Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Daha önceki araçlarım ve objektif kıyaslarım, MKII ile

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can4242

Mondeo 2.0tdci manuel vites 2004 model trend+still paket ; Aracı ilk sahibinden 135 bin km de satın aldım, rengi şimşek grisi, boyanan değişen bir parçası yok lakin yaşı geregi ufak kozmetik ihtiyaçları mevcut idi kaportasında. Aracın performansı şu an ki mk2 alfa 156 1.6 aracım ile kıyaslayınca tahmin edeceğiniz üzere epey yüksek idi. Dizel olmasının ve 330nm torkunun da etkisi ile ara hızlanmaları bana gerçek anlamda keyif veriyordu. Rampa ve yokuş performansı da çok çok sağlamdı.
Lakin konfor ve yalıtım anlamında aynı şeyleri söyleyemeyecegim, kesinlikle süspansiyonları oldukça sert, darbeleri emişi yetersiz, içerisine aldığı(kronik ford sorunu) yol sesi aracın sınıfına yakışmayacak derece de fazla idi.
Tahmininiz üzere bagajı, iki kişiye yatar vaziyette yolculuk yaptırabilecek kadar geniş ve kullanışlı, iç hacmi hem ön hem arka koltuk yolcuları için sınıfının standartları üzerinde idi.

Honda civic 2007 dream paket; Araç mk2 im ile kıyaslanınca, kalkış performansı ile bir tık önde olmakla birlikte, ara hızlanmaları yakın, konforu tabiki de bir 156 konforundan çok uzak,sürüş dinamikleri eğlenceli olmakla beraber, güvenilir olmayan bir yol tutuşa sahipti. Kaportasının teneke vari durumu ve tık tık vurunca kaportadan gelen ses beni de çoğu zaman rahatsız etmiştir. Tarafımca honda civic ile çok da büyük olmayan lakin küçücükte olmayan bir kaza gecirmiş olup, kaza sonrası halinin benim tahmin ettiğimden çok daha iyi durumda olması beni teselli etmiş fakat aracı satmama engel olamamıştır.( Not: yaptığım kaza, aracın saglamlık kriterinin sadece kaporta kalınlığı ile ilgili olmadığını gösterdi. Kesinlikle şasesi sağlam bir araç civic sedan ki airbagleri açmamış olmasına rağmen bunu söyleyebiliyorum).

Alfa Romeo 156 mk2 2004 model; Arkadaşlar aracı daha öncede belirttiğim üzere 104 bin km de satın aldım ve 2 ayda 3500 kmye yakın(çoğu uzun yolda olmak üzere) yol yaptım. Aracın mondeoya göre artıları, çok daha eğlenceli sürüş dinamiklerinin olması ve kesinlikle o çok övülen mondeodan en az 2 tık daha sağlam bir yol tutuşa sahip olması idi. Konfor ve sessizlik yönünden her iki modele de fark atan 156, performansı ile civice çok çok  yakın iken, mondeodan 2 tık geride durmaktadır. Lakin şunu da belirtmeden edemeyegim bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama, alfamın rampalarda lpg ile bana sunduğu performansı, civigin bi tık önünde görüyor ve hissedebiliyorum, fakat sebebi hakkında fikrim yok.

3 araba arasında, ki fiyatı en yüksek olan civic idi; kesinlikle bütün kriterleri göz önüne alınca sıralamam
1-Alfa Romeo 156
2- Ford Mondeo
3-Honda Civic

şeklinde olacaktır. Lütfen araba almadan önce kriterlerinize, bütçenize uyan bir alfaya da binin ve bir kaç km yol kat edin onunla..Bu sayede fikriniz netleşecek, hayalleriniz gerçekleşecek, tüm yersiz kuşkularınız yerine tanımlanamaz bir alfa sevgisine bıakacaktır.

Ormanci

Yazı için teşekkür ederiz, güzel değerlendirme olmuş.

156 mk1 almıştı zamanında bir arkadaşım. Hiçbirimiz Alfa kullanmamış etmemişiz, arkadaşla birlikte arabaya bindiğimizde ilk dikkatimizi çeken ve ağzımızdan dökülenler "oha ne kadar sessiz???!!!" olmuştu.

156 güzel alettir. Mk1 artık çok eskidi gözümde ama Mk2'yi hala beğeniyorum.

Alfa'ların tasarımları kesinlikle eskimiyor vallahi. Mesela makyajlı 147'yi yeni bir model sanıp, Giulietta'yı konuşurken "ya abi peki 147 ne, Giulietta ile aynı sınıf değil mi, beraber mi üretiyorlar?" diye soran adam var :)

Giulietta'yı da bilmeyenler, arabayı sorup 2011 model olduğunu duyunca şaşırabiliyorlar. Enteresan vallahi.

can4242

You are not allowed to view links. Register or Login
Yazı için teşekkür ederiz, güzel değerlendirme olmuş.

156 mk1 almıştı zamanında bir arkadaşım. Hiçbirimiz Alfa kullanmamış etmemişiz, arkadaşla birlikte arabaya bindiğimizde ilk dikkatimizi çeken ve ağzımızdan dökülenler "oha ne kadar sessiz???!!!" olmuştu.

156 güzel alettir. Mk1 artık çok eskidi gözümde ama Mk2'yi hala beğeniyorum.

Alfa'ların tasarımları kesinlikle eskimiyor vallahi. Mesela makyajlı 147'yi yeni bir model sanıp, Giulietta'yı konuşurken "ya abi peki 147 ne, Giulietta ile aynı sınıf değil mi, beraber mi üretiyorlar?" diye soran adam var :)

Giulietta'yı da bilmeyenler, arabayı sorup 2011 model olduğunu duyunca şaşırabiliyorlar. Enteresan vallahi.
Alfa aşkı fırsat verdikçe objektif olmaya çalıştım lakin bir yere kadar dayanılıyor :) güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum ve kesinlikle yüzünün eskimediği tespitinize kalpten katılıyorum.

Tolga033

Yazı için teşekkürler,keyifle okudum.Gece gece iyi oldu. :)

krm1983

Güzel ve objektif bir yazı olmuş.
Teşekkürler.

Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

can4242

Yazı için teşekkürler,keyifle okudum.Gece gece iyi oldu. :)
Rica ederim keyifle yazdim :)

can4242

Güzel ve objektif bir yazı olmuş.
Teşekkürler.

Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk
Rica ettim, begenmenize sevindim.

Theillest

Guzel degerlendirme olmus can hocam 1.6 tüplü olunca performansda biraz kayıp oluyor bendeki 2.0 da pek olmuyor tüp brc olmakla yakıtıda cok guzel ve rampa bayır kalkıs performansları cok tatminkar herhalde 2.0 farkı

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can4242

Guzel degerlendirme olmus can hocam 1.6 tüplü olunca performansda biraz kayıp oluyor bendeki 2.0 da pek olmuyor tüp brc olmakla yakıtıda cok guzel ve rampa bayır kalkıs performansları cok tatminkar herhalde 2.0 farkı

Mutlaka hocam fark olacaktır, 2.0 selespeed ile, lakin performansı ne istediğimize bağlı olarak da degisiyor, tatmin ediyorsa sıkıntı yok ama yine de tabi 2.0 tadından yenmez :)

Theillest

Mutlaka hocam fark olacaktır, 2.0 selespeed ile, lakin performansı ne istediğimize bağlı olarak da degisiyor, tatmin ediyorsa sıkıntı yok ama yine de tabi 2.0 tadından yenmez :)

selespeed hıc surmedım hocam bendekı manuel ama 1.6 mk1 kullandım oda manueldı selespeed e denk gelemedık :)

can4242

Otomatik bende kullanmadım ama keyifli olduğu söyleniyor selespeed' in. :)

alperen08

Karsilastirma icin tesrkkurler. Yalniz civic bu siralamada mondeo ve 156yi gecseydi japonlar tam olarak asmislar derdim :) malum mondeo ve 156 D segmenti iken civic c segmenti burda accord kullanabilme sansiniz olsaydi da onu koyubilseydiniz tadindan yenmezdi :)

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can4242

Hocam sadece sahip olduğum araçları yazdım şimdilik, ilerleyen zamanlarda  kullanma ve dolayısı ile değerlendirme şanslarımın olduğu araçlarla ilgili paylasımlara da devam edeceğim. Ama ne yazık ki bunların içerisinde accord yok şimdilik, Selametle...