Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 ve 166 MASRAF KARŞILAŞTIRMASI

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sariertan

159 almak istiyorum fakat birkaç yerde okuduğumdan çıkardığım sonuç bakım maliyetleri bir hayli tuzlu oluyor. Yedek parçası felan. Şu an 166 kullanıyorum ve yakıtı es geçelim 159 aldığımda bana 166 dan daha fazla bakım maliyeti çıkaracak bir modelmidir. Standandart bakımlarını es geçelim sorun çıkardığında parça fiyatları çokmu pahalı ve bulunabilirliği zor mu olur ?

murat

Parçaları gayet bulunabilir, maliyet bakımından da 166'dan çok da fazla olmayacağını düşünüyorum
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

wolkanku

hangi motora baktığınızı bilmiyorum ama 1.9 jtdm GM motoru olduğu için opelde ve saabda da kullanılıyor. parça bulma sıkıntısı gibi bir şey olması imkansız geliyor.
bir de bu motoru doblolar da kullanıyor ki esnaf dediğimiz adamların arabası 200.000km'leri rahat rahat geçiyor. Maliyetli ya da kısa ömürlü olsaydı bu arabaları tercih etmezlerdi diye düşünüyorum.
onun haricindeki rutin bakım elemanlarının herhangi bir aracın bakımından farklı maliyetler çıkartacağını düşünmüyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

cario

159 JTDM için

Mevcut özel servis kayıtlarım

Periyodik Bakım (mazot filtresi dahil) 400 TL
Triger Set Değişimi + Yeni devir daim 900 TL

belki fikir verir.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
159 JTDM için

belki fikir verir.
Yetkili servis fiyatlari mi ozel servis mi?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Doblo'daki 1.9 motor eski versiyon, 159'da kullanılanla aynı değil. Ama GM motoru olduğu daha doğrusu ortak geliştirilmiş olduğu ve genel olarak ortak parçalara sahip olduğu doğru.

cario

159 JTDM için

belki fikir verir.
Yetkili servis fiyatlari mi ozel servis mi?

özel servis
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

sariertan

Teşekkürler beyler. Anlaşılan 166 dan biraz daha tuzlu. Ön takıma girdikmi fiyatlar dahada pahalıdır diye düşünüyorum.

Dış güzelliği ve meşhur yol tutuşu ile 159 beni çok çekiyor.

ATA

JTDm motor GM değil. Powertrain ortaklığı ile geliştirilmiş motor olduğundan Alfa Romeo 1.9 JTDm, Saab 1.9TID, Opel 1.9CDTI ile ortak parçalar var. Hatta saab'ın motor plastik kapağını söktüğünüzde külbütör kapağında fiat oem logosunu görürsünüz =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

Bu arada bugün postada ilan vardı. Faruk otogaz zavollinin reklamı,  jts motorlara lpg takılıyor diye reklam vermişler. Aradım ama tam bilgi vermedi motorun kodu gerekiyor dedi. Bu hangi kod oluyor acaba? Birde ısrarla 159 için 2.0 motor diyip durdu. Benim bildiğim 2.0 motor yok 159 değil mi?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

sariertan

Hazırcılığa konmak oldu benimkisi ama birde ben bakayım ddim yedek parça fiyatlarına. Aslında 166 ile 159 parça fiyatları birbirine yakın olmakla beraber 166 bağzı parçalarda pahalı iken bağzı parçalardada 159 pahalı. Kafa kafaya diyebilirim yani.

Melese Triger seti ve devirdaim pompa fiyatları 159 için daha ucuzken alt takım parçaları 159 da daha pahalı =))

Peki 159 ön takımları çok nazik midir? Çok iyi bir yol tutuşa sahip olduğuna göre ön takımları daha çobuk bozulmaya yatkındır diye düşünüyorum.

Bu arada nette aradım ama video bulamadım. 166 nın yol tutuş kabiliyeti nasıldır. Ben aracı zorlamadım, fakat lifte kaldırıp salıncak sistemini incelediğimde her seferinde ULAN BU ARAÇ YOLDAN ÇIKMAZ diyorum ama işte ?????

Mesela 159 un ünlü slolom testinde herşey ortada =)

agucba

159'un ön takımının 156'ya kıyasla çok çok sağlam olduğunu duydum. Ama 159 sahipleri biraz daha bilgilidir bu konuda.

Bu arada 166'nın yol tutuşunun kendi sınıfında üst düzeyde olduğunu biliyorum. Arka süspansiyon sistemi GTV ile benzerdir. Zaten bu sebeple de GTV ve Spider'in bagajı küçüktür. Ama aynı zamanda bakım maliyetleri çok pahallıdır.

///////////////

cario

90 bin km de aldığım aracımla 25 bin kadar da ben yaptım ve lastik değiştirirken sırf kontrol olsun diye ön düzene soktum. Ankara'nın yolları ciddi bozuktur(çankaya ve civarı). Ben de dikkatli bir sürücüyümdür fakat ön düzende ayar gerektirecek en ufak birşey çıkmadı. Bana kalırsa sağlam bir ön takımı var. Fakat 17 jant ve sert bir otomobil olduğunu hiç bir zaman unutmadan kullandım diyebilirim.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

master

Periyodik bakımlara özel serviste 200-250 TL arası veriyorum 159 JTDm'de.

2 adet ağır bakım yaptırdım, ilki çok gerekli değildi ancak aracı yeni aldığım için içim rahat etsin diye yaptırmıştım, 2000 TL tuttu. İkincisi de debriyajın gitmesinden mütevellit debriyaj + volan ve diğer ufak tefek şeylerle birlikte (süspansiyonda değişecek 1-2 parça vs) 2000 TL'ye çıktı.

Ön takımlar 156'ya göre çok sağlam. Bozulursa evet parça fiyatları pahalı, ancak dediğim gibi 156 gibi kronik bir ön takım sıkıntısı yok.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Anıl

166 larda da çok sağlam bir ön takım var, parça fiyatı olarakta ön takımı toplamak 159'dan ucuz ancak 166'ın bazı motor elektroniği parçalarının yaş nedeniyle bozulması (V6 TB motorun),159'un bir 5 senelik bakım masrafını karşılayacak pahalılıktadır. Ama V6 TB motor mekanik olarak sağlamdır,üzmez!En çok sevdiğim noktasıda gömlekli silindire sahip olmasıdır.159'da motor olarak sağlamdır ancak diğer elektronik ve mekanik aksam konusunda bir bilgim yok...mesela 166'daki gibi yan sanayi(far,sinyal,kaporta vs) olmadığını biliyorum.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

sariertan

Anlıyorum. Gömlekli silindire sahip derken diğer alfa motorları yada diğer motorlarda zaten gömlekli silindir yokmu. Model araba hobisi ile uğraşırken motoru sıfırlarken gömlek, piston ve kolunu değiştirip sıfırlardık =) Motor tiplerini bilemdiğim için zaten bütün motorların çıkartılabilir gömlekli silindire sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada 166 daki elektrik aksamının parçaların pahalı olması herhalde piyasada yok denecek kadar az olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.

159 aşkım yavaş yavaş sönmeye başladı aslında. 166 da daha yapacaklarım var ama genede sahibindene koydum bir ilan olurda satılırsa bakacağım artık.

selim

turbo benzinli'den sonra 1.9 dizel tatmin der mi seni?bir tane 159 3.2 v6 vardı(45 bin tl civarıdnaydı)eğer onun gibi bir şey alacaksan bence gayet iyi olur.ama dizeli ekonomi ve ikinci elde kolay satılabilir olmasının verdği avantaj haricnde zevkli bir makina değil bence.benim için alfa özgün tasarım, kendine has motor sesi ve kendi çapında perfomans demek.İlkivar dizelde ama son ikisi yok yani daha az alfa:)yine de tercih meselesi tabii.
keşke 159 da  daha güçlü dizel motorlar olsaydı,örneğin Bmw 3.0 dizel motorlar gayet tatminkar.
159 için parça işçilik gibi konularda  özel servislere de danışmanı öneririm.faydalı bilgiler alacağını düşnüyorum.Ben bir süre volvo s80 t6 baktım şimdiki aracımı almadan önce,gidip servislerden sordum yedek parça fiyatlarını işçilik ve saire,her servsin dediği ortak şey aman uzak dur sorunlu motor çok pahalı parçaları,ve işçilik zor arzıa tesbiti zor.onun yerine t5 veya t al tavsiyesinde bulundular.Neticede vazgeçtim:)çünkü onlarda da otomatik şanzumanda kronik sorunlar oluyormuş(s 60 lar dahil).
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

sariertan

159 da beni ilk çeken nokta yol tutuşu, ikinci nokta dış dizaynı gerisi hikaye benim için. Herkesin araç çok güzel ama o bakışları demesinden artık illallah geldi =))) Halen dayanıyorum eleştirilere.

Tabiki tatmin edemez. Lakin ben zaten sürekli spor mod kullanan bir insan değilim. Sadece gerektiğinde ayağımın altında güçlü bir makina olması taraftarıyım. Geri kalan zaman memur zihniyeti ile araç kullanıyorum =))

Aslında her fırsat bulduğumda aracın tadına vara vara kullanmak gerekir. Lakin yakıt fiyatları beni durduran nokta oluyor. Burdada 159 ağır basıyor. Lakin dediğim gibi daha yapacaklarım var du bakalım zaman ne gösterecek.

147BLACK

Daha önce sitede epey bir boy gösteren Apojitsu nickli Abdullah arkadaşın 166 v6 turbo'sunda Prins lpg vardı. Çok zorlamayınca yakıtın makul değerlere yaklaştığını söylüyordu. Prins gibi bir kitle yakıt ekonomisi düşünülebilir!
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

sariertan

Daha önce sitede epey bir boy gösteren Apojitsu nickli Abdullah arkadaşın 166 v6 turbo'sunda Prins lpg vardı. Çok zorlamayınca yakıtın makul değerlere yaklaştığını söylüyordu. Prins gibi bir kitle yakıt ekonomisi düşünülebilir!

Şu an zaten ben ROMANO marka bu tip araçlara uygun bir pg sistemi var. Hatta artık kablosunu aldım bilgisayara bağlayarak ayar değiştirerekte kullanmayı öğrendim =) MaşaAllah LPG de bile V6 TURBO açılın yoldan dedirtiyor. Ne olursa olsun bastığınızda yakıyor ama.

Anıl

Bastığında V6 TB ne LPG ne benzin affeder,90-100km/h gezebilirsen,ki bu biraz zor, tüketim makul değerlerde oluyor,sonuç bu motoru 2500d/dk'dan yukarı pek kullanmayacaksın :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

sariertan

3000 d/dk da vites attırırım. Motorun sesini duymadan vites attırırım =) Tabi hep öyle kullanmadığımdan 40-50 kuruş arası bir çizgide yakıt tüketimim var. Ama bir keresinde %70anadolu avrupa yakası %30 şehir içi trafikte 32 kuruş yaktırmıştım. Güzel bir duyguydu =)

Neyse zaten çok yakıyor şikayetim yok. Normal yakıyor ve dahası hakkını vere vere yakıyor. 166 daki performansı 159 da bulamam diye bende düşünmüştüm. Lakin Selimde aynı şeyi dedi yıkardaki yazısında.  Ama şehir içi dur kalklarda dizel 159 benim 166 dan daha başarılı olur düşüncesindeyim. Sadece şehir içi dur kalklar.