişsin şimdiden

AlfistiKerem

Madii durumlarınız imkan verdiğince 40.000 km de değiştirmeye bakın.En sağlıksı budur.En iyi ustaların dedikleri bunlar.

GONENC

Recep Abi;
benim araba 86000 de, triger set de 60000 de değişmiş zaten ama genel olarak düşünüyorum da 100bin km yapmış focusun triger seti sökülüp önüme kondu ve inanamadı kimse.. yani bu iş markadan markaya değişiyor mu?

n/a

twin spark motorların triger seti değişim 3 yılda 1 yada 60bin km de 1 değişim şeklini aldı 2006 yılında..

çok iyi hatırlıyorum tofaştan servise gelen resmi yazı tesadüfen ben oradayken gelmişti..

romeo37

quote:

Madii durumlarınız imkan verdiğince 40.000 km de değiştirmeye bakın.En sağlıksı budur.En iyi ustaların dedikleri bunlar.

Ben hiç bir usta görmedim aslında bu parça şu kadar gider değiştirmeye gerek yok diyen en iyi ve en kötüsünün fikri hep aynıdır bu parça değişsin mutlaka onlar için en kolayı o çünkü...bu fikir içinde usta olmaya gerek yok zaten amaç para kazanmak...araç kitaplarında 100.000 km civarında diye yazıyor bir çoğunda ya  arabayı imal edenler bilemiyor yada bizim ustalar çok iyi biliyor...

n/a

120bin km kitapcıklarda ancak TR şartlarından dolayı bu km 60bin e düşürüldü..

AlfistiKerem

quote:

120bin km kitapcıklarda ancak TR şartlarından dolayı bu km 60bin e düşürüldü..

Doğru sölüyorsun Can.Şehir içinde özellikle dur kalk olayını da işin içine katarsak ömrü zaten kısalıyor.Ama ben genede 40.000 km de değiştirilmesi taraftarıyım.Triger şakaya gelmez.40.000 km de değiştir için rahat olsun,keyifler bin.

n/a

ewet hepimizin ortak görüşü aynı..sonuç  500    600  ytl için motoru riske atmayalım en nihayetinde plastik bi kayış...bu arada bende  bu hafta içinde yapacam zaten araba yüklü ne olur ne  olmaz

n/a

senin daha dikkatli olman gerek ztn recep abi.
snn subap yayları standart mı kaldı yoksa değiştimi ?