Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo GTA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

İtalya?nın Savaş İlanı
Alfa Romeo, MiTo GTA Concept ile Cenevre Salonu?nda gerçek bir savaşcı cüceyi sahne ısıklarının altına gönderdi. Güç, 240 BG kelimesinde saklı. GTA?nın karşısında Twingo RS, Mini JCW veya Fiat 500 Abarth gibi güç paketleri bile sönük kalıyor.

Register or Login" border=0>

Küçük bir modeli çok güçlü bir motor ile donatmak, saf sürüş keyfi için yapılmış bir tariftir. Asıl ilgi çekici olan ise, Alfa Aşçıları?nın Cenevre 2009 Fuarı?ndaki kreasyonudur. Ana mönüde İtalyan?lar bize 240 BG?lik gücü çok leziz Alfa MiTo GTA Concept?i şeklinde sunmaktalar. İtalyan Bombası, Cevevre?de bir stüdyo tasarımı olarak karşımıza çıkmakta, motor kaputunun altında yeni geliştirilmiş 1,75 litrelik bir turbo benzinli beklemekte. Alfa?nın verdiği bilgiye bu motor altı silindirli bir motorun değerlerini verirken benzi istasyonunda ise çok ihtiyatlı davranışlar sergileyecek. Bahsedilen bu performans ve tüketim değerleri çok modern bir direkt benzin enjeksiyon sistemi ve ?Scavenging? denilen bir teknik ile mümkün olacak. Bu teknikte, emme zamanı ile egzoz zamanı arasında oluşturulan bir hava akımı sayesinde turbo daha çabuk tepki verecek hale getirilmiş.
240 BG Turbo Gücü Küçük-Sınıf Rakiplerini Feci Şekilde Korkutmakta
Optik açıdan da GTA tam bir bomba. Dolce Vita tarzı ile Motorsporları?nın bir sentezi yapılmış oldu. MiTo?nun yüzünü sevimli hale getiren yuvarlak farlar şimdi siyah bir zemine sahipler. Agresif tasarlanmış bir hava girişi, Turbo ile beslenen hızlı delikanlının yeteri kadar soğumasına yardımcı olmakta. Bunun altına da Alfa, bir spoyler yerleştirmiş oldu. Scudetto biraz değişikliğe uğradı ve marka logosu şimdi kaputun üstünde. Genişletilmiş çamurluk çıkıntıları ve tekerlek boşluklarını dolduran 19??lik jantları ile 215/40'lık lastikler, İtalyan Güç Paketi?nin sahne ışıklarının tam ortasına yerleştirmekte. Yandaki hava delikleri Super-Spor 8c Competizione?den esinlenildi.  Eğer MiTo GTA için fuardaki gibi üretilme kararı alınırsa, rakiplerinin kendilerini çok sıkı şekilde geliştirmeleri gerekecek. Alfa?nın karşısında 211 BG?lik Mini JCW, Polo GTI Cup Edition, Renault Twingo RS ve Fiat 500 Abarth gibi sporcular bile çok sönük kalmaktalar.

GTA ? bu kısaltma İtalyanca?daki "Gran Turismo Alleggerito"?dan gelmekte. Yani kısaca sol şeridi kullanma lisansına hafifletilmiş bir sokak yarışçısı. Giulia Sprint GTA ile 1965 yılında ilk temeller atıldı. O zamandan beri Alfa Romeo?nun özellikle çok sportif modellerinde bu kısaltmalar kullanıldı. Motorsporları hissini iç mekanda da hissedebiliyorsunuz. Hız göstergesi 300 km/s rakamına kadar devam etmekte, ön konsol ve tavan siyah Alcantara ile kaplı. Spor koltuk ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri güvenliği sağlamakta. Elektronik Uzmanı Magneti Marelli ile beraber geliştirilmiş bir display, sürücüyü o anda MiTo?da meydana gelen tüm olaylardan haberdar etmekte. Yağ Basıncı, Turbo Basıncı, Gaz Kelebeği?nin açısı, hatta hızlanma değerlerini bile görebiliyorsunuz. Ne de olsa modern bir zamanda yaşıyoruz, ancak yine de GTA konsoluna klasik birkaç yuvarlak gösterge iyi gelecektir. Yalnız şundan eminiz; MiTo parlak bir geleceğe sahip.

///////////////

Nicola Larini

sonunda oldu umarım Tofaş getirir...

murat

Acaba Türkiyeye gelse ne kadar olur bunun fiyatı? 30,000 Eu filan civarı tahmin ediyorum ama...Gözümü kırpmadan alırım bu arabayı durum olsa
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

master

İngiltere fiyatı 18500 pound civarı olacakmış, ki süper rakam. Bizde de Murat Abi'nin dediği gibi herhalde 30.000 eu civarı olur. Bence 30.000 eu'ya 3-5 tane de olsa satar, ama 60.000 YTL'nin altında olursa fiyat çok felaket satar (ki sanmam altında olacağını).
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

beckher

Tek kelimeyle harika...Ilk baslarda Mito yu begenmiyordum ama 2009 Takviminin Ilk 2 ayina resmini koyunca 2 ay boyuncada gozumun onunde her bakista gorunce sevmeye basladim ama GTA cok daha kiskirtici...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Dentist

Belki de fiyatı çok yüksek olacak diye düşünerek, sadece tanıtımlarda kullanmak için bir iki tane getirirler o kadar.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tunayaz

Özellikle yandan ve arkadan görünüşü süper.Mitonun önden görünümüne tam olarak ısınamadım ama  GTA önden de daha güzel

Passione

You are not allowed to view links. Register or Login'daki videosuda şahane olmuş bence Alfa kendine yakışanı yaptı bu GTA çalışmasıyla devamını diğer modellere bekliyoruz.
"centocinguantanove"

Alfadanadam

Bence fiyat 30.000 Euro olursa tahmin edilenden fazla satılır. Alfa Romeo'nun diğer modellerinden bağımsız bir yer yapar kendine.

SertackeS

aracın orjinali de resimlerdeki gibi mi
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

tolga_ozhan

30000 Eu muhteşem fiyat olur bence. Fakat ben çok daha yüksek tahmin ediyorum. 40000 Eu mesela. Bekleyip görelim.

agucba

MiTo GTA'nın üretilip üretilmeyeceği daha belli değil. Ayrıca piyasaya çıkacaksa bile bu hali ile mi çıkar, o da belli değil.
Muhtemelen arka tampon resimdeki gibi olmayacaktır. Çamurluk'taki 8c benzeri hava delikleri de olmayacaktır.
Ve en önemlisi üretilip üretilmeyeceği belli olmadığı için fiyatı da belli değil.
Ancak inşallah üretilir ve Cenevre Fuarı'ndaki gibi piyasaya çıkar.

///////////////

burcintun

Bekleyip göreceğiz. Ama en sonunda başardık gibi gururla anılacak bir araç çıktı ortaya sesimizi duydular sonunda.yuupiii

gurcell

Ahh canım yaa, yerim bunu ben, direkt ben şirin bir eşşek arısıyım, kullananın ağzına bal çalarım, yanıma gelene toz yuttururum der gibi bir duruşu var...

burcintun

önden sevimli arkadan da oturaklı ve vahşi duruyor. sanki arkaya fazla yanaşmayın der gibi.

Olgun

Bu arada GTA için konu dışı olacak ama Top gear sitesindeki değerlendirmede benim beklentimin aksine Mito 1.4 155 hp yi epey beğenmişler.

You are not allowed to view links. Register or Login

Gerçi burda diğer modellere biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum ama olsun, Jeremy amcanında Alfa sevgisi ayrıdır.

maxis

ACİL Bakınız !!!!

tolga_ozhan

Bu video başka bir başlıkda verilmişti Ata tarafından. Harika bir olay, büyüleyici. Kaç tane marka buna benzer bir reklam çekmek istese geçmişten gelen bu kadar kuvvetli bir rüzgarı arkasına alabilir acaba.

Fatihob

piyasa çıksadabi görsek ne zaman çıkar acaba
..

sp4rc0

mito gta istiyorum :)

Edited by - sp4rc0 on 07/12/2011  17:45:54

Edited by - sp4rc0 on 13/12/2011  09:28:20

Edited by - sp4rc0 on 13/12/2011  09:30:41

Edited by - sp4rc0 on 13/12/2011  09:34:14
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

obasar

kanat taksak uçar...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

enginkablan

Resimlerin bir kısmını düzelttim doğrudan linklerin başına küçük harfle[Img] ve sonuna [/Img] eklerseniz sorun düzelir.

Edited by - DEJ on 07/12/2011  12:18:16
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

ihsany

herşey biryana, sadece şu çıtasız kapı camı için gidip mito alası gelir insanın...
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

sp4rc0

[ img] ve [ /img] vardı dediğiniz gibi büyük harf ile yaptım düzelmedi. sanırım başka sorun var..

Edited by - sp4rc0 on 07/12/2011  19:51:47
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

enginkablan

Yukledigin siteden dogrudan linkleri alman gerekiyor
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive