Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Selespeed vs 147 Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Selamlar,
Yakin bir tarihte mk1 147 1.6 aracimi degistirmeyi planliyorum.Aslinda yeterli butce olustuktan sonra gecisi giulietta yada 159 ile yapacaktim fakat farkli bir gelisme oldu.Bundan boyle hergun 100 km ise gidis gelis yolum olacak ve yeni isyerim hadimkoy de.Bilmeyenler icin, kisaca dag basi bir yer, isyeri yolunun yokusu bol, yollari asfalt ama kamyon ve tir dolu, ayrica kislarin cok sert gectigi, muhtemelen buzlanmalarin olacagi, istanbul geneline gore oldukca sert bir yer.6 ay boyunca arabayla gidip gelecegim icin soyle guclu dayanikli birsey lazim olacak.Alfa disina da cikmak istemedigimden bu kategoride butcem dogrultusunda 2 arac kaliyor.156 selespeed ve 147 q2

30 bine kadar cikabilirim en fazla.Bu arada yakit maliyetini sirket karsilayacak.

avantaj - dezavantaj bakimindan degerlendirirsek,

Selespeed : Bi kere otomatik, istanbul sehiricinde hergun yol yapacagimdan buyuk rahatlik olacak.Ayrica 147 tecrubesi edindigimden farkli bir araca binmis olacagim.Sedan bir arac, daha genis kullanim alani ve 147 ye gore daha agir duran bir arac.Ayrica ortalama 5-6 bin tl daha ucuz.Sahipleride selespeed tecrubesinin yasanmasi gerektigini,cok keyifli oldugunu falan belirtiyorlar.
Ancak bu sert kosullarda ya robot bozulursa gibi sacma bi endise var.Otomatik olunca arac yolda kalirsa ittiremiyorsun falan, karda kista saplanir kalirsak nasil olur hic fikrim yok, kullanmadim da selespeed, yokus sollamalarinda yeterli olurmu bilemiyorum.Bir de arac lpg li olacak, bunuda sevmiyorum.Performans dusuyor, menzil az, otopark sorunu falan oluyor avm de.

q2 : Genel olarak yol tutusa cok onem verdigim icin sahibi olmassam icimde kalacak bir arac.Ara hizlanmalar cok iyi diye tahmin ediyorum.Yokus bayir kar camur dinlemeden gider gibi geliyor.q2 ninde karli yollarda ekstra tutus sagladigini dusunuyorum ama tecrube etmedim tabi.Ancak zaten 147 sahibiyim ve ortalama 10 bin tl verip yine 147 ye binilirmi bu bir soru isareti.Ayrica arac duz vites ve selespeede gore daha pahali.Bu arada 30 bin seviyesine alabilecegim tek q2 mirac in araci, oda satildimi bilmiyorum.O olmazsa diger ilanlar zaten ucuk, alamam.Miracin arac ta cok bakimli olmasina ragmen degisen boyanan kisimlar da bir eksi.

Ozellikle selespeed ve q2 ciler yorumlarini esirgemesin lutfen.

Umarim yasayacaginiz kararsizliklar benimki gibi aracinizi yenilemek maksadiyla olur.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ismet

Utku belli ki gelişmeler olmuş zira böyle bir şey yoktu planlarda. Hayırlısı olsun senin için.

Yazdıklarına gelecek olursak, buzlanma karşısında hiçbirinin şansı yok maalesef. Diğerleri de 3 aşağı beş yukarı aynı şeyleri sunacak sana çünkü güçlü motor da olsa karlı havada zaten hız yapamayacaksın. Kaldı ki güçlü motorun patinaj ihtimali de yüksek olacak. Kısacası, ben değiştirme derim. 2 kış lastiği vermiştim zaten, iki tane daha al, zaten seni kurtarır diye düşünmekteyim.

