Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

vites topuzu nasıl çıkar?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selim

Arkadaşlar almış olduğum krom momo vites topuzunu takmak istiyorum ancak takmayı başarmak bir yana eski vites topuzunu dahi çıkartamadım:( Alet ne  yaptımsa çıkmadı,sola çevirilmiyor bile sanki yapışmış.Bu  konuda bilgisi olan varsa yahut bana yardımcı olabilecek birilerini önerirse çok sevineceğim.Otoparklarda dikkat ediyorum bazı 156 lar takmış,onlar başardığna göre bir yolu olmalı diye düşünüyorum.Bu arada arabanın orjinal vites topuzu lastik plastik karışımı birşey,zaten üzerinde vites sayılarını gösteren tablet koptuğu için değişişmek zorundayım.araba 2000 156.YardImlarınız için çok teşşekür ederim.Saygılar.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Alfadanadam

Selim bey çevirmenize gerek yok, kendinize doğru çekeceksiniz. Ama ben gene de servise gidin derim çünkü orjinali çıktıktan sonra momo'yu takmadan önce vites kolunu bir miktar kestirmeniz gerekecek, benden söylemesi :)
Kestirmezseniz çok yukarıda ve tipsiz görünüyor.

n/a

vites topuzunu sıkıca tutup yukarı doğru çekeceksiniz.eski vites topuzu çok sıkı oturmuşsa ancak parçalayarak sökebilirsiniz.benim aracın vites topuzu nun derisi soyulmuştu.serviste garantiden değiştirdiler.fakat yerine taktıkları topuz plastik bir topuzdu.bende momo topuz alıp taktırayım dedim.aldığım yerde sökemediler.servise gittim.servisteki eleman yaklaşık 10 dakika uğraştan sonra iki parça olarak eski topuzu çıkartabildi.içinde fiber bir parça var.vites koluna çok sıkı oturduğu için ancak parçalayarak çıkartabildik.

selim

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için,servis derken birmotları mı yoksa özel servisleri mi kastettiniz,bana hem topuzu çıkartacak hemde kesme işlemini yapacak servis tavsiye ederseniz sevinirim.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold