Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

07 HH 388

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

t_e_m

teşekkür ederim tavsiyeler için.
bu arada sormak istediğim, bu bahsedilen ürünler nerelerde bulunur bir de renk- ton farkı, ne bileyim, herhangi bir olumsuzluk olur mu? bu arada, tampondaki çizikler içine tırnak girecek derinlikte gibi..

carmaniac

yok hcbısıı olmaz pasta cila benzıncılerde,otomarket lerde var alın uygulayın hem aracınızda bulunsun bole ufak tefek seylerde cok ıse yarıyo.Bıgun bı cıngene para vermedıım dıe kaputumu bozuk parayla cıızmıstı gece 2 de sınırımden pastaladım kaputu bı gusel,gercı derın cızık kaldı ama buyuk bı kısmı gııtmıstı bıırraz sakıınlesmııstım:))

murat

Volkan'ın dediğini harfiyen uygulayın ve sadece çizik bölgesine değil daha geniş bir alana valörlü (Çizik alandan uzaklaştıkça ugulama dozunu azaltın)  bir şekilde uygulayın büyük ölçüde yok olur.Geçmiş olsun.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

BARLAS

quote:

Volkan'ın dediğini harfiyen uygulayın ve sadece çizik bölgesine değil daha geniş bir alana valörlü (Çizik alandan uzaklaştıkça ugulama dozunu azaltın)  bir şekilde uygulayın büyük ölçüde yok olur.Geçmiş olsun.

Pardon, "valörlü" ne demek Murat Beyciim??

Jakomo

Ne desem boşşşşşşşş... Hatta içim parçalandı desem yeridir..... Kazasız belasız ii günlerde kullanmanız dileği ile....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

quote:

teşekkür ederim tavsiyeler için.
bu arada sormak istediğim, bu bahsedilen ürünler nerelerde bulunur bir de renk- ton farkı, ne bileyim, herhangi bir olumsuzluk olur mu? bu arada, tampondaki çizikler içine tırnak girecek derinlikte gibi..

içine tirnak giriyor derken??? çiziklerin dibinde bembeyaz astar gözüküyorsa durum vahim ama resimlerden anlaşildiği kadariyla öyle bir durum yok gibi...dediğim pastayi carrefour vs. gibi supermarketlerde bulabilirsiniz , yapi marketlerde bulabilirsiniz, en kötü ihtimalle çbs ürünleri satan nalburda bulabilirsiniz...

bu arada fazla bastirmayin....az bastirarak yedire yedire yapin ve bastirmalar sirasinda arada bir bezle silip bakin , bakalim nasil bir etki gösteriyor...eğer tüm pastalama işlemi bittiğinde böyle kılcal çizik ya da solma gibi bir şey görürseniz turtle wax'in color magic ya da sonax in siyah renkli cilasini üstüne tatbik ederseniz kafaniz rahat olur =)

ha bu arada pasta olarak illaki çbs kullanmak zorunda değilsiniz..genelde kaporta atolyelerinde onu gördüğüm için onu kullaniyorum ben..ama daha önce arexons'un GLANZ WAX'ini kullanmiştim gayet memnundum.... ama tavsiyem kesinlikle YOĞUN ÇİZİK GİDERİCİ yazan ürünlerden uzak durun...gerçekten kalin bir pasta ve araci zimparaliyormuşsunuz gibi yapiyor..bizzat başima geldi o yüzden diorm =))

murat

quote:

quote:

Pardon, "valörlü" ne demek Murat Beyciim??

Geçiş demek.Resimde yanyana gelen iki farklı rengin arasına sürülen geçiş rengi valördür.Babam da mı ressamdı bee
Rda kastettiğim valör pasta ve cila sürülen bölgenin diğer kısımlardan ayırdedilmesini engellemek için çicizğin olduğu bölgeye daha yoğun uzaklaştıkça daha azalan bi pastalama ve cilalama işlemi
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

t_e_m

quote:

içine tirnak giriyor derken??? çiziklerin dibinde bembeyaz astar gözüküyorsa durum vahim ama resimlerden anlaşildiği kadariyla öyle bir durum yok gibi...dediğim pastayi carrefour vs. gibi supermarketlerde bulabilirsiniz , yapi marketlerde bulabilirsiniz, en kötü ihtimalle çbs ürünleri satan nalburda bulabilirsiniz...

bu arada fazla bastirmayin....az bastirarak yedire yedire yapin ve bastirmalar sirasinda arada bir bezle silip bakin , bakalim nasil bir etki gösteriyor...eğer tüm pastalama işlemi bittiğinde böyle kılcal çizik ya da solma gibi bir şey görürseniz turtle wax'in color magic ya da sonax in siyah renkli cilasini üstüne tatbik ederseniz kafaniz rahat olur =)

ha bu arada pasta olarak illaki çbs kullanmak zorunda değilsiniz..genelde kaporta atolyelerinde onu gördüğüm için onu kullaniyorum ben..ama daha önce arexons'un GLANZ WAX'ini kullanmiştim gayet memnundum.... ama tavsiyem kesinlikle YOĞUN ÇİZİK GİDERİCİ yazan ürünlerden uzak durun...gerçekten kalin bir pasta ve araci zimparaliyormuşsunuz gibi yapiyor..bizzat başima geldi o yüzden diorm =))

ya tırnak giriyor dediğimden kastım, öyle çok hafif çizikler değil, yani sürtmeden ötürü oluşan çiziklere tırnaklar takılmakta, ama astara kadar giden bir kazınma yok tabi..

bu arada aynen dediğiniz gibi yapacağım bakalım volkan bey, umarım sonuç müspet yönde olur, teşekkür ederim..:)

agucba

Siyah renkli cilayı mutlaka uygulayın ama. Çok işe yaramasa da gönlünüzün biraz rahatlamasına katkıda bulunur.

///////////////

n/a

quote:

Siyah renkli cilayı mutlaka uygulayın ama. Çok işe yaramasa da gönlünüzün biraz rahatlamasına katkıda bulunur.

bu bahsettiğim ince pasta uygulamasini bizzat serkan bey'in tavaninda bir noktada uygulamiştik...benim arabamda gözüm kapali uyguladiğim her yere yaptiğim ve başarili sonuç aldiğim uygulama gelin görün ki serkan bey'in tavaninda iz birakti =(( gerçi makine uygulamasi ile düzelebilecek bir uygulama olsa da sonuçta benim içimde başka bi üzüntü oluşturdu... dolayisiyla ince pasta uygulamasinda sorumluluk siz de...ama oralarda warsa sonax vs. gibi bi uygulama merkezi gidin orda max 5 ytl ye yaptirin gönlünüz rahat olsun =)

agucba

Yok be Volkan. 1 YTL'lik bir nokta idi. Renkli cila ile hiç bir şey kalmadı. :))

///////////////

n/a

olsun abi nokta noktadir yani =)

t_e_m

Evet, Antalya Birmot'ta Meguiars ürünleri ile boya koruma yaptırdım. İşlem sonrası pek fotoğraf olmasa da işlem sırasında çektiğim fotoğrafları koymak istedim.

Register or Login" border=0>

Edited by - t_e_m on 22/08/2008  01:41:36

Sercan Keklik

maşallah :) siyahta bu tür uygulamalar çok belli ediyor kendini
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

murat

Çok güzel olmuş maşallah ,güle güle kullanın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

t_e_m

Sercan Bey ve Murat Bey teşekkür ederim.

Ancak çok memnun olduğumu söyleyemeyeceğim bu aldığım hizmetten, ilk etapta gayet başarılı dursa da bir hafta sonrasında aracımı yıkattığımda kılcal çiziklerin hala durduğunu gördüm, önceki boya korumalarda kesinlikle daha tatmin edici süreler araç ışıltısını korumuştu.

alfistahakan

Benim aracımda siyah ,bakımı zor ama havası bol:)Siyah bir alfa görünce seviniyorum..Sizin aracınızda ben  burdayım diyor.Maşşallah
Hakan
Forever Alfa

ottoman

arabanız çok güzel özellikle boya korumadan sonraki hali çok hoşuma gitti bende antalyaya gelince birmota uğruycam çünki afyonda bu işi adam gibi yapan kimseyi bulamadım. bu arada benim arabada sizinkinin aynısı ve siyahı korumak ne kadar zor bilirim..

t_e_m

Antalya Birmot'ta yaptırmanızı tavsiye etmiyorum Vural Bey, sonradan yapılan işlemi beğenmedim.