Ha mutlaka değişecem dersen de subaru forester öneririm abi. Hazı yakıtı da şirket veriyorken, 2.0 4 çeker aracın tadını çıkartırsın. LPG bile gerekmez :)

Uzun lafın kısası 4x2de kaldığın sürece değiştirme aracını, 4x4 olursa da forester on numara olur bence.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

TRSemih

147 Q2'ler saçma pahalı. ikinci eli çok hantal ve satılık olanlarında km'leri yüksek. ben Q2'yi tanıdım tanıyalı hep aynı araçlar ilanda. kısa bir süre kullanıp, sonrasında 159'a geçmek için satma gibi bir düşünceniz varsa aracı satamazsınız beklersiniz de beklersiniz. öte yandan madem ki yakıt karşılanıyor ve 1.9 vergisine bir nevi razısınız; gt'lere bakın derim. Hatta uzaklarda aramaya gerek yok, Volkan abinin GT'si satılık. Hem 2.0 hem manuel. aktısı koktusu yok.. 147'den de katbekat daha karizma.

Selespeed için bende sizinle aynı endişeleri taşıyorum. O yüzden 2.0 156'da da tercihim manuelden yana. arada sırada mk2 2.0 manuel ilanlara düşüyor, aciliyet yoksa denk getirilebilir.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

bu arada, alternatif araç olarak 2009 astra gtc (Z16LET 1.6 turbo) öneririm. 35-40 bin tl arası düşük km'li hatasız bir araç bulunabilir. hem motor hacmi tr vergi şartlarına uygun hem düzgün kullanıldığında yakıt ekonomisi sunuyor (1.6 alfadan az yakıyor) hem de bastığında 1250 kg olan kasasını sürüklüyor. deli gibi de yol tutuşu var ("ids+" olarak google'da search edip bilgi edinebilirsin). istediğin zamanda satarsın alıcısı her daim alıcısı mevcut. diğer alternatiflerle heyecan aramaya gerek yok bence :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ismet

Semih önerdiğin araçların ikisi de bütçenin üzerinde :)

max-ime

Siz resmen Legacy'yi tarif etmişsiniz :) Bir inceleyin, araştırın derim.

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
Semih önerdiğin araçların ikisi de bütçenin üzerinde :)

Q2'nin fiyatlarına emsal olarak gösterdiğim araçlar bunlar. Şu anda en düşük Q2 38500 tl :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Utku

Ismet araci degistirmek istiyorum cunku bu motor o yollarda yetersiz kaliyor, dun zorlandim yokuslarda falan hakkaten.Kamyonlarla dolu bir yolu var, kendimi ezilmis hissettim inan.Kisa vadede de 159 seviyesine cikamayacagim.

Semih, q2 olacaksa miracin araci olacak zaten, 30 bin istiyordu en son.Benimde 30 un uzerine cikma sansim yok su an icin..Subarular da tam amacina uygun araclar ama alfadan vazgecmek You are not allowed to view links. Register or Login de cok cok guzel bir arac olsada, lpg siz 2 litre motor ve tek kapi olmasi yuzunden eleniyor.Sirket karsilayacak yakiti ama al bi 4 ceker arac, hepsi bizden demeyecektir :) Farki tolere ederim gerci de, is hayati disinda da yorar beni 11 litre ortalama yakit..Subarular birazda bu yuzden eleniyor.Lpg uyumunu bilmiyorum gerci ama tasarim olarakda estetik gelmiyor hic.

Selespeed mi miracin q2 si mi diye daraltiyim ben secenekleri :)

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Murad

Ismet araci degistirmek istiyorum cunku bu motor o yollarda yetersiz kaliyor, dun zorlandim yokuslarda falan hakkaten.Kamyonlarla dolu bir yolu var, kendimi ezilmis hissettim inan.Kisa vadede de 159 seviyesine cikamayacagim.

Semih, q2 olacaksa miracin araci olacak zaten, 30 bin istiyordu en son.Benimde 30 un uzerine cikma sansim yok su an icin..Subarular da tam amacina uygun araclar ama alfadan vazgecmek You are not allowed to view links. Register or Login de cok cok guzel bir arac olsada, lpg siz 2 litre motor ve tek kapi olmasi yuzunden eleniyor.Sirket karsilayacak yakiti ama al bi 4 ceker arac, hepsi bizden demeyecektir :) Farki tolere ederim gerci de, is hayati disinda da yorar beni 11 litre ortalama yakit..Subarular birazda bu yuzden eleniyor.Lpg uyumunu bilmiyorum gerci ama tasarim olarakda estetik gelmiyor hic.

Selespeed mi miracin q2 si mi diye daraltiyim ben secenekleri :)

Zaten bir Alfa kullanıcısına tasarım olarak çekici gelecek araç sayısı çok azdır diye düşünüyorum. Zaten çevremizde ki bir çok araç bu yüzden kaybediyor :)

ismet

subarular lpg ile tam uyumlu olarak çalışıyorlar. zaten çoğunda da lpg halihazırda var. bence bir düşün, onun da zevki ayrıdır..

ss yerine 2.0 manuel 156 niye bakmıyorsun? geçen forumdan birisi 28e almıştı sanırım..

Kibitzer

Beş yıl Hadımköy'de öğretmenlik yapmış biri olarak diyebilirim ki; Hiç değiştirme. Öyle bir tarif etmişsin ki sanırsın her gün off road parkuruna çıkacaksın. Bizim arkadaşlar Beylikdüzü'nden her gün şahin-broadway vs ile gidip geldiler, hiçbir problem de olmadı. Zaten elinde tanıdığın, huyunu suyunu bildiğin bir araç var. Hiç masraf da etme araç değiştirmek için, o parayı koy bir kenara 159-Giulietta alırken kullanırsın.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

erdem1904

2003 sonrası selespeed ler den korkmaya gerek yok... Alfaline istatistiğidir 2003 sonrası SS ler servise çok daha az uğruyormuş :) Eşim hergün işe gidip geliyor hiçbir sorunumuz yok kendisiyle.. Alfista titizliğiyle araca bakıldıktan sonra sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Örneğin ben aldığımda 3-2-1 vites düşerken 2-de ve 1-de geçişlerde ses yapıyordu. Çok kafaya takılacak bir durum değildir çoğu standart kullanıcı için... Kozmetiğe ayırdığım parayı hemen basınç tüpüne ve direnaj ... parçasına verip sorunu hallettim. Şimdide ilk çalıştırmada pompanın emiş sesi biraz uzun sürüyor 5-6 saniye yerine 20-25 saniyeye yakın.. Hiç sorun olmamasına rağmen bahara doğru sıfırlayacağım. İçim rahat binmek için.. Aksi durumda pompa kaynaklı sorunlar çıkmaya yolda kalınmaya başladığı anda SS sorunlu demenin hiç bir mantığı yok...

SS konusunda benimde ciddi endişelerim vardı  ;) artı çok sorunsuz olan bir sürü 2003 öncesi SS de mevcut..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

erdem abi 1e atarken tak diye çıkan sesi çözmene çok sevindim, çok rahatsız edici bir şeydi  :serefe:

erdem1904

Arada yine yapıyor o sesi İsmet.. Ama dikkat ettim bir çok SS de durmaya yakın 1'e düşerken o ses farklı düzeylerde var... Ama 3 de ve 2 de kökten kayboldu... İlk aldığımda zaten ilk işlerim arasında oldu bu işlem..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Arada yine yapıyor o sesi İsmet.. Ama dikkat ettim bir çok SS de durmaya yakın 1'e düşerken o ses farklı düzeylerde var... Ama 3 de ve 2 de kökten kayboldu... İlk aldığımda zaten ilk işlerim arasında oldu bu işlem..

ben zaten diğer viteslerde duymamıştım ama halletmene sevindim abi.. ss hiç kullanmadım ama kullananlar büyük bir zevk olduğunu söylüyor..  :yukari-ok:

Utku

Beş yıl Hadımköy'de öğretmenlik yapmış biri olarak diyebilirim ki; Hiç değiştirme. Öyle bir tarif etmişsin ki sanırsın her gün off road parkuruna çıkacaksın. Bizim arkadaşlar Beylikdüzü'nden her gün şahin-broadway vs ile gidip geldiler, hiçbir problem de olmadı. Zaten elinde tanıdığın, huyunu suyunu bildiğin bir araç var. Hiç masraf da etme araç değiştirmek için, o parayı koy bir kenara 159-Giulietta alırken kullanırsın.

Hocam tesekur ederim nasihatiniz icin.Okulunuzun yerini bilmiyorum ama isyerimin yolu cok yokuslu, kamyonlu ve inanilmaz sert ruzgar vardi gittigimde.Kisin donar burasi eminim.Beylikduzu e-5 yokusunda bile kisin bircok arac kaliyor ki benim yolum daha da zorlu.Hergunde gidip gelecek olmak korkutuyor beni.Ha diyebilirsiniz ki donmus yolda 4 cekerden, zincirden baskasi kurtarmaz o ayri tabiki ama insan yinede guvenebilecegi bir aracin altinda olmasini istiyor.Ayrica arac degistirme plani salt sekilde bu yola bagli degil, zaten aklimda vardi model yenilemek.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ismet

subaru forester'da ısrarcıyım Utku :) bir deneme sürüşü yap en azından..

manuel 2.0 156 satılıyordu bir tane ama fiyatı yüksekti.. sıkı pazarlıkla 28 civarına alınabilir diye düşünüyorum..

Kibitzer

Hocam tesekur ederim nasihatiniz icin.Okulunuzun yerini bilmiyorum ama isyerimin yolu cok yokuslu, kamyonlu ve inanilmaz sert ruzgar vardi gittigimde.Kisin donar burasi eminim.Beylikduzu e-5 yokusunda bile kisin bircok arac kaliyor ki benim yolum daha da zorlu.Hergunde gidip gelecek olmak korkutuyor beni.Ha diyebilirsiniz ki donmus yolda 4 cekerden, zincirden baskasi kurtarmaz o ayri tabiki ama insan yinede guvenebilecegi bir aracin altinda olmasini istiyor.Ayrica arac degistirme plani salt sekilde bu yola bagli degil, zaten aklimda vardi model yenilemek.

Eski okulum tam olarak Hadımköy'ün merkezinde Orduevi'nin üzerindeki Çok programlı lise. Hadımköy'ün rüzgarı nedeniyle okulların tatil edildiğini hatırlarım. Bizzat yaşadım, bizim lojman okul bahçesindeydi, sabah kalktık derse gittik bir baktık sadece müdür yardımcısı var. Meğer aşırı rüzgar nedeniyle okullar tatil edilmiş bütün Çatalca'da(Hadımköy o zamanlar Çatalca'ya bağlıydı). 2003 yılında 138 öğrenci ile karda 30 saat mahsur kalmıştık hatırlarsınız tvlerde falan baya bir bahsedilmişti.

Konuya dönersek; Bence o kadar da büyük güvenlik farkı olmayacaktır. 147Q2 belki Q2 nedeniyle daha iyi olabilir ama araç değiştirmeye değer mi bilemem.
Ha "ben araçtan sıkıldım, başka birşey istiyorum" diyorsanız o zaman iş değişir.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Utku

ismet, subarulara baktimda, legacyler falan cok oturakli, saglam duruyor ve surekli 4 ceker.foresterlarda oyle, kaya gibi duruyolar hakkaten ama tasarim hic tarzim degil yahu.amaca uygun bi arac iste, ama sanki daha yasim var onlara.

kibitzer hocam, bak sen tecrubelisin soyluyorsun ruzgardan okul tatil edilmis.dun gittigimde bile cok sert ruzgar vardi, daha kara kisa girmedik.insan istemezmi hergun gidecegi yolda daha oturakli bisey olsun ? butcede 30 a kadar musait ve dedigim gibi zaten vardi aklimda degisim.

q2 icin miraca bi takas teklif ediyim ben bakalim ne diyecek.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Murad

ismet, subarulara baktimda, legacyler falan cok oturakli, saglam duruyor ve surekli 4 ceker.foresterlarda oyle, kaya gibi duruyolar hakkaten ama tasarim hic tarzim degil yahu.amaca uygun bi arac iste, ama sanki daha yasim var onlara.

kibitzer hocam, bak sen tecrubelisin soyluyorsun ruzgardan okul tatil edilmis.dun gittigimde bile cok sert ruzgar vardi, daha kara kisa girmedik.insan istemezmi hergun gidecegi yolda daha oturakli bisey olsun ? butcede 30 a kadar musait ve dedigim gibi zaten vardi aklimda degisim.

q2 icin miraca bi takas teklif ediyim ben bakalim ne diyecek.

geçen ay aracı muayeneye götürdüm. Fındıkzade de oturuyorum, biz yazı yaşıyorken kısa kollu t-shirt ile gittim muayeneye ama birde baktım ki Hadımköy'e kış gelmiş. :)