2005 156 1.6 TS kullanıcısıyım. 2 gün önce kontağı MAR pozisyonuna alınca Yağ ve Akü ışığımın sönmediğini fark ettim. Ancak Kontağı çevirdiğimde ve Alfamı çalıştırınca (Tek seferde çalışıyor maşallah) Lambalar sönüyor. Yağımı max çizgisine kadar tamamladım. Aküm 6 aylık. Ecu reset (akü kablosunu çıkartıp diğer kutup temas ile sistemde kalan elektrik akımını boşaltıp farları yakıp söndürmek suretiyle olanı) yaptım. Sigortalara baktım ancak sadece bakmakla yetindim. OBD kablom (sağ olsun Çinliler)arızalı çıktı bakamadım. Servis yok usta yok. Kendim daha neleri kontrol edebilirim.
Mar pozisyonunda yanması normaldir. Marşa basmazsanız onlar yanar. ;) Bi sıkıntınızın olmadığını düşünüyorum. :alfisti:
Şarj dinamosu ve yağ pompası (debi müşürü de olabilir) çalışmadığı sürece, o ışıklar yanar. Araç çalışmadığı için, normaldir. Zira her iki sistemi devreye sokan, krankdır. Problem yok yani ;)
Daha önce yanıp sönüyordu diye hatırlıyorum. Cevaplar için teşekkür ederim içime iceberg oturdu vallahi ne sevindim anlatamam. :haydi: