Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 P 6678 159 JTDm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Asıl meselelerden birisi EGR'nin iptal edilmesi ya da Dpf iptalide düşürür tüketimi ama ben bunları yazılımdan saymıyorum. Ben daha ziyade sadece yazılım ile tüketim nasıl düşerin mantığını anlatmaya çalıştım.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
Asıl meselelerden birisi EGR'nin iptal edilmesi ya da Dpf iptalide düşürür tüketimi ama ben bunları yazılımdan saymıyorum. Ben daha ziyade sadece yazılım ile tüketim nasıl düşerin mantığını anlatmaya çalıştım.
Ben anladim seni. Ama benim gorusum tuketimi asil dusurenin yazilimin degil, dpf, konvertor iptali oldugu.

Senin fikrini merak ettim.

tolga_ozhan

Fikrim şöyle.
En büyük pay sahibi EGR iptali olacaktır. Kat iptali egzoz hattını rahatlatacaktır. Turbo araçta egzoz çıkışını rahatlatmak turboyu rahatlatır ve performansa olumlu katkı sağlar. Yine aynı mantıklı daha rahat performans gaza daha az basmak demek olur.
Dpf iptali ile yakıt ekonomisi konusunda teorik olarak kafamda birşey canlanmıyor.

Erkay KAHYA

Fikrim şöyle.
En büyük pay sahibi EGR iptali olacaktır. Kat iptali egzoz hattını rahatlatacaktır. Turbo araçta egzoz çıkışını rahatlatmak turboyu rahatlatır ve performansa olumlu katkı sağlar. Yine aynı mantıklı daha rahat performans gaza daha az basmak demek olur.
Dpf iptali ile yakıt ekonomisi konusunda teorik olarak kafamda birşey canlanmıyor.

Bir kaç parçanın neler yaptığı hakkında bilgiler:

EGR iptali ile yakıt bir miktar artıyor. Ancak çekiş iyileşiyor.

Kat+ DPF hem çıkışı rahatlattığı için avantaj, hemde DPF içi temizleme olayı yakıt ile yakılıyor.
Turbo rahat gaz çıkışı yapabildiği zaman daha hızlı devirlendiği için standarda göre daha düşük devirde daha yüksek basınç sağlayabiliyor. Bu da yakıt tüketimini etkiliyor.

Chip konusunda ise yapılan işleme bağlı olarak yakıt püskürtme değerleriniz sabit tutularak sadece avans açma ile bile +güç elde edilebiliyor. Yani chipli araç standart araçtan az yakabilme durumu var.

Artı supap valf ayarları değiştirilerek, hava yakıt karışımı değerleri değiştirilerek de yakıt tasarrufu sağlanabilir.

tolga_ozhan

Fikrim şöyle.

Bir kaç parçanın neler yaptığı hakkında bilgiler:

EGR iptali ile yakıt bir miktar artıyor. Ancak çekiş iyileşiyor.

Kat+ DPF hem çıkışı rahatlattığı için avantaj, hemde DPF içi temizleme olayı yakıt ile yakılıyor.
Turbo rahat gaz çıkışı yapabildiği zaman daha hızlı devirlendiği için standarda göre daha düşük devirde daha yüksek basınç sağlayabiliyor. Bu da yakıt tüketimini etkiliyor.

Chip konusunda ise yapılan işleme bağlı olarak yakıt püskürtme değerleriniz sabit tutularak sadece avans açma ile bile +güç elde edilebiliyor. Yani chipli araç standart araçtan az yakabilme durumu var.

Artı supap valf ayarları değiştirilerek, hava yakıt karışımı değerleri değiştirilerek de yakıt tasarrufu sağlanabilir.

Erkay EGR iptali ile yakıtın nasıl arttığı hakkında teknik bir bilgi var mı?
Yoksa sadece gözlem mi.

Birde avansa müdahale nasıl oluyor. Cidden merak ettiğim için soruyorum. Valflerin açılıp kapanma zamanına müdahale (dereceli egzantrik hariç) pek mümkün değil. Ancak erken geç ateşleme ile mümkün olabilir. Burda da biraz teknik bilgi fena olmaz.

Erkay KAHYA

EGR iptali ile yakıtın nasıl arttığı hakkında teknik bir bilgi var mı?
Yoksa sadece gözlem mi.

EGR iptali için bir çok makale okudum. +Ankara'da iptal edilmiş bir araç vardı. (Forumdan bir arkadaşın aracı.)
Sahibi sonradan EGR taktırmış. İptal edilen kısımda sorun oluştuğunu söylemişti de tam olarak hatırlamıyorum.
Yakıtın 1 lt civarı değiştiğini de söylemişti.
Ben denemesini bizzat yapmadım. Ancak okuduklarımda da aşağı yukarı sonuçlar aynı. Yakın zamanda bizzat iptalini yaparsam denemiş de olurum.  ;) (Her şey performans için.)

Birde avansa müdahale nasıl oluyor. Cidden merak ettiğim için soruyorum. Valflerin açılıp kapanma zamanına müdahale (dereceli egzantrik hariç) pek mümkün değil. Ancak erken geç ateşleme ile mümkün olabilir. Burda da biraz teknik bilgi fena olmaz.

Avans müdahalesi için okuduklarım dışında kesin bir bilgim yok.
Aracıma yazılım yaptırdıktan sonra kavramada değişim oldu. Sonucun avans ayarı açıldığı için olduğu söylenmişti. Onun üzerine biraz araştırdım. Google dışı bilgi yok yani. ( :D Ben kullanıcıyım. Teknik yok.)
Valflerin açılıp kapanması ise ittirici yayları, ittirici arkasındaki demir kısmın (adını bilmiyorum) boyu değiştirilerek oluyor.
Silindir kapağı yaptırırken yanma odası değerleri değiştirilerek (yakıt, hava) performans alınabileceği bilgisine istinaden yaylar ve supap lastiklerini değiştirmiştim.
(Alfa mühendisleri bilmiyor muydu? diyenler için; motor ömrü, kullanım koşulları vs. etkenleri işin içinde olduğu için.)

sabrican

İstanbul trafiğinde ilerlerken(ilerleyemezken) "ASR Unavailable" "VDC Unavailable" "Hill Holder Unavailable" yazdı arka arkaya. Sonra "Have Engine Checked" yazdı ve arıza ışığı yanık kaldı. Motoru durdurup tekrar çalıştırdım sönmedi. Araba soğuduktan sonra çalıştırdığımda sönmüştü. Bugün tekrar yaptı aynı şeyi. Neden olabilir? Pazartesi servise götüreceğim.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Üçüncü silindirin enjektör kablosu gevşemiş. Usta sıkıştırdı. Araba canavar gibi oldu. Kalkışlardaki hantallık da bitti.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Arabayı kardeşim mahalle arasında bırakmış. Sol dört parçayı kasıtlı olarak çizmişler.

Dört parçayı da çizmiş  >:(
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

fevkalbeser12

Çok can sıkıcı bi durum böyle insanlar hangi psikoloji ile bunları yapıyor bilinmez, inşallah yapanı bulursunuz.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

erdinc.turkarslan

İçim gitti valla geçmiş olsun

krm1983

Nasil ruh hastasiysa bunu yapan...

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

sabrican

Çok can sıkıcı bi durum böyle insanlar hangi psikoloji ile bunları yapıyor bilinmez, inşallah yapanı bulursunuz.

Bulsam ne işime yarar ki. Bu arabanın değerini kaç milyar düşürecek bir şey. O kadar para alamam adamdan. Çok çok döverim. O da başa bela olur.

İçim gitti valla geçmiş olsun

Teşekkür ederim.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Bu durumda yapılabilecek bir şey var mıdır?

Yapanı bulabilir miyim?
Tut ki adamı buldum. Para alabilir miyim?
Polise gitsem bir işe yarar mı?

Gidip kavga etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma, o da çözüm değil.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

Gouki

Bu nedir ya cok gecmis olsun. Allahindan bulsun.

Kibitzer

Geçmiş olsun. Maalesef ispatlayacak bir delil olmadıktan sonra yapabilecek hiçbir şey yok. Allah'ından bulsun demek dışında yapılabilecek tek şey kendimizi yıpratmamaya çalışmak :(
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Adalı35

Benim 147 yi de çizmişler bugün. Kuduruyorum resmen böyle şeyleri görünce. Hangi kafa ile hangi düşünce ile yapıyorsun nasıl bir dünyan var şeref yoksunu mahluk.  Kına Yak şimdi maaile
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

TRSemih

Onun bunun evladı nasıl olurun en güzel örneği. Diyecek başka bir şey yok.

Kat kat doldurma yöntemiyle % 95 oranında çizik kaybolacaktır. Canınızı sıkmayın.

Geçmiş olsun.

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Tolga033

sabrican

Bu nedir ya cok gecmis olsun. Allahindan bulsun.

Geçmiş olsun. Maalesef ispatlayacak bir delil olmadıktan sonra yapabilecek hiçbir şey yok. Allah'ından bulsun demek dışında yapılabilecek tek şey kendimizi yıpratmamaya çalışmak :(

Teşekkürler.

Benim 147 yi de çizmişler bugün. Kuduruyorum resmen böyle şeyleri görünce. Hangi kafa ile hangi düşünce ile yapıyorsun nasıl bir dünyan var şeref yoksunu mahluk.  Kına Yak şimdi maaile

Size de geçmiş olsun.  :(

Onun bunun evladı nasıl olurun en güzel örneği. Diyecek başka bir şey yok.

Kat kat doldurma yöntemiyle % 95 oranında çizik kaybolacaktır. Canınızı sıkmayın.

Geçmiş olsun.

:yukari-ok: :nazar: :nazar: :clover: :clover:

:nazar:
Teşekkürler.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

Tolga033

Cizik okaylarini kacirmisim. Bir insan bunu niye yapar ya da insan olan bunu yapar mi ? Gecmis olsun. :(

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

sabrican

İnternetten lastik alınır mı?

Şunların fiyatı çok uygun görünüyor. Hem de Continental.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

max-ime

Çok geçmiş olsun. Kimin yaptırdığını bir araştırın derim, hukuki yollara başvurun. Masrafınızı karşılamaktan daha öte bedel ötettirirsiniz.

Lastik ile ilgili olarakta üretim tarihini öğrendikten sonra neden alınmasın. Sportcontanct 2 yerine yakın fiyatı yakın olan SC5'e de bakabilirsin.

Sener köseoglu

Resmi görünce için cız etti .geçmiş olsun..
2002 1.6 ts 156
2006 1.6 ts 156

sabrican

Resmi görünce için cız etti .geçmiş olsun..
Teşekkürler. Benim de cız etmişti gördüğümde.

Çok geçmiş olsun. Kimin yaptırdığını bir araştırın derim, hukuki yollara başvurun. Masrafınızı karşılamaktan daha öte bedel ötettirirsiniz.

Lastik ile ilgili olarakta üretim tarihini öğrendikten sonra neden alınmasın. Sportcontanct 2 yerine yakın fiyatı yakın olan SC5'e de bakabilirsin.

Yakın fiyatlarda SportContact 5 bulamadım.

Şurada SportContact 2 ve SportContact 5 aynı fiyat: 425 TL

Hepsiburada'da aynı SportContact 2: 275 TL

Üretim tarihini sormak için Hepsiburada'yı aradım ulaşamadım. Böyle fiyat farkı olması şüphelendirdi.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic