Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

10 NA 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Mahmut bende arabaya ne kadar iyi baktigini, onu ne kadar sevdigini gordukce mutlu oluyorum.Umarim ailenle birlikte nice zaman sorunsuz kazasiz belasiz keyifle kullanirsiniz.hepsine selamlar..
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Jaaaa!

You are not allowed to view links. Register or Login
Nice 1 senelere.

Çok sağolun  :yukari-ok: :alfisti:
M.byrkc

Jaaaa!

Mahmut bende arabaya ne kadar iyi baktigini, onu ne kadar sevdigini gordukce mutlu oluyorum.Umarim ailenle birlikte nice zaman sorunsuz kazasiz belasiz keyifle kullanirsiniz.hepsine selamlar..

Çok sağol abi eksik olma. Onlarında sana çok selamı var  :alfisti:
M.byrkc

Jaaaa!

Dün gece biraz gezelim dedik  :alfisti:
M.byrkc

harunk

İstanbul'da bi 10 plaka daha Alfa varmış, yazları Balıkesir'de oluyormusun öğrencisin sanırım sen de benim gibi
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

Jaaaa!

Yok ben genelde hep İstanbul'dayım evet öğrenciyim bende You are not allowed to view links. Register or Login
M.byrkc

Jaaaa!

Bugün döndüğümüz bayram tatilimizde yaklaşık arife günündeki sıkışıklıkla beraber (8 saatte 100 km yol katettim) yaklaşık 1750 km yi 320 tl gibi komik bi rakamla gezdik bunun yanı sıra otobanda rampalarda arkamda bıraktığım bayılan subaru, renault, mercedes eski kasaları gördükçe tatilimiz daha  da keyifli geldi kısa zamanda tatilden fotoğraflarıda eklicem şimdilik iyi geceler.. :)  :alfisti:
M.byrkc

Tolga033

Ort. 18 krş. Çok iyi maşallah. :nazar:

Jaaaa!

2 gündür çok tuhaf birşeyle karşılaşıyorum araban bir gün boyunca hafif sola eğimli bir yerde park yerinde kaldı o güne kadar birşey yoktu sabah kalkıp çalıştırdığımda Debriyajımın boşaldığını hissettim bir kaç km gittik den sonra düzeldi herhalde park yeriyle alakalıdır dedim bugünde aynı şeyi yaşadım sizce neden olmuş olabilir vites atabiliyorum araba kavrama yapıyo fakat bir miktar debriyaj boşa gidiyo bir kaç km sonra düzeliyo  :duvar:
M.byrkc

sbk0655

Debriyaj hidroligini ve alt üst merkezi kontrol ettirin.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfadanadam

2 gündür çok tuhaf birşeyle karşılaşıyorum araban bir gün boyunca hafif sola eğimli bir yerde park yerinde kaldı o güne kadar birşey yoktu sabah kalkıp çalıştırdığımda Debriyajımın boşaldığını hissettim bir kaç km gittik den sonra düzeldi herhalde park yeriyle alakalıdır dedim bugünde aynı şeyi yaşadım sizce neden olmuş olabilir vites atabiliyorum araba kavrama yapıyo fakat bir miktar debriyaj boşa gidiyo bir kaç km sonra düzeliyo  :duvar:

Genelde debriyaj hidroliği ile fren hidroliği aynı yerden beslenir. Frenlerin aşınması sebebiyle hidrolik azalmışsa, eğim sebebiyle bu azalma etkisi artacağından bu durum oluşuyor olabilir.

Jaaaa!

Debriyaj hidroligini ve alt üst merkezi kontrol ettirin.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genelde debriyaj hidroliği ile fren hidroliği aynı yerden beslenir. Frenlerin aşınması sebebiyle hidrolik azalmışsa, eğim sebebiyle bu azalma etkisi artacağından bu durum oluşuyor olabilir.
Peki bunu nereden kontrol edebilirim
M.byrkc

Jaaaa!

Sorunu çözdük.. Hidrolik üst merkezi arızalanmış değiştirince sorunumuz kalmadı, tam zamanında değiştirmişiz acilen memlekete gitmemiz gerekti 2 günlüğüne çok şükür genel bakımıda yapıldığı için sorunsuz gidip geldim. Ortalama yine 0.18 kr civarı bir yakıt sarfiyatımız oldu.. Memleketten bir kare eklemek istedim hepinize iyi geceler  :alfisti:

M.byrkc

Theillest

Geçmiş olsun bu üst merkez bendede sıkıntı yaratıyor simdilik idare ediyoruz bakalım ama üst merkez degisince alt merkezde degisimi istiyormus alt merkezin durumu iyimi seninkinde 147 de varmı onuda bilmeden yazdım ama :) Biri değişince digeri yeni oldugu icin eskiyide götürüyormus.

Jaaaa!

Hayır öyle birşey söz konusu değil benim alt merkezim sağlamdı sorun üst merkezdeydi onu değiştirdik zaten birbirinden bağımsız yerlerdeler yani zarar vermelerini söylemeleri tuhaf üst merkez hemen debriyaj ın önünde alt merkez ise şanzuman içinde sökmeleri gerekirken komple dağıtmaları gerekiyor baskı balata vs..
M.byrkc

Theillest

Hayır öyle birşey söz konusu değil benim alt merkezim sağlamdı sorun üst merkezdeydi onu değiştirdik zaten birbirinden bağımsız yerlerdeler yani zarar vermelerini söylemeleri tuhaf üst merkez hemen debriyaj ın önünde alt merkez ise şanzuman içinde sökmeleri gerekirken komple dağıtmaları gerekiyor baskı balata vs..

Eyvallah bilgilendirme için

Jaaaa!

İstanbul trafiğinde yer yer agresif kullanım, dip gazlar ile bu tüketimi yakalamak gerçekten bir kez daha ne kadar şanslı olduğumu gösterdi bana daha az yakan varsa görüşebiliriz  :haydi:
M.byrkc

Jaaaa!

Cumartesi günü Maslak Alfa Bahattin Ustanın yanındaydık.. Sağolsunlar Hem Hayati abi hem Bahattin Usta çok ilgili oldular güzel ağırladılar aracımızın periyodik bakımları (Yağ, filtre, buji, sıvılar vb.) Debriyaj üst merkezini önceki özel servis yan sanayi kullandığı için aynı sorunu tekrar yaşadım tekrar üst merkezimiz değişti, enjektörler temizlendi oringler değişti üst salıncaklarımız değişti şuan herhangi bir sıkıntısı görünmüyor uzun vadede 20 bin km sonra kayışlarının değişmesi gerekmekte şuan araç çok iyi durumda yol tutuşu performansı çok tatmin edici bunlarla birlikde yaklaşık 1.5 lt yakıtımda düşmüş bulunmakta You are not allowed to view links. Register or Login abiden aldığımda yaylar olarak düşündüğümüz kasisten çukurdan geçerken araç soğukken yapan gıcırdama sesi aslında üst salıncaklardan mış değiştirince bu sorunda ortadan kalktı artık daha sessiz gider olduk yolda :) :)
M.byrkc

Jaaaa!

Bu sıralar üzerimizde bir uğursuzluk gidiyor daha yeni aracımı bakımdan çıkardım herşeyi yapıldı yürürü çok iyi oldu diye sevinirken sabah saat 8.30 gibi başımıza talihsiz bi olay geldi e-5 karayolu üzeri okmeydanına doğru seyir halindeyken bitane kendini bilmezin 20 km/h hız ile akan trafikde 50 ile makas atmaya çalışırken kendini en sağ a vurup beni görmemesi üzerine bi kaza yaşadık. İstanbul trafiği cana geliceğine mala gelsin diyoruz araç dacia olmasına rağmen düşünüyorum ki durduğum için bu kadar hasar aldım normalde zaten vuran daha az hasar alır ama benim biraz tuhafıma gitti sizinde görüşlerinizi almak istedim tamponuma 15 20 ile vuranların panelinin kırıldığını gördüm ama vuran arkadaşın aracı biraz daha iyi durumda sanki

M.byrkc

Fatihob

Geçmiş olsun. Sıkışık trafikte makas atmak, olduğun yerde sıfır çizenler kadar saçma bişi ama millet anlamıyor hala kasıyor 3-5 araba geçicem diye.
..

krm1983

Çok geçmiş olsun. Şu makas atıp, çabuk gideceğini sanan embesiller yüzünden güzelim 147 yi mahvolmuş.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ucarozcan

Geçmiş olsun. Can sıkıntısından başka birşey değil.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

fatihmehmet

Geçmiş olsun. Tampona gelse bu kadar hasar olmazdı sanırım. Dacia yüksekti herhalde.
Sıkmayın canınızı sizden değerli degil.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Gouki

DcD-Semih

Çok geçmiş olsun, Allah canınıza zeval vermesin sıkmayın canınızı hiç.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello