Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

10 yıllık platonik aşk, nihai düğün...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akıllı

Son mesajdan sonra benim tatildi, ustanın izindi vs derken şükür aracı teslim aldım. Tüm gerekli elden geçirmeler, temizlik bitti. Artık cenevar cenevar biniyorum çok şükür. Olay baştan yanlış yönlendirme sonucu uzamış. Turboyu revize eden gazoz kapağı sorun çözüldü deyip yanıltmış bizi. Sorun turbo valfinden kaynaklı imiş. Turboyu komple değiştim, eski sahipleri saygıyla andım ve konuyu kapattım.

Önümüzdeki günler itibariyle km bakımı (ne ara 10k km yapmışsam artık) ve kozmetik işleri aradan çıkaracağım inşallah.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serhat59

You are not allowed to view links. Register or Login
Son mesajdan sonra benim tatildi, ustanın izindi vs derken şükür aracı teslim aldım. Tüm gerekli elden geçirmeler, temizlik bitti. Artık cenevar cenevar biniyorum çok şükür. Olay baştan yanlış yönlendirme sonucu uzamış. Turboyu revize eden gazoz kapağı sorun çözüldü deyip yanıltmış bizi. Sorun turbo valfinden kaynaklı imiş. Turboyu komple değiştim, eski sahipleri saygıyla andım ve konuyu kapattım.

Önümüzdeki günler itibariyle km bakımı (ne ara 10k km yapmışsam artık) ve kozmetik işleri aradan çıkaracağım inşallah.

Bununla gecmiş olsun o zaman. Keyifli sürüşler bir de turbo ne kadara mal oldu?

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

akıllı

Bununla gecmiş olsun o zaman. Keyifli sürüşler bir de turbo ne kadara mal oldu?

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Şükür bitti, çok can sıkıcı geçti çünkü. İnşallah uzun süre keyifli binecem artık.

Turbo maliyeti sök tak hariç 3100+kdv idi. Benim hesaplar biraz farklılaştı tabi önceki iş yüzünden ama malzeme alım fiyatı bu. Üzerindeki orjinal marka olan garrett takıldı yine.

ucarozcan

geçmiş olsun diyelim. :nazar: :nazar:
senin araba km düşüktü ama
temiz masraf olmuş.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

akıllı

geçmiş olsun diyelim. :nazar: :nazar:
senin araba km düşüktü ama
temiz masraf olmuş.

Teşekkür ederim. Aynen temiz masraf oldu ama kendi de temiz oldu artık. Şu ders oldu ama km düşük de olsa çıkabilecek şey çıkıyor. Ki bunun örneklerine herkesin şahit olmuşluğu vardır. Başka araba olsa deli olurdum ama bu zalim farklı gönül alıyor nedense

umitkilic

Başka derdi olmaz inşallah. Bilinçsiz kullanım değil de,bilinçsiz kurcalamalar bozmuş sanki turboyu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akıllı

Başka derdi olmaz inşallah. Bilinçsiz kullanım değil de,bilinçsiz kurcalamalar bozmuş sanki turboyu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim, umarım olmaz. Kurcalama kısmından emin değilim ama olabilir, ihtimal sonuçta. İlkinde güya revize edildi hatırlarsanız ama olmamış işte. Amannn salla moduna geçtim hızlıca, züğürt tesellisi bile olabilir

ArinFırat

çok geçmiş olsun..halletmenize sevindim..bahsettiğiniz o kurumları motordan uzaklaştırmak için düzenli aralıklarla carbonclean yaptırın.

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akıllı

çok geçmiş olsun..halletmenize sevindim..bahsettiğiniz o kurumları motordan uzaklaştırmak için düzenli aralıklarla carbonclean yaptırın.

Teşekkür ederim. Carbonclean olayına bakmıştım. Forumda bahsi geçmişti önceden. Ama siz bugün olumlu yazınca tekrar gündeme aldım zaten. İyi oldu valla

ArinFırat

Teşekkür ederim. Carbonclean olayına bakmıştım. Forumda bahsi geçmişti önceden. Ama siz bugün olumlu yazınca tekrar gündeme aldım zaten. İyi oldu valla

yalnız şöyle bir uyarıda da bulunuyorlar..eğer geçmişinde yapmış ise kesinlikle yaptırın. ancak hiç yapılmamış ve 140 150 bin km leri geçmiş araç ise yapılmamalıymış..benim servis kayıtlarına baktık düzenli olarak yapıldığı için bende yaptırdım.ama gerçekten abartmıyorum sesi cidden çok değişti..eşim bile farketti ve araba sessizleşmiş dedi.

akıllı

yalnız şöyle bir uyarıda da bulunuyorlar..eğer geçmişinde yapmış ise kesinlikle yaptırın. ancak hiç yapılmamış ve 140 150 bin km leri geçmiş araç ise yapılmamalıymış..benim servis kayıtlarına baktık düzenli olarak yapıldığı için bende yaptırdım.ama gerçekten abartmıyorum sesi cidden çok değişti..eşim bile farketti ve araba sessizleşmiş dedi.

Aynen bunu okumuştum zaten forumda. Benim araca km düşük olduğu için başlangıç yapılabirdi belki. Ama şimdi dpf, egzoz, manifold vs hepsi temizlendiği için ihtiyaç olur mu onu da bilmiyorum açıkçası.

ArinFırat

Aynen bunu okumuştum zaten forumda. Benim araca km düşük olduğu için başlangıç yapılabirdi belki. Ama şimdi dpf, egzoz, manifold vs hepsi temizlendiği için ihtiyaç olur mu onu da bilmiyorum açıkçası.

bence hazır temizletmişken, bundan sonra düzenli olarak yaptır ki hep temiz kalsın.. fiat'ın resmi linki You are not allowed to view links. Register or Login

akıllı

bence hazır temizletmişken, bundan sonra düzenli olarak yaptır ki hep temiz kalsın.. fiat'ın resmi linki You are not allowed to view links. Register or Login

Eyv. Alfada da var benzer bişey

Alsift140

Merhaba konuyla alakalı değil ama bişey sormak istiyorum. Bu km, nin gerçekten düşük olduğuna tam olarak nasıl emin oluruz?

Çevremdeki bazıları arabayla 2 yılda 50 bin km yapıyor mesela, muayeneye girmeden önce, 40 bin aşşşağı çekiyorlar, dolayısıyla kayıtlarda sanki 10 bin km yapmış gibi görünüyor.

akıllı

Merhaba. Kendi adıma söyleyeyim ben bu aracı alırken km sorgusunu ulaşabileceğim heryerden yapmaya çalıştım. Mesela aracın bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması iyidir. Hangi tarihte kaç km de gitmiş? En ufak ihtiyaca servise giden adam zaten uğraşmaz bu tip bir işle sanırım. Yoksa dediğiniz gibi muayene de üçkağıt çevrilebilir. Garanti sürecinde yetkili servisin dışında bakıma vs gitmişse işler zorlaşır tabi.

Bir de kendimce araç içinde bazı yerler göze çarpar diye düşünüyorum. Oralara bakılabilir.

En önemlisi de güven sanırım. Satan kişinin profili sizi kandırabilir de caydırabilir de.

Alsift140

Merhaba. Kendi adıma söyleyeyim ben bu aracı alırken km sorgusunu ulaşabileceğim heryerden yapmaya çalıştım. Mesela aracın bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması iyidir. Hangi tarihte kaç km de gitmiş? En ufak ihtiyaca servise giden adam zaten uğraşmaz bu tip bir işle sanırım. Yoksa dediğiniz gibi muayene de üçkağıt çevrilebilir. Garanti sürecinde yetkili servisin dışında bakıma vs gitmişse işler zorlaşır tabi.

Bir de kendimce araç içinde bazı yerler göze çarpar diye düşünüyorum. Oralara bakılabilir.

En önemlisi de güven sanırım. Satan kişinin profili sizi kandırabilir de caydırabilir de.

Sizinki çok büyük şansızlık olmuş sanırım, 36 bindeki aracın turbo arızası vermesi, muhtemelen fabrikasyon bi hatadır

akıllı

Maalesef. Kaynağı ne ise bilmiyorum artık. Sonuçta bende cortladı

akıllı

Epeydir ses soluk yoktu. Biraz ekleme yapayım.

Geçen günlerde @EMRAHİZGİ den aldığım zender marşpiyellerin montajı yapıldı. Emrah tekrar teşekkür ederim bu vesileyle.

Başlarda pek aklıma yatmasada shark anten taktım. Güzel oldu.

Orjinal jant göbeklerine döndüm ve plakalıkları attım.

Seramik kaplama bayram sonrası inşallah. Bayram demişken bu vesileyle de tüm forum ahalisine sevdikleri ile mutlu bayramlar dilerim.  [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

TRSemih

Emrah ti yerine yanlışlıkla almıştı zender'i diye hatırlıyorum. Eğer o ise hazır boyalı filan güzel bir tercih olmuş.

159 için çoğunluk ti'cı ama bence zender çok yakışıyor, ben beğeniyorum. Tüfek gibi duruyor yanda :) Yalnız 17leri yutmuş şimdi. Jant şart diyelim :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

akıllı

@TRSemih doğru hatırlıyorsun abi. Hazır boyalı geldi.

Bende senin gibiyim. Zenderin uçlarının ti daki gibi kesik olmaması benim de çok hoşuma gidiyordu. Güzelde geldi gözüme. Jant ise hala beklemede

qrkmtp

Masallah cok yakışmış :) bende jant konusunda ayni fikirdeyim hatta icimde kucuk bir apaci var sanirim 159 a spoiler'ida cok yakistiriorum :)

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akıllı

@qrkmtp teşekkür ederim. Jant konusunda sağolsun bakan tüm arkadaşlar hemfikir ama ben ağırdan alıyorum işte.

Kendi adıma içindeki apaçiye sesleniyorum bir de: yapmaaaa

qrkmtp

@qrkmtp teşekkür ederim. Jant konusunda sağolsun bakan tüm arkadaşlar hemfikir ama ben ağırdan alıyorum işte.

Kendi adıma içindeki apaçiye sesleniyorum bir de: yapmaaaa
Hahahah

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EMRAHİZGİ

Epeydir ses soluk yoktu. Biraz ekleme yapayım.

Geçen günlerde @EMRAHİZGİ den aldığım zender marşpiyellerin montajı yapıldı. Emrah tekrar teşekkür ederim bu vesileyle.

Başlarda pek aklıma yatmasada shark anten taktım. Güzel oldu.

Orjinal jant göbeklerine döndüm ve plakalıkları attım.

Seramik kaplama bayram sonrası inşallah. Bayram demişken bu vesileyle de tüm forum ahalisine sevdikleri ile mutlu bayramlar dilerim.  [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Güle güle kullan @akıllı abi
Ben ti ciyim:)) ben doğru sipariş verdim ama yanlış geldi aklım tide kalacağı için montaj etmedim tekrar ti sipariş edip ti taktım [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Kazasız belasız kullanırsın inşallah abi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emrah İZGİ

akıllı

Eyv kardeşim @EMRAHİZGİ  tekrar çok sağol iyi dileklerin ve emeğin için. senin araba ayrı yakışıklı canım onu tartışmam bile

Hep beraber kazasız belasız inşallah...