Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 16V

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatih159

Alfaların dizel motorları çok sakin karakterde çalışan tüketim ve emisyon kaygısıyla üretilmiş motorlardır. 1.9 JTDM motorda 4000 devirde çekiş denen birşey yok devir boşa dönüyor sanki yada araç çok ağır. Sadece 2.000-3000 devir arası iyi. Motorları arık fiat üretiyor motor kaputunu açtığınız zaman yanda Fiat powertrain yazmakta. Ben 2.0 JTDM nin değil de 1.8 TBI nin eksi bir yönünün bulunmayacağını düşünüyorum. Ayrıca yurt dışında bu motorlar çıktı Türkiye de nerde bir bilen varsa öğrenebilirmiyim ?
Giulia Fan!

agucba

1.8 TBi'ler Türkiye'ye gelmeyecek.

///////////////

master

Sitede 159 JTDm için 38.650 euro diyor Serkan Abi, kampanya falan mı var acaba şu aralar?

Bu arada ben fiyatlar aynı olsa bile BMW almam :)

TBi'lerin gelmeyeceğine emin misin? 159 için intihar olur. Çünkü okuduğum kadarıyla TBi 1.9 JTS ve 2.2 JTS'nin yerine çıkıyordu. O motorlar üretimden kalkıp da TBi da Türkiye'ye gelmezse çok hayırlı olmaz bence.

Edited by - master on 21/08/2009  13:20:14
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

34,950 Euro'luk kampanya vardı, bitmedi ise tabi. Bu kampanya bir kaç Distinctive Plus donanımlı 159 için geçerli idi.

Bu arada TBi kesin gelmeyecek. En azından Birmot'tan gelen haberler şimdilik böyle. Çünkü vergilendirme olarak 1.9 JTS'ten farkı olmadığını ve TR'de genel olarak 1.9 JTD'nin satış olarak daha başarılı olduğunu düşündüklerinden pek "cazip" değilmiş.

Belki fikirlerini değiştirirler. Ama TI'ı bir donanım paketi olarak bile getirmeyen anlayış, TBi'yi bir model olarak hiç getirmez muhtemelen.

///////////////

fatih159

Tamamda 1.9 JTS ile 1.8 TBI nin vergileri aynı %60 ÖTV. 1.9 jtdm ile 2.0 Jtdm de aynı vergi oranında. Üstellik 1.8 tbi 200hp 1.9 jts 160hp bu nasıl mantık ki ? Getirmiyorlar ve euro 5 normunu karşılayan böyle bir motoru şaka yapıyorsunuz heralde ??
Giulia Fan!

Calibra

Bu arada BMW fiyat listesine baktım da, en donanımsız 320d 39.000 ?. comfort alınca 47.000, luxury alınca 54.000 ? istiyor arkadaşlar :)

Jant kapaklı, manuel klimalı, odun bir 320d'ye de 40.000 ? verilmemeli zaten.

Filo satışı olur bol bol.

Yollarda kiralık C180 Kompressorlerin yanında 320d'leri de görürüz  bol bol :)

Bu arada, 159'da, Saab 9-3 TTiD'de kullanılan çift turbolu 1,9 lt. dizel 180 hp'lik motor kullanılmıyor muydu?
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

pulse

galerilerde borusan çıkışlı 2009 model 0 km full 318d ler 41.500 euro iken boş arabaya 40.000 euro fazla gibi..

pulse

Konumuz 159 iken 318 d nin fiyatı ne olursa olsun aslında..çok önemli değil..umarım 159 un yeni motor seçenekleri gelir ülkemize..

tolga_ozhan

TBi gelmezse çok büyük yazık olur. Biz Birmot zincirlikuyu önünde eylem yapalım bence. Cekelim arabaları önüde TBi isteriz diye pankart açalım. Bu ne rezalettir. Yazık bu markaya ki fiat zihniyetiyle yönetiliyor.
Zamanında 166, GTV için vergi dilimi aynı olan 2.0 TS ve V6 TB'lerin ikiside gelmişti. Tabikide V6 TB çok daha fazla satmıştı. Bence yanlış politika izliyorlar. Bu sınıfta araba alacak herkes ekonomiyi düşünmek zorunda değilki, bazılarıda performans istiyor. Öyleyse müşteri neden zayıf bir benzinli ile yetinmek zorunda kalsın ki.

agucba

Bu kadar yazıyoruz, çiziyoruz, söylüyoruz. Niye 159 TBi gelmiyor, niye 2.0 JTDm gelmiyor, TI donanım paketi nerede, niye MiTo GTA çıkmıyor, niye 159'un GTA'sını yapmıyorlar.... Liste uzadıkça uzar. Diyelim ki hepsi gerçekleşti ve hepsi de TR'ye geldi. Mesela üyesi olduğumuz bu site Alfa Romeo meraklılarının olduğu bir site. Ama bu siteden kaç kişi alacak ki bu sayılan modelleri? Bir elin parmağını geçmez muhtemelen. Birmot'taki ilgili kişiler de bunu düşünüyordur mutlaka. Ve yaptıkları araştırma sonuçları onları mutlaka tatmin etmiyor ki sayılan ve piyasada olan bu modelleri getirmek onlara cazip gelmiyor.

Neticede biz bu markaya gönülden bağlı iken, Alfa Romeo'ya maddi anlamda bağlı olan yönetim kademesi bu işin ticari boyutunu düşünmek zorunda. 15-20 tane, bilemedin 100 tane satılacak olan bir model için yapılacak olan masrafların astarı yüzünü geçiyorsa, getirmenin de anlamı yok.

Denilebilir ki, Alfa Romeo TR reklam yapsın ve satışları arttırsın. Alfa Romeo ile ilgili bu kadar çok ön yargı varken, istediğiniz kadar uğraşın, belli bir yerden sonra tıkanıp kalırsınız.

Otomobillerden anlamayan bir kız arkadaşım bile Alfa Romeo'nun sağlam olmadığından bahsediyorsa, gerisini siz düşününün.

Ama en son olarak demem şu ki. Alfa Romeo'dan V8 motorlu 159 ve V6 motorlu bir MiTo bekliyorum. Çok mu istiyorum?

///////////////

ersinguller

Evet.. Katılmamak mümkün değil..

Her ne kadar biz buradaki bir avuç alfisti bu motorları isterken, bunları TR'de görmek isterken, TR'deki alfa kullanıcılarının çok az bir bölümünü oluşturduğumuzu kabul etmemiz gerekli.

Benzinin litresini 3.30 civarı fiyatlardan satın alıyoruz, servislerde karşılaşılan muamele ortada.

Böyle şeyler düşünüldüğünde biz sineye çekiyoruz ama ben Mercedesten ya da BMW'den inenlerin çok büyük bir aşka tutulmaları durumnu saymassak Alfa'ya geçmeleri için bir sebep göremiyorum..

Yanlış anlaşılmasın dediklerim lütfen. Bunlar bir kaç strateji ile olmayacak şeyler değil. AROC diye bir klübümüz var. Bu haliyle bile bir çok konuda diğer araç klüplerinden üstün bir klüp. Ama biraz daha yatırım ile, bayi-servis-Aroc üçgeninin güçlenmesi ile diğer tüm markaların kıskanacağı bir ağ elde edilmiş olur, böylece hem alfa daha rafine ve apaçi olmayan bir kitle tarafından kullanılır, hemde her türlü lüks sınıf ile rekabete girebilir.

Calibra

ülkemizde dizel motor ve otomatik vites pazarı gitgide büyüyor. tüm markalar özellikle 1,6 lt. ve altı dizel motorlarını, otomatik vites kombinasyonları ile satışa sunuyor birer birer..

Alfa Romeo'nun da ister istemez pazar kaybı yaşaması doğal... Umarız Milano da bu açığı kapatırlar.

Zaten 1,6 120 hp otomatik şanzımanlı versiyonun getirilmeyeceği gibi bir ihtimal yok sanırım :)

Mito'da da aynı... Mini serisine bakıyoruz, hem Cooper, hem Cooper S; otomatik şanzımanlı olarak çok fazla satıyor.. Mito da ordan kaybediyor.

Ne yazık ki pazar artık bu yönde ilerliyor, markaların da ona uygun hareket etmesi gerekiyor.

159 konusunda ben de isterim her motor seçeneği ülkemize ithal edilsin...

Mesela Almanya'daki sisteme her zaman hayran kalmışımdır.

Her firma, her motorunu, her türlü donanım ve opsiyon listesi ile satışa sunuyor. bundan 10 sene önce de, 1,4 80 hp motorlu bir Golf'ü, Highline donanım ile satın alabiliyordu Alman tüketici mesela...

Ülkemizde ne yazık ki böyle yürümüyor işler. 159'un da en çok satan modeli 1,9 lt. 150 hp dizel ve otomatik şanzıman iken, 1,8 TBi'yi ve benzerlerinin Birmot tarafından ithalatını beklemek ne yazık ki sadece bizi hayal kırıklığına uğratacak gibi...

Edited by - Calibra on 22/08/2009  03:50:01
Alper UZUN

master

Ben katılmıyorum çok bu görüşe. 1.8 TBi elbette ki JTDm'den az satacaktır gelirse, ama JTS'yi getiren mentalite TBi'yi kesinlikle getirmeli. Eğer fiyat 40.000 euro civarında tutulabilirse hiçbir benzinli orta sınıf araç 159'un eline su dökemez.

JTS'yi getirdiler, baktılar ki satmıyor, o zaman TBi getirmeyelim dediler herhalde. Ama JTS performans olarak gerçek rakipleri karşısında zaten çok başarılı değildi. 2000 euro pahalı olsun, TBi olsun, ben eminim ki gayet güzel satar. Gayet güzel derken bir Passat kadar elbette ki satmaz ancak 159 satışlarında gözle görülür bir paya sahip olur. Özellikle spor araç isteyenler için BMW'den de müşteri çalması çok muhtemel. Hem sınıfının en güzel görünen aracı, hem sürüş dinamikleri en iyi olanı, üstüne üstlük bir de 200 hp'lik, daha da artırma potansiyeli olan turbo bir motorla gelirse çok mantıklı olur.

Yahu bu adamlar satmayacağı apaçık ortada olan 159 3.2'yi getirdiler, orta sınıfın en mantıklı modelini getirmezlerse çok yazık olur.

Fiyat mantıklı olursa ben nispeten çok iyi satacağına inanıyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

Bir otomobili ulaşım aracı olarak görürsek tabikide ekonomi, motor hacmi, benzin fiyatı gibi faktörler değerlendiriliyor. Oysa sadece ulaşım aracı değilde aynı zamanda tutkuları tatmin eden bir hobi olarak görüsek. İllakide az yaksın diye dizel almaya yada lpg taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Belki ekonomik açıdan şuan olsada bir TBi alamam ama 10 yıl sonra 159 alacak olsam kesinlikle dizel almak istemem. Çünkü Alfa benim için bir ulaşım aracı olma özelliğinden çok daha önce bir hobi bir zevk meselesi.
Eminimki benim gibi düşünen birçok kişide vardır.
Bu modeller gelse bile kim alacak mantığı bence yanlış. Öyle olsaydı JTS'yi hiç getirmemeliydiler. Hatta 3.2'yi hiç sokmamalıydılar bile TR'ye. Şuan 159'u orta sınıf bir aile otomobili olarak görenler tabiki gidip JTD alır. Bakmaz 150 BG 170 BG yada 190 BG.Fakat sırf Alfa'ya gönül verdiği için bu otomobilden ayrı bir zevk aldığı için mantıkla değil duyguyla haraket ettiği için 159 alacak birisinin bence etrcihi mutlaka TBİ olurdu JTS değil.

Calibra

quote:

Ben katılmıyorum çok bu görüşe. 1.8 TBi elbette ki JTDm'den az satacaktır gelirse, ama JTS'yi getiren mentalite TBi'yi kesinlikle getirmeli. Eğer fiyat 40.000 euro civarında tutulabilirse hiçbir benzinli orta sınıf araç 159'un eline su dökemez.

JTS'yi getirdiler, baktılar ki satmıyor, o zaman TBi getirmeyelim dediler herhalde. Ama JTS performans olarak gerçek rakipleri karşısında zaten çok başarılı değildi. 2000 euro pahalı olsun, TBi olsun, ben eminim ki gayet güzel satar. Gayet güzel derken bir Passat kadar elbette ki satmaz ancak 159 satışlarında gözle görülür bir paya sahip olur. Özellikle spor araç isteyenler için BMW'den de müşteri çalması çok muhtemel. Hem sınıfının en güzel görünen aracı, hem sürüş dinamikleri en iyi olanı, üstüne üstlük bir de 200 hp'lik, daha da artırma potansiyeli olan turbo bir motorla gelirse çok mantıklı olur.

Yahu bu adamlar satmayacağı apaçık ortada olan 159 3.2'yi getirdiler, orta sınıfın en mantıklı modelini getirmezlerse çok yazık olur.

Fiyat mantıklı olursa ben nispeten çok iyi satacağına inanıyorum.

Sanırım sözlerim yanlış anlaşılmış. Ben Birmot'un ithalatını beklersek, ne yazık ki hayal kırıklığından başka birşey elimize geçmez demek istedim.

Keşke getirseler!!

Hatta getirmeleri lazım. Ben de bunu savunuyorum zaten :)
Tıpkı bir Alman tüketicisi gibi, Türk tüketici de, her türlü motor seçeneğine, her donanım ile ulaşabilmeli. Opsiyon listeleri sunulmalı, kendi istediği donanım için para ödemeli.

Özetle, seçim bize bırakılmalı...

Ama getirmiyorlar işte kendilerince bir pazar politikaları var, biz de kısıtlı seçimler arasında kıvranıyoruz. Türk pazarı da, dizel ve otomatik şanzımanlı versiyonlara doğru kayıyor. Vergi ve akaryakıt fiyatları buna yöneltiyor.

Ama yıllardan beri savunduğum gibi, ben bir bayiye gittiğimde, satın almak istediğim modelin, istediğim motorlu ve istediğim donanımlı versiyonunu sipariş edebilmeliyim.... Ben de kesinlikle firmaların insanları belli modellere yöneltmesine karşıyım.

Neyse, off-topic olduk iyice :)

Ben soruma cevap alamadım sanırım yahu?

180 hp'lik çift turbolu 1,9 jtdm motora ne oldu? :)
Alper UZUN

Borracho

quote:

Bir otomobili ulaşım aracı olarak görürsek tabikide ekonomi, motor hacmi, benzin fiyatı gibi faktörler değerlendiriliyor. Oysa sadece ulaşım aracı değilde aynı zamanda tutkuları tatmin eden bir hobi olarak görüsek. İllakide az yaksın diye dizel almaya yada lpg taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Belki ekonomik açıdan şuan olsada bir TBi alamam ama 10 yıl sonra 159 alacak olsam kesinlikle dizel almak istemem. Çünkü Alfa benim için bir ulaşım aracı olma özelliğinden çok daha önce bir hobi bir zevk meselesi.
Eminimki benim gibi düşünen birçok kişide vardır.
Bu modeller gelse bile kim alacak mantığı bence yanlış. Öyle olsaydı JTS'yi hiç getirmemeliydiler. Hatta 3.2'yi hiç sokmamalıydılar bile TR'ye. Şuan 159'u orta sınıf bir aile otomobili olarak görenler tabiki gidip JTD alır. Bakmaz 150 BG 170 BG yada 190 BG.Fakat sırf Alfa'ya gönül verdiği için bu otomobilden ayrı bir zevk aldığı için mantıkla değil duyguyla haraket ettiği için 159 alacak birisinin bence etrcihi mutlaka TBİ olurdu JTS değil.

valla mantik dogru mantik..ama TBI vardi da biz mi almadik? :)
Neyse JTS de oyle rezil bir motor degil allahtan. en azindan sesi güzel :)))

agucba

Kısaca JTS satmadığı için TBi'yi getirmeyi düşünmüyorlar. Bu tamamen Birmot'un kararı. Ben getirmelerini çok isterim ve iyi bir reklam ile satacağını düşünüyorum.

Ayrıca 3.2 geldi ne oldu? Bordo renkli olan ve dergilerde boy gösterenin haricinde kaç tane gördünüz? Nerede ise her sokakta bir tane 330i varken, 159 3.2'un bulunmamasının sebebi ne olabilir?

Duygularla konuşmak güzel, ancak bir markaya duygusal olarak bağlı olmak ona maddi bir kazanç getirmiyor. Aksine götürüyordur bile.

///////////////

SertackeS

quote:

Bu 159 ana sayfa'ya haber olunca ilk açılışta her seferinde görmek zorunda kaldığım eblek Milano'dan kurtulduk.

Edited by - tolga_ozhan on 20/08/2009  02:22:30

:D
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

liepse

hayalmiydi gercekmiydi bilmiyorum ama :D dun aksam eskisehirde (ailem eskisehirde yasiyo bu arada)  beyaz 159 gordum antalya plakaliydi,, havelka diye bi mekan var onun onunde duruyodu..cok sIktI cidden...

murat

Valla TBİ 'nin Türkiyeye gelmemesi büyük talihsizlik olur bence de ...Gelirse de gayet satar
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

fatih159

1.9 JTS 160 hp lik motor ile 1.8 TBI 200hp lik turbo motor aynı değil ki.. birinin 1400 devirde 320nm torku var diğerinin 4500devir de 190nm torku var. Biri 4700-5500 devirde 200hp iken diğeri 6500 devirde 160hp. Şimdi 1.9 JTS yi satamamış olabilirler fakat 1.9 jts nin de verileri ortada. Bende dahil birçok kişi performans kaygısından dolaya gittik 320nm torku olan 1.9 jtdm ye yöneldik.Diğer tercih nedeni otomatik olmasıydı. Şimdi yok efendim az yakıyormuş falan bunlar hikaye.. o dönemde 1.8 tbi gibi bir motor olsaydı ben ve benim gibiler alırmıydı bu 1.9 jtdm yi ? gidip birmot yetkililerine sormak lazım. Hem 1.8 tbi ile birçok alfa ile ilgisi olmayan kişi verileri görünce o aracı alabilir. Gerçekten alfa iyi yönetilmeyen kişilerin elinde şuan eğer hakikaten 1.9jts nin satılmadığını görüp bundan dolayı 1.8 tbi yi getirmiyorlarsa. Artık insanlar enayi değil herkes bu motoru sorup talep ederse mutlaka gelir öyle saçmalık olmaz.
Giulia Fan!

tunayaz

Alfanın özellikle Türkiye'de hiç akıllıca pazarlanmadığını düşünüyorum .Düşünebiliyormusunuz bir otomobil markası 1.9 dizel modeli hariç  benzinli motorların hiçbirinde otomatik vites seçeneğine yer vermemiş.Şöyle çift kavramalı  iyi bir  bir otomatik vites seçeneğiyle daha çok satardı diye düşünüyorum.Bide Alfanın geçmişten gelen kötü (halk dilinde dayanıksız :)) imajını düzeltmek için kılını kıpırdatmıyor.Ben alfa almaya karar verdiğimde etrafımdan satın almamam için ne kadar baskı gördüğümü hatırlıyorum da bu konuda alfanın alacağı çok yol var.Aynı şey motorlar için de geçerli  garip motor tercihleri bence satışları olumsuz etkiliyor

pulse

Alfa romeo nun tofaş tarafından kazanç amaçlı değilde prestij için satıldığını düşünmeye başladım..Mesela fiat 500 de bu amaçla piyasaya girmiş gibi..Yurt dışında italya hariç ülkelerde de heryer 500 kaynıyor..Ben daha izmir de yolda 500 görmedim..Bir gazetenin magazin sayfasında caroline koç 500 den inerken gördüm o kadar..E aliberti 500 geldiğinden beri 14 adet satmış ve satışlarımız diğer bayilere göre iyi diyorlar...159 1.8 tbi için en azından liste fiyatı belirleyip talep üzerine sipariş yapabilirler..Alacak olursam tbi için şahsen 2.5 ay beklerim.. Bildiğim kadarıyla mito junior bu şekilde geliyor..

emrazazil

ben 1.9 jts'de  motorun hırlamasına,egsoz'un sesine,yolda heybetine,oturup izlemeye aşığım...varsın gitmesin,çok satmasın,bence çok satmaması bukadar güzel ve güncel kalmasını sağlıyor ben çok seviyorum arabamı ve nekadar olumsuz olsada durumu tofaş sayesinde ona binebilmek bile güzel bir durum...1.8tbi olmasını bende çok isterdim ama otomatik vites seçeneği için dizel alınırda ekonomi olsun diye bu motor sesinden vazgeçilmez bence...benim düşüncem bu...forever alfa :)

Borracho

JTS'yi seviyoruz... :))